Resultaten laden ...

Stationsweg 31

1.282 m2 winkelruimte te huur in Leiden

Kenmerken

Huurprijs € 195 m²/jaar
Functie Winkelruimte
Onderhoud buiten Uitstekend
Onderhoud binnen Uitstekend
Wijk / Buurt Stationskwartier

Het project ‘Octagon Leiden’ maakt deel uit van de herontwikkeling van het stationsgebied rond station Leiden Centraal. Octagon wordt gerealiseerd op de locatie van het voormalige ABN Amro gebouw en heeft dagelijks meer dan 77.000 passanten. Door de metamorfose van dit gebied ontstaat er een mooie ontsluiting met de binnenstad van Leiden.

Met de komst van Octagon Leiden wordt er in de plint van het complex een unieke commerciële ruimte gerealiseerd. De ruimte is prominent gesitueerd op de kop van het gebouw aan de Stationsweg en door de royale frontbreedte is deze ruimte niet te missen door de vele passanten. Deze multifunctionele ruimte is gelegen op de begane grond en 1e verdieping en heeft een vloeroppervlak van in totaal ca. 1.282 m² vvo.

Het nieuwbouwcomplex bestaat verder uit twee woontorens, een hotel met 115 kamers en een inpandige parkeergarage van 68 parkeerplaatsen gerealiseerd.

Locatie
‘Octagon Leiden’ bevindt zich in het stationsgebied van Leiden. Het stationsgebied is een uniek stukje Nederland, met ruim 77.000 dagelijkse passanten is het een gebied met enorme potentie. Daarnaast bevindt dit gebied zich op loopafstand van het centrum van Leiden.

Het gebied voorziet in verschillende voorzieningen zoals restaurants, musea, winkels, bioscopen, supermarkten, monumenten zoals molen De Valk en de mogelijkheid tot een leuke wandeling over de singels. Tevens is Octagon pal gelegen aan het station Leiden Centraal, dit biedt een uitstekende bereikbaarheid per openbaar vervoer.

Naast het openbaar vervoer is de bereikbaarheid per auto goed door de gemakkelijke bereikbaarheid vanaf autosnelweg A44 welke ontsluiting biedt naar de grote steden Amsterdam en Den Haag. Een toplocatie binnen de regio, in het hart van de Randstad, op een steenworp afstand van Schiphol, Amsterdam, Den-Haag en Rotterdam.

Oppervlak
Totaal ca. 1.282 m² vvo bedrijfsruimte verdeeld over de begane grond en de 1e verdieping;
BOG-1 Begane grond ca. 172 m² vvo
BOG-2 Begane grond ca. 450 m² vvo
BOG-3 1e verdieping ca. 660 m² vvo
Totaal Bg. + 1e verd. ca. 1.282 m² vvo

Wijze van oplevering
Conform de technische omschrijving welke als bijlage is opgenomen. Afbouw (geheel/gedeeltelijk) – tegen aanvullende opdracht bij (hoofd)aannemer – behoort tot de mogelijkheden.

Bestemming/gebruik
Conform het van toepassing zijnde bestemmingsplan: “gemengd”, inhoudende dat diverse bestemmingen mogelijk zijn: horeca, detailhandel / retail en (maatschappelijke) dienstverlening.

Huurvoorwaarden

Vraaghuurprijs BOG-1
€ 550,- per m² per jaar, te vermeerderen met de wettelijk verschuldigde omzetbelasting.

Vraaghuurprijs BOG-2
€ 395,- per m² per jaar, te vermeerderen met de wettelijk verschuldigde omzetbelasting.

Vraaghuurprijs BOG-3
€ 195,- per m² per jaar, te vermeerderen met de wettelijk verschuldigde omzetbelasting.

De voornoemde huurprijs is exclusief eventuele servicekosten.

Vraaghuurprijs parkeren
€ 2.250,- per parkeerplaats per jaar, te vermeerderen met de wettelijk verschuldigde omzetbelasting.

Huurtermijn
10 jaar + 5 verlengingsjaren.

Huurprijsbetaling
Per kwartaal vooruit.

Huurprijsaanpassing
Jaarlijks, voor het eerst één jaar na ingangsdatum huurovereenkomst, conform het prijsindexcijfer Alle Huishoudens (2015=100), gepubliceerd door het Centraal Bureau voor de Statistiek te Voorburg/Heerlen.

Zekerheidstelling
Bij ondertekening van de huurovereenkomst zal huurder een bankgarantie stellen of waarborgsom storten ter grootte van een bruto betalingsverplichting van drie maanden huur.

Huurcontract
Model ROZ (Raad voor Onroerende Zaken).

BTW
Verhuurder wenst te opteren voor BTW-belaste huur en verhuur. Ingeval huurder de BTW niet kan verrekenen zal de huurprijs in overleg met huurder worden verhoogd ter compensatie van de gevolgen van het vervallen van de mogelijkheid om te opteren voor BTW-belaste verhuur.

Oplevering
Thans in aanbouw oplevering nader te bepalen.

Parkeervoorzieningen
In de parkeergarage van Octagon is het mogelijk om 4 parkeerplaatsen te huren. Daarnaast bevinden in de directe omgeving verschillende mogelijkheden tot betaald parkeren.

Bijlagen

De aanbieder van dit object heeft een PDF Brochure beschikbaar gesteld.

Vraag brochure aan