Resultaten laden ...

Ondernemersplan

Voordat u te emotioneel een bod doet op uw ideale bedrijfsruimte raden wij u als ondernemer aan toch even uw businessplan erbij te pakken. Ons advies is pak vooral de hoofdstukken huisvesting en financiële planning / omzetprognose erbij. Kunt u met uw huidige werkwijze de huurkosten / hypotheekkosten opbrengen? Wellicht is het verstandig een nieuwe business plan te maken, als is het maar voor uw zelf en niet alleen voor de bank.

Marketingplan

Maar ook uw marketingplan kan fors wijzigen door uw nieuwe bedrijfsruimte. Denk aan de grootte van uw (nieuwe) verzorgingsgebied, oppervlakte van uw winkelruimte (schapruimte), mogelijkheden voor uithangborden en andere vormen van reclame rond uw pand.

Businessplan opstellen

Hou in je businessplan ongeveer de volgende hoofdstukken aan:

  • voorblad met oneliner / slogan
  • Samenvatting bedrijfsplan
  • Over mijzelf (CV met wie ben je + vaardigheden en ervaringen, achtergrond, relaties, netwerk etc)
  • Over de onderneming (hoe tot idee gekomen, omschrijving idee, missie, partners, branchegegevens, strategie, doelstelling, welke bedrijfsvorm / bedrijfsnaam.
  • Marketingsplan (SWOT analyse en productmix: prijs, plaats, product, promotie)
  • Financien incl investeringsbegroting (benodigde investeringen om te starten, incl huisvesting), omzetprognose, beginbalas, liquiditeitsbalans (inkomsten en uitgaven), exploitatiebegroting (omzet en kosten)
  • Management en organisatie (wie doet wat, organogram)

Huisvesting

Hoeveel kunt u als (startende) ondernemer lenen voor huisvesting? Wat zijn de hypotheekvoorwaarden voor bedrijven? Onze onafhankelijke financiele adviseurs helpen je graag bij het vinden van de juiste bedrijfshypotheek.

Bedrijfsnaam

Meer informatie over bedrijfsnamen en vrije domeinnamen vind je bij de Domeinnaam Desk.

Kamer van Koophandel

Meer informatie, advies en tips over ondernemersplannen vindt u ook bij de KVK.