Resultaten laden ...

Rijswijkseplein 786 bg

150 m2 kantoorruimte te huur in Den Haag

Kenmerken

Huurprijs € 125 m²/jaar
Functie Kantoorruimte
Onderhoud buiten Goed
Onderhoud binnen Goed
Wijk / Buurt Huygenspark

Algemeen:

De Haagse Toren, in de volksmond beter bekend als Het Strijkijzer, is een torenflat in Den Haag aan het Rijswijkseplein met 42 verdiepingen en een hoogte van 132 meter. Het is het op drie na hoogste gebouw van Den Haag. Door de hoogte en de vorm van de bovenkant, is het gebouw gemakkelijk te herkennen in de skyline van Den Haag.

In de Haagse Toren is de begane grond (gedeeltelijk) voor verhuur beschikbaar. Deze ruimte heeft een open karakter en is hierdoor zeer geschikt voor creatieve bedrijven of bedrijven met een baliefunctie. Ook zijn er horeca-mogelijkheden aanwezig, doch de focus ligt op de verhuur als kantoor-/praktijkruimte.

De receptie is hier ook gesitueerd voor de short-stay appartementen. De grote kantoorruimtes met langdurige huurovereenkomsten op de verdiepingen zijn thans volledig verhuurd aan een advocatenkantoor en een architectenbureau.

Stand en ligging:

De Haagse Toren is gesitueerd aan de rand van het Nieuw Laakhavengebied direct naast het station Hollands Spoor en op 10 minuten lopen van het centrum. In de nabije omgeving is een grote diversiteit aan bedrijven gevestigd. Ook heeft dit gebied zich steeds meer tot een kenniscentrum ontwikkeld, getuige de aanwezigheid van de Haagse Hogeschool en het Mondriaan College.

Bereikbaarheid:

door de ligging aan het Rijswijkseplein/Rijswijkseweg, één van de belangrijke verkeersaders van Den Haag, is De Haagse Toren met eigen vervoer goed te bereiken. De directe nabijheid van de Utrechtsebaan, met verbindingen naar Amsterdam (A4), Utrecht (A12) en Rotterdam (A13), zorgt voor een perfecte aansluiting op het rijkswegennet. Het gebouw ligt op 2 minuten loopafstand van NS Station Hollands Spoor met directe verbindingen naar Amsterdam en Rotterdam.
Voor de ingang van het station zijn halteplaatsen voor de tramlijnen 1, 9, 11, 12, 15, 16, 17 en de buslijnen 22, 26 en 29.

VVO:

het Verhuurbaar Vloer Oppervlak is totaal ca. 150,00 m2 gelegen op de begane grond (receptie short-stay appartementen uitgesloten):

De oppervlakten zijn gemeten op basis van de NEN 2580 . NEN 2580 Meetstaat aanwezig.

Bestemming:

onderhavig object valt binnen het bestemmingsplan Laakhavens. Binnen dit plan wordt de locatie aangeduid als: ‘gemengd-5’. Binnen deze bestemming zijn naast normaal kantoorgebruik de navolgende functies benoemd:

a. dienstverlening;
b. ambachtelijke bedrijven;
c. sociale voorzieningen;
d. culturele voorzieningen;
e. welzijnsvoorzieningen;
f. horeca ‘licht’ (Cat 1);
g. ondergeschikte detailhandel (uitsluitend BG).

Energielabel:

A-label.

Parkeergelegenheid:

in de naastgelegen (openbare) parkeergarage zijn er parkeerplaatsen voor verhuur beschikbaar.

Opleveringsniveau:

het interieur van het gehele object is in 2011 ontworpen door de Amsterdamse architect Studio Linse en is modern, trendy en industrieel.

Verhuur is inclusief:

- representatieve entree;
- elektrisch bedienbare toegangsdeur;
- gemeenschappelijk toilet;
- mechanische ventilatie + airco;
- aanwezig meubilair (optioneel);
- ruime gangzones;
- Wifi en bekabeld internet (optioneel).

Huurvoorwaarden:

huurprijs begane grond:

€ 125, -- per m2 per jaar te vermeerderen met de servicekosten en de B.T.W.

huurprijs parkeren:

€ 172,72 per plaats per maand te vermeerderen met de B.T.W.

B.T.W.:

alle genoemde huurprijzen zijn exclusief B.T.W. en dienen derhalve met 21 % te worden vermeerderd.

huurprijsbetaling:

per maand vooruit middels een automatische overboeking.

huurtermijn:

5 jaar met verlengingen van telkenmale 5 jaar (opzegtermijn 12 maanden). Alle te sluiten huurovereenkomsten zullen worden gesynchroniseerd met de hoofdhuurovereenkomst met als eerste ijkpunt 31 december 2026.

huurprijsaanpassing:

jaarlijks, voor het eerst per 1 januari 2024 zal de huurprijs worden aangepast aan de stijging van het Consumenten Prijs Indexcijfer (CPI), reeks Alle Huishoudens (2015=100), zoals dit wordt gepubliceerd door het CBS.

servicekosten:

€ 55, -- per m² per jaar, te vermeerderen met B.T.W., op voorschotbasis en nacalculatie. Als door of vanwege opdrachtgever te verzorgen bijkomende leveringen en diensten, komen partijen overeen dat opdrachtgever zorgdraagt voor:

a. gas- en elektraverbruik inclusief vastrecht (van het gehuurde, algemene ruimten en installaties);
b. waterverbruik inclusief vastrecht;
c. onderhoud installaties;
d. glasbewassing buitenzijde;
e. glasverzekering ten behoeve van glas in buitengevel.

uitbreiding servicekosten bij deelverhuur:

indien er sprake is van deelverhuur bestaat de mogelijkheid de service van de verhuurder uit te breiden met de navolgende diensten, welke alsdan eveneens op voorschotbasis in de servicekosten zullen worden opgenomen:

a. schoonmaak kantoorruimte;
b. gebruik reeds aanwezige internetaansluiting;
c. gebruik meubilair;
d. receptieservice.

huuringangsdatum:

zo spoedig mogelijk na wilsovereenstemming, doch aanvangende op de eerste van de maand volgend op de wilsovereenstemming.

waarborgsom:

bij ondertekening van de huurovereenkomst stelt huurder in handen van verhuurder een waarborgsom ter grootte van drie maanden huurverplichting inclusief servicekosten en een vergoeding gelijk aan de toekomstig verschuldigde B.T.W. Over de waarborgsom wordt door verhuurder geen rente vergoedt.

N.B. afhankelijk van de gegoedheid huurder kan verhuurder ten aanzien van de zekerheidstelling aanvullende voorwaarden stellen.

huurovereenkomst:

indien partijen tot overeenstemming komen zullen de hoofd huurvoorwaarden worden vervat in een ROZ huurovereenkomst ex artikel 7:230a aangepast aan de eisen en wensen van de verhuurder.

voorbehoud verhuurder:

voor het aangaan van een huurovereenkomst maakt verhuurder het nadrukkelijk voorbehoud van het verkrijgen van een verhuurder conveniërend krediet informatierapport van het bedrijf van huurder.

Bijlagen

De aanbieder van dit object heeft een PDF Brochure beschikbaar gesteld.

Vraag brochure aan