Resultaten laden ...

Kleine nieuwe winkels bepalen de huidige dynamiek

26 nov 2009 - door Bedrijfspand.com

Kleine nieuwe winkels bepalen de huidige dynamiek in de detailhandel. Nieuwe ondernemers die veelal niet eerder een traditionele winkel hebben geëxploiteerd zetten een nieuwe, frisse manier van marketing in om klanten aan te trekken. Vaak wordt er gekozen voor het aanbieden van extra service. Kopen is niet alleen maar kopen maar deze winkeliers maken winkelen een ware 'ervaring'. De nieuwe winkeliers willen een sterkere relatie met hun klanten opbouwen om de kans op herhalingsaankopen te vergroten.

Deze conclusie kan getrokken worden uit het jaarlijkse trendrapport van het 'Hoofdbedrijfschap Detailhandel' (HBD). De nieuwe trend van schaalverkleining is daarmee een feit. Een opmerkelijke verandering, als er gekeken wordt naar de trend van schaalvergroting van de afgelopen jaren die de detailhandel kenmerkte. Hoofdwinkelstraten in grote Nederlandse steden beginnen echter steeds meer op elkaar te lijken door de bezetting van grote (landelijke winkelketens). Op B en C locaties echter in zijstraten, zijn locale mkb'ers steeds meer actief. De huisvestingskosten zijn lager dan op A-locaties en de winkelier begeert de winkel met behulp van kennissen familie of vrienden. De kleine winkeliers kunnen zich in de fysieke winkel specialiseren om toegevoegde waarde te kunnen leveren.

Een andere trend is dat deze winkeliers dankzij de lagere schapkosten op internet een grotere variëteit aanbieden dan in de fysieke wereld.

Terug naar blog overzicht