Resultaten laden ...

Omzet detailhandel blijft dalen

17 dec 2009 - door Bedrijfspand.com

De detailhandel in Nederland zag in oktober de omzet met 4.3% teruglopen in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. Dit blijkt uit de onlangs gepubliceerde stukken van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Detaillisten hebben sinds begin dit jaar last van de recessie met als gevolg dalende omzetten. De gemiddelde omzet is de afgelopen 10 maanden (t/m oktober) met 5% gedaald. In 2009 was er echter een extra zaterdag, normaal gesproken gunstig voor de omzet. Als deze data niet meegerekend wordt komt de daling nog een procent lager uit.

Branches die de grootste omzet terugval kennen zijn bouwmarkten en winkels met doe het zelf artikelen. Deze winkels zagen de omzet met 11% dalen.

Woonwinkels, winkels in voedings- en genotmiddelen en elektronicawinkels zagen hun omzet ook dalen. Kledingwinkels waren een positieve uitzondering met een plus van 1%. Ook de supermarkten hadden een lichte groei in de omzet. Verwacht wordt dat de detailhandel in 2010 een lichte groei kan verwachten

Bent u als ondernemer op zoek naar winkelruimte? Neem dan eens een kijkje op onze vastgoedsite. U vindt altijd een actueel aanbod van bedrijfsonroerendgoed bij u in de buurt.

Copyright © Bedrijfspand.com zakelijk vastgoednieuws

Terug naar blog overzicht