Resultaten laden ...

Landelijk team gaat intensief vastgoedfraude bestrijden

26 mrt 2009 - door Bedrijfspand.com

Om vastgoedfraude in Nederland beter te bestrijden is er gisteren door de minister van Justitie en financiën een team van specialisten samengesteld. Het team bestaat uit onder andere uit werknemers van het Openbaar Ministerie, Politie en financiële toezichthouders van de Autoriteit financiële Markten en de Nederlandsche Bank. De Landelijke Regiegroep Aanpak Misbruik Vastgoed moet fraude van financiële dienstverleners gaan voorkomen.

De markt moet transparanter worden door toezicht op de vastgoedsector. De samenwerking tussen de instanties zal gaan leiden tot een stevige aanpak van fraudeurs en oplichters in de sector.

De bestrijding kent vier hoofdlijnen

- Juridische en financiële dienstverleners zullen nauwgezetter om moeten gaan tijdens het uitvoeren van vastgoedtransacties.

- Het ontbreken van transparantie op de vastgoedmarkt is aantrekkelijk voor criminelen. Het verhogen van de transparantie is daarom essentieel.

- Het toezicht op de vastgoedsector wordt aangescherpt. Hierdoor wordt misbruik sneller waargenomen en zal het preventieve toezicht, een impuls krijgen.

- Fraude wordt hard en gezamenlijk aangepakt. De Belastingdienst, overheid en Justitie gaan zich meer richten op de plegers van vastgoedfraude.

Terug naar blog overzicht