Resultaten laden ...

4X monumentaal werken in Nederland

10 dec 2018 - door Bedrijfspand.com

Wat is de juiste uitstraling van een kantoor? is dat modern, futuristisch zakelijk of misschien wel monumentaal? Vandaag hebben we voor de liefhebber een aantal mooie monumentale panden uitgelicht die je op Bedrijfspand.com terug kunt vinden.
 

 

 

Bedrijfsruimte te huur aan de Oudegracht 42 te Utrecht. 

Vanaf 1150 ontstonden aan de Oudegracht in Utrecht veel werfkelders. De werfkelders werden in de middeleeuwen veelvuldig gebruikt als opslag- en doorgangsruimte voor goederen die hierdoor snel aan- en afgevoerd konden worden. Tegenwoordig hebben deze werfkelders een hele andere functie gekregen. Zo zijn er veel werfkelders omgetoverd tot restaurant, of zoals deze aan de Oudegracht 42 tot kantoorruimte.
 

  

 

 

Kantoorruimte te huur aan de Brigittenstraat 13 te Utrecht

Het pand aan de Brigittenstraat 13 in Utrecht is omstreeks 1500 gebouwd. Rond 1575 was hier het fraterhuis gevestigd. Dit was een broederschap dat arme studenten onderhield en huisvestte. In 1814 is het pand verbouwd en dankt hierdoor haar neoclassicistische vorm aan. Nu zit er in dit monumentale pand een kantoorruimte of praktijkruimte van 36m² met een grote tuin. Een kantoorruimte met uitstraling.
 

  


 

Kantoorruimte te huur aan de Veerdijk 40 te Wormer

Het pand aan de Veerdijk 40 in Wormer stamt van voor 1900 en werd vroeger gebruikt als rijstpakhuis. Het kantoorpand was vroeger onderdeel van het voormalig bedrijf Bloemendaal & Laan, gespecialiseerd in het fabriceren van olie en het pellen van verschillende soorten granen en rijst.
 

  


 

Kantoorruimte te huur aan de Lange Haven 46 te Schiedam

Schiedam is van oudsher een echte jeneverstad. Door het stilvallen van de drankimport uit Frankrijk maakte Schiedam in de 18e eeuw een eigen Gouden Eeuw mee. Op verschillende plekken in de stad ontstonden jeneverstokerijen. Vanuit tientallen stokerijen werd de Schiedamse jenever over de hele wereld geëxporteerd. Helaas is deze bedrijfstak tegenwoordig grotendeels verdwenen in Schiedam. Het pand aan de Lange Haven 46 deed in de 18e eeuw dienst als jeneverpakhuis. Dichtbij bevindt zich overigens het Jenevermuseum.
 

       

       

 

 

 

Terug naar blog overzicht