Resultaten laden ...

Stationsplein 7-9

137 - 282 m2 winkelruimte te huur in Amersfoort

Kenmerken

Functie Winkelruimte
Wijk / Buurt Station Berkenweg
Frontbreedte 1000 cm
Branchebeperking Nee
Horeca toegestaan Ja
Publieksgerichte dienstverlening Ja
Detailhandel Ja

Horeca type

  • Lunchroom, broodjeszaak
  • Cafetaria, restaria
  • IJssalon

Het betreft een ruimte op de begane grond geschikt voor retail, horeca of dienstverlening van het kantoorgebouw "De Conducteur" te Amersfoort. Het kantoorcomplex De Conducteur (1992) is gelegen op een eersteklas locatie: het centraal station van Amersfoort. Het gebouw heeft door de lichtgebogen vorm een in het oog springende architectuur en neemt een dominante, doch fraaie positie in aan het Stationsplein.

In 2023 zal er worden gestart met het aanleggen van een ondergrondse parkeerkelder ten behoeve van fietsen. Het voorgelegen plein zal opnieuw worden ingericht als parkachtig verblijfsgebied. Een stationsgebied met een optimaal functionerend verkeersknooppunt, een fijne verblijfsruimte met een makkelijke toegang tot de fietsenkelder, veel groen, en een gastvrije en levendige route van station naar de binnenstad. Dat is de essentie van de gebiedsvisie voor het stationsgebied Amersfoort.

Voor een goede impressie van het stationsgebied verwijzen wij u naar de volgende link: Visie Stationsplein. Het betreft slechts een visie van de gemeente Amersfoort. Hier kunnen geen rechten aan worden ontleend.

Locatie:
De winkel/horecaruimte of kantoorruimte ligt op een prominente locatie in het stationsgebied van Amersfoort. Werkelijk alle voorzieningen, waaronder NS-station en het winkelhart in de historische binnenstad, bevinden zich op loopafstand van de locatie. De locatie is zowel met eigen- als openbaar vervoer uitstekend bereikbaar.

Door het goed opgezette wegenstelsel in Amersfoort zijn zowel de rijksweg A1 als de rijksweg A28 met de auto eenvoudig te bereiken. Door de goede aansluiting op het verkeersknooppunt “Hoevelaken” zijn er uitstekende verbindingsmogelijkheden met alle delen van het land.

Het NS-station “Amersfoort”, waarbij zich tevens het busstation bevindt, is direct naast het gebouw gelegen. Per trein en bus zijn goede plaatselijke, regionale- en landelijke verbindingen met het openbaar vervoer beschikbaar.

De winkelruimte is eventueel te splitsen in twee winkels met een oppervlakte van elk circa 137,5 m².

Indeling:
Zie de plattegrondtekeningin de bijlage.

Opleveringsniveau:
De ruimte op de begane grond zal casco worden opgeleverd.

Parkeren:
Parkeernorm 1:50 m². Daarnaast zijn er in nabije omgeving diverse parkeergarages aanwezig. Aanvullende parkeerplaatsen zijn ruimschoots beschikbaar in de Argonaut.

Frontbreedte:
10 meter.

Bestemming:
Winkelruimte, Horeca
Informatie inzake gebruiksmogelijkheden en voorschriften is te verkrijgen via ons kantoor, bij de gemeente of via de website van ruimtelijke plannen.

Huurprijs:
Winkel/horecaruimte: € 200,- per m² per jaar excl btw.

BTW:
Uitgangspunt is een met BTW belaste huurprijs. Indien een huurder niet voldoet aan de voor belaste verhuur gestelde criteria zal de huurprijs zodanig worden verhoogd dat het voor verhuurder ontstane financiële nadeel volledig wordt gecompenseerd.

Huurprijs parkeren:
€ 1.200,- per parkeerplaats (overdekt), per jaar, te vermeerderen met de geldende BTW.

Servicekosten:
Verrekenbaar voorschot van € 35,- per m² per jaar, te vermeerderen met de geldende btw. Voor de parkeerplaatsen geldt een verrekenbaar voorschot van
€ 18,- per parkeerplaats per jaar, te vermeerderen met de geldende btw.

Huurtermijn:
Huurperiode van 5 jaar gevolgd door verlengingstermijnen van telkens 5 jaar.

Opzegtermijn:
12 maanden.

Huurbetaling:
De totale betalingsverplichting dient per kwartaal vooruit te worden voldaan.

Zekerheidstelling: Een bankgarantie ter grootte van drie maanden huur en servicekosten te vermeerderen met de geldende BTW.

Huurindexatie:
De huurprijs zal jaarlijks, voor het eerst 1 jaar na de huuringangsdatum, worden verhoogd op basis van de consumentenprijsindex (CPI) zoals wordt gepubliceerd door het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Huurovereenkomst:
De huurovereenkomst zal zijn gebaseerd op het model zoals is vastgesteld door de Raad voor Onroerende Zaken (ROZ) 2015, inclusief de algemene bepalingen.

Aanvaarding:
In overleg.

Bijlagen

De aanbieder van dit object heeft een PDF Brochure beschikbaar gesteld.

Vraag brochure aan