Resultaten laden ...

Kantoortrends in 2016

21 dec 2015 - door Bedrijfspand.com

Met 2015 achter de rug kunnen we het niet laten even vooruit te kijken. Wat zal 2016 ons brengen? Verschikkelijk veel uiteraard, maar we hebben ons beperkt tot een aantal zaken die wij eruit vinden springen.

Cloud

Wie heeft er nog Office op zijn laptop staan? Welke programma's draai je verder nog lokaal? De trend is dat dit minder en minder voorkomt. Tekstverwerken, presentaties, spreadsheets, boekhouden, crm, grafisch werk. Voor vrijwel iedere bezigheid is inmiddels een Cloud variant te vinden en ze worden steeds beter. In 2016 hoppen we ongebonden van onze desktop, naar de telefoon om vervolgens 's avonds op de tablet nog even door te werken. Niet alleen startups en early adopters, de hele gevestigde orde gaat beetje bij beetje (vrijwillig of omdat er geen andere optie meer is) naar de Cloud.

Het Nieuwe Werken

Misschien niet nieuw meer, maar in 2015 is Het Nieuwe Werken met meer dan 150% gegroeid. Inmiddels doet meer dan de helft van alle organisaties in meer of mindere mate aan Het Nieuwe Werken. We verwachten dat de andere helft van de bedrijven niet lang op zich laat wachten. Het Nieuwe Werken kenmerkt zich door een op vertrouwen gebaseerde aansturing van werknemers. Werknemers zijn vrijer om te werken waar en wanneer ze willen. Nieuwe inzichten in kantoorinrichting (gemixte werkruimtes, flexwerkplekken) en technologische ontwikkelingen (werken in de Cloud) maken Het Nieuwe Werken mogelijk.

Welzijn

Een gezond bedrijf heeft gezonde werknemers nodig. De kosten van ziekte en het belang van gezond personeel zijn niet nieuw. Wel relatief nieuw is dat organisaties zich realiseren dat dit niet beperkt blijft tot lichamelijke gezondheid. Het algehele welzijn van de werknemer krijgt meer aandacht. Werk en privé moet in balans zijn zodat hij of zij met plezier werkt en optimaal presteert.

Organisaties houden hier rekening mee door van de werkplek een prettige en gezonde omgeving te maken. We zien dit terug in doordacht kleurgebruik in het kantoor, verbeterde akoestiek en zit-sta werkplekken (zitten is immers 'het nieuwe roken'). Ook Het Nieuwe Werken is een ontwikkeling die hierop aansluit. Verder kan je denken aan een gezond lunchaanbod in de bedrijfskantine, lunchwandelingen of een 'fiets' onder je bureau.

Gerelateerde websites

Terug naar blog overzicht