Resultaten laden ...

Amsterdam ziet opnameniveau 14% teruglopen

18 mrt 2010 - door Bedrijfspand.com

Amsterdam zag het opname niveau van kantoorruimte in 2009 met 14% teruglopen. In 2008 werd er nog 975000 m2 kantoorruimte opgenomen in de hoofdstad. De gemeente Amsterdam zag het opname niveau minder hard dalen en kwam uit op een daling van 4%.

De leegstand in Amsterdam blijft nog steeds toenemen. Redenen zijn onder andere de oplevering van 250.000m2 kantoorruimte. Dit komt neer op een toename van 3.5% in verhouding tot de huidige voorraad.

Steden kunnen leegstand onder andere terugdringen door de bestemming van het bedrijfspand aan te passen en door investeringen in het (incourante) pand. Deze week werd bekend dat Amsterdam een tekort heeft aan studentenkamers en woonruimte voor studenten. Een mogelijkheid zou zijn om incourante panden te verbouwen tot studenten huisvesting.

De bodem lijkt op de kantorenmarkt te zijn bereikt. Voor de komende jaren (2010/2011) wordt een lichte groei op A-locaties in steden verwacht.

Op Bedrijfspand.com vindt u altijd duizenden bedrijfspanden uit uw omgeving. Kijk eens tussen ons huidige aanbod van kantoorruimte, winkelruimte en bedrijfsruimte in steden uit heel Nederland.

Terug naar blog overzicht