Resultaten laden ...

Verzadiging kantorenmarkt tot 2013

08 jun 2010 - door Bedrijfspand.com

Er worden nog steeds minder kantoren verhuurd/verkocht . De verwachting is dat de Nederlandse markt voor commercieel vastgoed tot 2013 verzadigd zal zijn. Dit zijn conclusies die Bedrijfpand.com kan trekken uit het ‘Kantorenmarktonderzoek 2010’ uitgegeven door Twynstra Gudde.

Het grote aanbod is toe te schrijven aan de vele grootschalige bouwprojecten die de afgelopen jaren hebben plaats gevonden. Veelal zijn deze bouwprojecten met behulp van subsidie gebouwd. De ontwikkelende partijen hebben te weinig gekeken naar de meest essentiële speler op de vastgoedmarkt: de eindgebruiker. Daarnaast werd er niet of nauwelijks geïnvesteerd in minder courante bedrijfspanden.

In het rapport wordt een nieuwe trend waargenomen. Het traditionele kantoor gebruik zal in de toekomst sterk veranderen. Gebruikers van kantoorruimte hebben veranderende eisen in onder andere de gebruikersfuncties. Deze gebruikersfuncties, waaronder samenwerken, ondernemen, relaxen, leren van elkaar en focussen, brengen nieuwe huisvesting eisen met zich mee. Ook flexibele werkplekken zijn een trend die door lijkt te zetten. Het huidige aanbod is vaak verouderd en ongeschikt voor het ‘nieuwe’ werken.

Terug naar blog overzicht