Resultaten laden ...

Blog

Commercieel vastgoed is een aantrekkelijke investeringsmogelijkheid, maar soms kunnen er kansen ontstaan in de vorm van noodlijdend (distressed) commercieel vastgoed. Beleggers die op zoek zijn naar waardevolle deals, kunnen profiteren van deze situaties. In dit artikel zullen we bespreken hoe een belegger noodlijdend commercieel vastgoed kan kopen en hoe deze kansen met de juiste prijs gevonden kunnen worden.
Artikel lezen


Ontdek waarom energiebesparing en het streven naar Net Zero niet alleen gunstig zijn voor het milieu, maar ook een krachtige value add strategy vormen voor vastgoedbeleggers. Deze strategie biedt talloze voordelen, waaronder verhoogde vastgoedwaarde, lagere operationele kosten, toekomstbestendigheid en aantrekkelijkheid voor duurzame huurders. Ondanks uitdagingen kunnen vastgoedbeleggers met de juiste aanpak en samenwerking met experts de vruchten plukken van een duurzamere en winstgevendere toekomst voor hun portefeuilles. Door een leidende rol te spelen in deze transitie, dragen vastgoedbeleggers bij aan een koolstofarme en duurzame samenleving.
Artikel lezen


Het kopen van een huis en een bedrijfspand zijn allebei grote investeringen die je niet zomaar doet. Beide aankopen lijken wellicht veel op elkaar, maar zijn toch erg verschillend. Of je nu een woning koopt voor persoonlijk gebruik of een bedrijfspand voor zakelijke doelen, het is van groot belang om de verschillen goed te begrijpen. Wij noemen je graag de drie grootste verschillen tussen het kopen van een huis en een bedrijfspand, zodat je goed weet op welke zaken je goed moet letten.
Artikel lezen


Als vastgoedprofessional begrijp je dat er verschillende factoren zijn die mensen kunnen tegenhouden om vastgoedontwikkelaar te worden. Een van de grootste risico's is het financiële risico dat gepaard gaat met vastgoedontwikkeling. Het vereist vaak aanzienlijke investeringen, en er bestaat altijd het risico dat een project niet succesvol zal zijn. Dit kan leiden tot aanzienlijke financiële verliezen en de financiële stabiliteit van een persoon of bedrijf in gevaar brengen.
Artikel lezen


Wanneer beleggers een indicatie willen van het rendement op de investering van een onroerend goed op basis van de huur inkomsten, in tegenstelling tot een waardestijging in de loop van de tijd, voeren ze een eenvoudige berekening uit die aanvangsrendement wordt genoemd. Deze eenvoudige vergelijking, ook wel bekend als het bruto aanvangsrendement, omvat het delen van de jaarlijkse huurinkomsten van een onroerend goed door de totale aankoopwaarde en het resultaat vermenigvuldigen met 100.
Artikel lezen


Inzichten uit een rapport van Cushman & Wakefield Door het voortdurende hybride werken is het duidelijk dat de kantorensector zich moet aanpassen. Kantoreneigenaren staan voor grote uitdagingen door een combinatie van factoren, zoals de vlucht naar kwaliteit, stijgende rentetarieven en een zwakke vraag. Een recent rapport van vastgoedmakelaardij Cushman & Wakefield (C&W) biedt enkele concepten en strategieën om te overwegen bij het herpositioneren of herbestemmen van kantoorpanden.
Artikel lezen


In deze blogpost zullen we verschillende financieringsmogelijkheden bespreken die beschikbaar zijn voor de aankoop of ontwikkeling van commercieel vastgoed.
Artikel lezen


Als eigenaar of beheerder van commercieel vastgoed is het van cruciaal belang om regelmatig onderhoud te plegen aan je pand. Door middel van onderhoud en renovatie kun je de waarde van het pand behouden en mogelijk zelfs verhogen. In dit artikel zullen we de redenen bespreken waarom onderhoud en renovatie zo belangrijk zijn voor commercieel vastgoed en hoe je dit het beste kunt aanpakken.
Artikel lezen


Duurzaamheid en commercieel vastgoedprojecten

02 feb 2023 - door Bedrijfspand.com

Steeds meer investeerders en ontwikkelaars streven ernaar om duurzaamheid te integreren in hun commercieel vastgoedprojecten. Dit kan betrekking hebben op het energieverbruik, de materialen die worden gebruikt, en het behoud van de biodiversiteit.
Artikel lezen


Op korte termijn geld vrijmaken om in uw onderneming te investeren? Dan is een sale-and-leaseback constructie voor commercieel vastgoed een interessante optie voor uw bedrijf. U verkoopt het bedrijfspand voor een goede prijs aan een derde partij en huurt dit volgens van een beleggingsmaatschappij of investeerder. U hoeft zich geen zorgen te maken om uw bedrijfsactiviteiten en tegelijkertijd beschikt u na verkoop over kapitaal dat u kunt investeren in uw onderneming. Daarnaast brengt de verkoop van uw bedrijfspand en het terug-huren ook andere voordelen met zich mee. Hoe werkt sale-and-leaseback voor commercieel vastgoed en wat levert het op?
Artikel lezen


Een bedrijfspand verbouwen kan een hele klus zijn. Iedereen pakt het namelijk anders aan. Ben je van plan om het hele pand van boven tot onder aan te pakken? Of kies je voor een paar kleine aanpassingen waar je de komende tijd nog mee geholpen bent? Dit is afhankelijk van het doel dat je wil bereiken en de richting die je uit wil met je organisatie. Onderstaande tips bieden je houvast tijdens het verbouwen van je bedrijfspand.
Artikel lezen


De nieuwe winkelstraat: dit gaat er veranderen

07 mrt 2022 - door Bedrijfspand.com

De Nederlandse winkelstraten zijn meer dan ooit in ontwikkeling. Enkele jaren terug verscheen het rapport "Werk aan de winkel" (2019), opgesteld door de vastgoedadviseur CBRE, waarin te lezen is welke veranderingen er op dit moment allemaal gaande zijn in winkelland. Dat er een hoop gaat veranderen, maakt dit rapport wel duidelijk. Maar wat zijn de belangrijkste huidige trends? Welke kant gaat het op met de Nederlandse winkelstraat? Lopen winkelstraten leeg en komt er daardoor straks meer winkelruimte te huur? En is het slim om als winkelier te investeren in je pand of kun je beter inzetten op online verkoop? In dit artikel zetten we de belangrijkste ontwikkelingen voor u op een rijtje.
Artikel lezen


Is investeren in kleinere gemeenten lucratief?

17 jan 2022 - door Bedrijfspand.com

Veel vastgoed professionals kiezen ervoor om in vastgoed en bouwprojecten te investeren die zich concentreren in de grotere Nederlandse gemeenten. Maar deze trend is geleidelijk aan het verschuiven. Er is een verandering te zien waarbij steeds meer ondernemers in vastgoed kiezen voor beleggen in beleggingspanden in de wat kleinere Nederlandse plaatsen. Hoe zit dit eigenlijk? Is investeren in beleggingspanden in wat kleinere steden echt zo lucratief? En waarom wel of niet?
Artikel lezen


Modulair bouwen: wat zijn de 5 grootste voordelen?

20 dec 2021 - door Bedrijfspand.com

Het modulair bouwen van woningen is de afgelopen jaren steeds populairder geworden in Nederland. Hoe ziet modulair bouwen er precies uit? Wat zijn de kenmerken van deze bouwstijl? En niet onbelangrijk: welke voordelen heeft de modulaire woningbouw ons te bieden? In dit artikel lees je op deze vragen het antwoord.
Artikel lezen


Zou je graag de energiekosten en CO2-uitstoot van je bedrijf willen verlagen en tegelijkertijd willen besparen op bedrijfskosten? Sommige milieumaatregelen vragen een goed plan of een investering, terwijl andere vrijwel zonder kosten of een grote tijdsinvestering kunnen worden doorgevoerd. Dit zijn drie effectieve manieren om het milieu te helpen en geld te besparen:
Artikel lezen


Vijf redenen om nu te beleggen in zorgvastgoed

15 nov 2021 - door Bedrijfspand.com

Bent u op zoek naar een interessante beleggingscategorie voor een aantrekkelijk rendement op uw vermogen? Beleggen in zorgvastgoed is de sleutel tot succes. In 2019 werd er voor 1.1 miljard belegd in zorgwoningen en dit volume neemt de komende jaren alleen maar toe. Wij geven u vijf redenen waarom ervoor wordt gekozen om te beleggen in dit type vastgoed.
Artikel lezen


Binnen meer productiviteit met een mooi buiten

25 okt 2021 - door Bedrijfspand.com

Bij een ‘bedrijfstuin’ zullen de meeste mensen al gauw aan de grijze en sombere parkeerplaats of het verwaarloosde tuintje rondom hun kantoor denken. Best jammer en demotiverend eigenlijk, want een bedrijfstuin is meer dan dat. 
Artikel lezen


Waar denkt u aan bij het huren van een bedrijfsruimte?

18 okt 2021 - door Bedrijfspand.com

Bent u als ondernemer op zoek naar een geschikte winkel- of kantoorruimte voor uw bedrijf? Een uitstekende keuze, want op die manier houdt u werk en privé perfect gescheiden. Past de aankoop van een pand niet binnen uw budget, dan is een ruimte huren natuurlijk een logische keuze. Waar let u op bij het aantrekken van een winkelruimte of kantoor voor uw bedrijf en wat is het aanbod of Bedrijfspand.com?
Artikel lezen


De ideale set up voor je werknemers lunchroom

16 sep 2021 - door Bedrijfspand.com

Een bedrijf draaiende houden is erg complex. Zo dienen de klanten tevreden te blijven en is het daarnaast jouw verantwoordelijkheid om ervoor te zorgen dat het personeel zich fijn voelt binnen het bedrijf. Men gaat er vooraf vaak vanuit dat het tevreden houden van de klanten het meest uitdagend is. Echter, ervoor zorgen dat het personeel zich gewaardeerd blijft voelen is nog veel uitdagender. Zo dien je te zorgen voor een goed salaris, maar daarnaast ook voor goede secundaire arbeidsomstandigheden. Een manier om ervoor te zorgen dat het personeel zich door jou gewaardeerd voelt, is door te zorgen voor een goede lunchroom. In dit artikel leggen we uit wat daarbij komt kijken.
Artikel lezen


Amsterdam staat aan de Europese top qua kantorenmarkt

16 sep 2021 - door Bedrijfspand.com

Voor de Amsterdamse kantorenmarkt was 2020 een uitstekend jaar. Het was zelfs een van de best presterende kantorenmarkten in Europa. Qua totaal opnamevolume moest Amsterdam alleen Luxemburg voor zich dulden. Opvallend is ook dat in andere Europese steden het opnamevolume daalde. Dit blijkt uit onderzoek door vastgoedadviseur JJL. Heeft u plannen om te investeren in kantoren met als doel deze te verhuren? Dan zit u in de Nederlandse hoofdstad helemaal goed. Bij Bedrijfspand.com vindt u altijd een geschikt kantoor om toe te voegen aan uw beleggingsportefeuille.
Artikel lezen


Wat is een sale-and-leaseback constructie?

16 aug 2021 - door Bedrijfspand.com

In Europa is nog altijd een groot deel van het vastgoed in het bezit van de eigenaar. In de Verenigde Staten is dit meer dan de helft minder. Sale-and-leaseback wordt steeds populairder als het om vastgoed gaat, en dat is niet gek. Bij deze constructie verkoopt u uw bedrijfspand, waarna u het pand van de nieuwe eigenaar huurt. U verandert hierbij van eigenaar in huurder, waarbij de nieuwe eigenaar de verhuurder wordt. Er zijn verschillende voordelen verbonden aan deze vorm waarbij huurder en verhuurder elkaar ontmoeten.
Artikel lezen


Welke isolatie werkt het best?

21 jul 2021 - door Bedrijfspand.com

Er zijn veel verschillende isolatiematerialen zoals: steenwol, glaswol, houtvezel, purschuim Eps, Xps en Pir platen. Maar welk materiaal werkt eigenlijk het beste? Dat ligt om te beginnen aan het doel van de isolatie en de ruimte waarin het verwerkt wordt. Onder de vloer is het vaak vochtig dus daar moet je rekening mee houden. Bij een tussenmuur wil je vooral optimale geluidsisolatie en bij grillige schuine daken is het belangrijk dat je het materiaal zich makkelijk op maat laat snijden. En in de spouwmuur moet het isolatiemateriaal tot in alle hoeken en gaten komen. Steenwol en glaswol is verkrijgbaar in rollen en in platen, met of zonder dampfolie. Het grote voordeel is dat het zeer goed isoleert en dat je grote oppervlaktes snel kunt bedekken. Nadeel is dat het meestal wat dikker is en dat het je huid en ogen irriteert. Eps parels zijn heel geschikt om de bodem in een vochtige kruipruimte te isoleren. Voor de vloeren, wanden en daken kun je dan weer beter glaswol, steenwol of pir of xps platen gebruiken. Elke isolatievakman weet allang welke materialen je gebruikt om het beste resultaat te bereiken. In dit artikel geven we je belangrijke argumenten om je pand en huis te (laten) isoleren.
Artikel lezen


Een vraag die veel ondernemers en CEO’s bezighoudt is of ze straks - als de coronacrisis voorbij is - minder kantoorruimte nodig zullen hebben. Tijdens de coronapandemie is het thuiswerken immers de norm geworden. En dat betekent voor ondernemers direct dat ze moeten overwegen om het aantal kantoorplekken binnen hun bedrijf in te perken. Hoe zit dit precies? Wat valt er op dit moment te zeggen over de vraag of er straks wel of geen kantoorplekken in bedrijven zullen verdwijnen? Je leest het in dit artikel waar we ingaan op de verwachtingen rondom kantoorplekken, leegstand en mogelijke kostenbesparing.
Artikel lezen


Is het nu een goede tijd om een restaurant te openen?

12 mei 2021 - door Bedrijfspand.com

We weten als geen ander hoe groot de invloed van de heersende Corona pandemie op ondernemers is. De horeca heeft het zwaar en moet al maanden achtereen de deuren sluiten. En ondanks dat er horecavastgoed hierdoor met leegstand kampt, zijn er ook dappere starters die wel de sprong in het diepe durven te wagen door juist nu hun horecaonderneming op te starten. Is het nu wel een goede tijd om te investeren in horecavastgoed en een restaurant te openen? Of is het juist beter hier nog even mee te wachten tot de pandemie op zijn retour is?
Artikel lezen


Een laadpaal bij je bedrijfspand

09 apr 2021 - door Bedrijfspand.com

Wil je ervoor zorgen dat je bedrijfspand klaar is voor de toekomst? Investeer dan in laadpalen. Dit zorgt ervoor dat je jouw bezoekers, klanten of medewerkers extra service kunt bieden. Ook laat je zien dat je als bedrijf waarde hecht aan duurzaamheid. In deze blog vertellen we je alles wat je moet weten.
Artikel lezen


Het kantoor als clubhuis

08 apr 2021 - door Bedrijfspand.com

We werken steeds meer thuis. De trend van thuiswerken is in een stroomversnelling gebracht door het coronavirus. De verwacht is dat thuiswerken blijft in de toekomst, 5 dagen in de week naar kantoor is verleden tijd. Hoe gaat een werkweek er dan uitzien na corona? Een aantal dagen op kantoor werken en de rest van de dagen werken we thuis. Het kantoor krijgt een andere functie. Benieuwd welke functie dat is? Lees deze blog en kom erachter!
Artikel lezen


Met deze 3 manieren kan je besparen op bedrijfskosten

08 apr 2021 - door Bedrijfspand.com

Bedrijfskosten zijn vaak een grote kostenpost binnen de onderneming. Een goede balans vinden in alle bedrijfskosten kan dan ook echt een uitdaging zijn. Er zijn natuurlijk genoeg manieren om te kunnen besparen in de bedrijfskosten, maar deze tip willen we alvast meegeven: zonnepanelen zijn de beste investering die je kan doen op langere termijn. Het enige wat je nodig hebt zijn zonnepanelen montagemateriaal en de zonnepanelen zelf, waarna je direct kan beginnen met een groene toekomst en de investering terugverdienen. We geven je in dit artikel 3 tips hoe je het beste kunt besparen op jouw bedrijfskosten.
Artikel lezen


Wilt u investeren in commercieel vastgoed, maar geen vastgoedobjecten aankopen? Beleggen in vastgoed is mogelijk op verschillende manieren. Naast direct vastgoed kopen is het ook mogelijk om te beleggen in een beursgenoteerd fonds of in een niet-beursgenoteerd fonds. Hoe is dit mogelijk en welke risico's brengt dit met zich mee?
Artikel lezen


Duurzaamheid, een term die we zowel privé als op zakelijk gebied regelmatig horen. De insteek van duurzaamheid is tegemoet te komen aan de behoeften van de huidige generatie, zonder daarbij de toekomstige generatie, en dus onder andere de belasting van het milieu, uit het oog te verliezen. Ook in een industriële bedrijfsruimte is er veel winst te behalen op het gebied van duurzaamheid. Naast het idee van een beter milieu, komen de volgende tips voor duurzaamheid in een industriële bedrijfsruimte ook nog eens goed uit voor de portemonnee.
Artikel lezen


De technologie staat nooit stil en ook op het gebied van kantoortrends zijn er continu ontwikkelingen die uw (thuis)kantoor aantrekkelijker maken. Het idee achter die ontwikkelingen, mede op het gebied van technologie, is natuurlijk om ons leven zo comfortabel en ons werk zo efficiënt mogelijk te maken. We noemen hier enkele van deze kantoortrends die u niet mag missen.
Artikel lezen


Niet alleen wat u verkoopt is belangrijk, maar ook waar u het verkoopt. Een winkel zonder passanten moet per slot van rekening al heel creatief zijn om voldoende cliënteel aan te trekken, terwijl een winkel in een aantrekkelijk winkelgebied bij wijze van spreken vaak enkel zijn deuren hoeft te openen. Toch zijn het niet alleen het aantal passanten dat een rol speelt.
Artikel lezen


Het vinden van een geschikte bedrijfsruimte, of het nu om een huurpand of aankoop gaat, vereist een doordachte aanpak. Met name als u gekozen heeft voor de bezichtiging van een bedrijfsruimte of bestemming voor uw bedrijf, is het zaak om goed op te letten en de juiste vragen te stellen. Maar waar moet u tijdens de bezichtiging op locatie allemaal op letten? Gebruik de onderstaande tips en haal alles uit de geplande bedrijfsbezichtiging!
Artikel lezen


Wanneer u op zoek bent naar een nieuwe bedrijfsvestiging, dan valt er vandaag de dag qua bedrijfsruimte, kantoorruimte of winkelruimte veel te kiezen. Het vinden van de voor u meest geschikte bedrijfsruimte - of het nu een kantoorruimte, winkelruimte of een goede locatie voor uw horeca betreft - kan echter behoorlijk lastig in het volgebouwde Nederland. Welke voorzieningen moeten er minimaal aanwezig zijn als u een geschikte locatie zoekt voor uw bedrijf? En wilt u het betreffende pand gaan kopen of huren, al dan niet via een makelaar? Dit zijn belangrijke vragen als u op zoek gaat naar een nieuw bedrijfspand. In dit artikel geven we een antwoord op deze vragen.
Artikel lezen


Een bedrijfspand of kantoorruimte kopen of huren is in coronatijden ingewikkelder. De impact van de coronacrisis is overal voelbaar en voor de vastgoedmarkt is dat zeker niet anders. Als vastgoedmakelaar komt u natuurlijk voor een aantal uitdagingen te staan, want enerzijds moet u de veiligheid waarborgen terwijl een goede bezichtiging nu eenmaal een cruciaal instrument is om de transactie vorm te geven. Gelukkig zijn er voldoende mogelijkheden om ook in deze vreemde tijden vastgoed te bezichtigen. We lichten ze voor u toe.
Artikel lezen


Hoe werkt een verkoop bij inschrijving?

22 mei 2020 - door Bedrijfspand.com

Hoe werkt een verkoop bij inschrijving? Bij dit type verkoop is er geen vaste verkoopprijs van toepassing, maar brengen alle potentiële kopers gelijktijdig een bod uit op het bedrijfspand. Deze biedingen zijn echter niet openbaar. Dit wil zeggen dat potentiële kopers niet weten wat andere kopers hebben geboden en dat elk bod strikt vertrouwelijk is. Bij het schriftelijke bod, met de voorgestelde koopprijs, kunnen er ook extra voorwaarden worden gekoppeld. Denk bijvoorbeeld aan de voorwaarde dat ze financiering verkrijgen of de voorwaarde dat ze een omgevingsvergunning kunnen verkrijgen.
Artikel lezen


Wat is een executieveiling en hoe werkt het?

17 apr 2020 - door Bedrijfspand.com

Wanneer een eigenaar niet langer aan zijn financiële verplichtingen kan voldoen, heeft de bank het recht om zijn huis te verkopen. Het laatste middel om een pand gedwongen te verkopen is een executieveiling en die bestaat uit twee delen: de veiling bij opbod en de veiling bij afslag.
Artikel lezen


Op welke manier houd jij de kosten laag binnen je organisatie? Bespaar geld door je bedrijfspand te verduurzamen. Laat medewerkers hun beeldschermen uitschakelen wanneer zij het bedrijfspand verlaten, of zorg dat tussendeuren gesloten zijn. Op deze manier stroomt er niet onnodig veel warmte weg. Een bedrijfspand verduurzamen is niet alleen interessant om de kosten laag te houden. Denk ook aan het feit, dat je op deze manier bijdraagt aan een maatschappelijk verantwoorde manier van ondernemen. Je verlaagt de CO 2 -uitstoot en reduceert daarmee de belasting van het milieu. In dit artikel geven we je tips, die helpen je bedrijfspand te verduurzamen.
Artikel lezen


Model huurcontract commercieel vastgoed

19 mrt 2020 - door Bedrijfspand.com

Een pand huren wat voor commerciële doeleinden gebruikt gaat worden is een grote stap in uw leven als ondernemer. Spannende en uitdagende tijden, de start van een nieuw avontuur. Een verstandige zakenman of -vrouw zet altijd de puntjes op de 'i' en let bij iedere transactie op de kleine lettertjes. Dit doet u natuurlijk ook wanneer u het huurcontract voor uw nieuwe bedrijfsruimte ondertekent. Maar wat moet er minimaal in zo'n contract staan en welke voorwaarden en condities kunt u zoal verwachten? U dient hier over geïnformeerd te zijn voordat u überhaupt een contract voor de huur van een bedrijfsruimte gaat ondertekenen.
Artikel lezen


Wanneer u commercieel vastgoed huurt, krijgt u in sommige gevallen net als met het huren van een woning, te maken met servicekosten. De vraag is echter of er wettelijke voorschriften en regels omtrent die servicekosten zijn vastgelegd. Bij huurwoningen zijn er wel regels bij wet vastgelegd. Voor commerciële panden is er echter geen wettelijke regelgeving omtrent de inhoud en de omvang van servicekosten. In het geval van de service- en administratiekosten bij een commercieel pand, kan de huurprijs bedrijfsruimte berekenen best lastig zijn.
Artikel lezen


Hoe werkt een vastgoed taxatie?

09 jan 2020 - door Bedrijfspand.com

Hoe werkt een vastgoed taxatie? Taxatie van zakelijk vastgoed werkt anders dan de taxatie van particulier vastgoed, want bij particuliere eigendommen is er meer vergelijkingsmateriaal. Bent u actief in het vastgoed en wilt u de waarde weten van een object om te beleggen? Dan laat u een taxatie uitvoeren door een erkende taxateur. Hoe werkt de taxatie of waardeberekening van commercieel vastgoed? Bedrijfspand.com legt het u graag uit.
Artikel lezen


Commercieel vastgoed verhuren vanuit prive (privé) kan heel goed. Er zijn echter wel enkele regels en aandachtspunten waar u rekening mee dient te houden.
Artikel lezen


Een stichting, onderwijsinstelling, sportclub, overheden en semi-overheden en zorginstellingen zijn voorbeelden van instanties die 'niet btw-plichtig' zijn. Wettelijk gezien zijn ook de meeste commerciele ruimtes vrijgesteld van btw op de (ver)huur, echter wordt er alsnog btw verrekend omdat vaak degene die het pand huurt belasting moet betalen.
Artikel lezen


Wanneer je als directeur-grootaandeelhouder commercieel vastgoed koopt, beschik je over verschillende keuzes. Zo kan je het vastgoed aan je werkvennootschap verhuren vanuit privé. In dat geval spreek je je eigen spaargeld aan, maak je gebruik van externe financiering of leen je bij de eigen bv. Ook kan je het vastgoed rechtstreeks in de werkvennootschap stoppen of via een aparte vastgoedvennootschap aan de eigen vof of werkvennootschap verhuren. Elke keuze kent een aantal voor- en nadelen, maar vooral de fiscale gevolgen zijn niet min. Bovendien wijzigt in 2022 het een en ander. Een goede studie naar de fiscale gevolgen van elke keuze dringt zich dan ook op. Maar onthoud vooral dat het in de praktijk vaak interessanter is om het vastgoed in een aparte vennootschap te stoppen.  
Artikel lezen


Als u als ondernemer of belegger actief bent in de wereld van vastgoed, krijgt u met uiteenlopende soorten belastingen te maken. Met welk soort belastingen moet u als vastgoedondernemer, bijvoorbeeld als u panden bezit en/of deze verhuurt, allemaal rekening houden? Letterlijk, welteverstaan?
Artikel lezen


Wat is huurindex en hoe wordt deze berekend?

16 aug 2019 - door Bedrijfspand.com

Bij het verhuren van een woning of bedrijfsruimte kan de verhuurder de huurprijs jaarlijks verhogen met een percentage die is gekoppeld aan de consumentenprijsindex, de CPI. Dit wordt de huurindex of huurindexatie genoemd. Aan deze huurindex zijn regels verbonden en tussen het huren van een woning en bedrijfsruimte zijn de regels ook weer verschillend. Omdat wij bij Bedrijfspand.com vaak vragen binnen krijgen over de huurindex en de regelgeving vrij ingewikkeld is, hebben wij geprobeerd om het een en ander in een makkelijke en begrijpelijke manier toe te lichten voor zowel een woning als bedrijfspand.
Artikel lezen


Energielabel voor bedrijfspanden, nu en in de toekomst

17 jun 2019 - door Bedrijfspand.com

Bij Bedrijfspand.com krijgen we regelmatig vragen over het energielabel. Hoewel het energielabel nu al twee jaar van kracht is, bestaat er dus nog altijd veel onduidelijkheid over. Veel bedrijven vragen zich af wat de regelgeving voor hen betekent, op de korte maar ook op de langere termijn. Ze worstelen met verschillende vragen.
Artikel lezen


Bedrijfspand als pensioen, de voor- en nadelen

17 apr 2019 - door Bedrijfspand.com

Veel mensen met een grote of kleine onderneming denken niet zo snel aan hun pensioen. Het ondernemen, winnen van klanten en ontwikkelen van nieuwe producten en diensten zijn vaak veel interessanter. Toch komt er een dag dat je het misschien wat rustiger aan wilt doen en niet meer de voortdurende druk wil ervaren van het leveren van hoge prestaties. Hiervoor is het noodzakelijk dat je een reserve opbouwt, waarvan je later kunt leven. Een bedrijfspand kopen als investering in je pensioen is een optie. In dit artikel de voor- en nadelen van een bedrijfspand kopen als investering in je pensioen.
Artikel lezen


Vlak na de Tweede Wereldoorlog werden er in Nederland veel nieuwe wijken aangelegd. Dit was hoog nodig vanwege de ernstige woningnood die op dat moment heerste. Tijdens de periode van de wederopbouw werden er daarom meer dan 1,5 miljoen woningen bijgebouwd. Dit waren voornamelijk huurwoningen waarbij door de hoge nood de kwantiteit soms belangrijker was dan de kwaliteit. De nadruk bij het plannen van de wijken lag op functionaliteit. Op den duur voldeden de woningen in deze wijken niet meer aan de eisen van bewoners uit de middenklasse, zodat deze wegtrokken op zoek naar ruimere woningen. In hun plaats kwamen voornamelijk arme immigranten, zodat deze wijken sociaaleconomisch erg verzwakten. Nu, jaren later, worden veel van deze wijken ofwel gesloopt of grondig gerenoveerd om er weer nieuw leven in te blazen. 
Artikel lezen


Omdat er geen standaard rekenmodel bestaat voor het bepalen van de huurprijs van een bedrijfsruimte, kantoorruimte of winkelruimte, is het soms best lastig om zelf te bepalen welk bedrag normaal is om te vragen. Om dit makkelijker te maken zijn hieronder enkele punten beschreven die je kunnen helpen om tot een marktconforme huurprijs te komen.
Artikel lezen


Zo zet je je bedrijfspand in als marketingmiddel

04 jan 2019 - door Bedrijfspand.com

Als bedrijf kunt u tal van marketingactiviteiten inzetten zoals adverteren, beurzen, mailings en autobelettering. Er zijn echter nog veel meer mogelijkheden. Het inzetten van het bedrijfspand als marketingtool is wat bijvoorbeeld nog beperkt gebeurt. Een bedrijfspand is een plaats van herkenning en kan veel bijdragen aan het imago en de uitstraling van een bedrijf. Bedrijven richten zich nu vaak op lichtreclame of een spandoek op de gevel. Er zijn in de loopt der tijd steeds meer mogelijkheden bijgekomen om een bedrijfspand op een mooie en originele manier tot een marketingtool te maken. Binnen dit artikel staan we stil bij vier manieren om dit te doen.
Artikel lezen


5 top ideeën voor een modern kantoor!

20 okt 2018 - door Bedrijfspand.com

De inrichting van jouw kantoorruimte bepaalt voor een groot deel welke indruk jouw kantoor achterlaat bij de bezoekers van het bedrijfspand. Vind jij het belangrijk om een goede indruk achter te laten en ben je een groot liefhebber van moderne kantoorruimtes? Lees dan in dit artikel met welke vijf ideeën je een modern kantoor kunt creëren en ga direct aan de slag met het restylen van jouw kantoorruimte. 
Artikel lezen


Interview - KOKO TOKO en de zoektocht naar een winkelpand

17 sep 2018 - door Bedrijfspand.com

Het starten van een eigen onderneming is leuk, maar ook spannend. Er komt ontzettend veel bij kijken. Het belangrijkste is misschien wel het vinden van een geschikte locatie. Maar, hoe pak je dit aan wanneer je totaal geen kennis hebt van vastgoed? 
Artikel lezen


Kantoorhumor: 12 keer inspiratie voor 1 april

14 aug 2018 - door Bedrijfspand.com

Kantoorhumor, u heeft het vast zelf wel eens moeten ondergaan of het zelf ondernomen. Feit is dat je met je collega’s de hele dag met elkaar moet doorbrengen op kantoor. Een geintje onderling is dan al snel gemaakt. Heb je een collega die iedereen de hele tijd voor de gek houdt? Misschien is het eens tijd om hem of haar terug te pakken. Hieronder in willekeurige volgorde enkele goed gelukte ‘pranks’ voor op kantoor. Gebruik het gerust als inspiratie voor 1 april om uw collega eens goed terug te pakken.
Artikel lezen


Vernieuwde advertentiepagina zorgt voor meer leads

07 jul 2018 - door Bedrijfspand.com

Met trots onthullen wij onze vernieuwde advertentiepagina. De pagina geeft een betere presentatie van het aangeboden object met meer nadruk op foto's. De belangrijke informatie staat nu hoger in de pagina zonder extra kliks. 
Artikel lezen


Inbraak preventie checklist

29 feb 2016 - door Bedrijfspand.com

Bij inbraak bedraagt de schade al gauw duizenden of tienduizenden euro’s. Denk hierbij niet alleen aan de gestolen goederen, maar ook aan braakschade en gestolen (digitale) documenten. Ook emotioneel kan inbraak een grote impact hebben op betrokkenen. Bijna 40% van de ondernemers krijgt met inbraak te maken. Genoeg reden om eens te kijken naar inbraakpreventie dus.
Artikel lezen


Doe mee, doe duurzaam!

01 feb 2016 - door Bedrijfspand.com

Met de klimaattop nog maar net achter de rug lijkt het kwartje te zijn gevallen: "Zoals het tot nu toe gegaan is kunnen we niet door." Natuurlijk zijn we helemaal niet weg van een graadje extra, maar natte voeten gaat een stap te ver.
Artikel lezen


Kantoortrends in 2016

21 dec 2015 - door Bedrijfspand.com

Met 2015 achter de rug kunnen we het niet laten even vooruit te kijken. Wat zal 2016 ons brengen? Verschikkelijk veel uiteraard, maar we hebben ons beperkt tot een aantal zaken die wij eruit vinden springen.
Artikel lezen


Makelaar wees niet te voorzichtig, innoveer en investeer!

10 dec 2015 - door Bedrijfspand.com

Een aantal jaren van crisis in de vastgoedsector liggen inmiddels achter ons. De sector zat in een diep dal, met veel faillissementen als gevolg. Het was echter niet alleen crisis, er waren ook interessante ontwikkelingen zichtbaar in de markt. De sector veranderde.
Artikel lezen


TOP TIPS voor de beste vastgoed foto’s

14 mei 2015 - door Bedrijfspand.com

Hoewel een foto meer zegt dan duizend woorden zien we op bedrijfspand.com regelmatig foto’s van erg matige kwaliteit. Op vastgoedactueel.nl vonden we wat handige tips.
Artikel lezen


Eerst uw advertentie plaatsen, dan betalen

10 apr 2014 - door Bedrijfspand.com

Vanaf deze week is het plaatsen van een advertentie op Bedrijfspand.com weer wat makkelijker geworden. Naast betaling met iDeal kunt u nu ook éérst uw advertentie plaatsen en daarna via een overboeking betalen. Geen geklooi dus met Tan-codes, e.dentifiers en Random Readers, maar gewoon simpel en snel uw advertentie plaatsen.
Artikel lezen


Nieuwe tarieven Bedrijfspand.com

25 feb 2014 - door Bedrijfspand.com

Al meer dan tien jaar brengt Bedrijfspand.com met succes vraag en aanbod van bedrijfsvastgoed bij elkaar. Om de groei en kwaliteit van de website te waarborgen is het tijd geworden voor een wijziging van de tarieven en om afscheid te nemen van onze gratis advertentie.
Artikel lezen


Hoe bedrijfsmakelaars 3000 euro kunnen besparen

01 nov 2013 - door Bedrijfspand.com

De kranten staan er dagelijks vol mee. Op het nieuws wordt er veel aandacht aan besteed. En u als vastgoed aanbieder hebt er last van, leegstand van commercieel vastgoed. De kosten lopen per maand enorm op, hoe eerder u het pand verkoopt of verhuurt hoe lager uw kosten zijn.
Artikel lezen


Kritische Huurders Commercieel Vastgoed

11 okt 2013 - door Bedrijfspand.com

Uit een analyse van Dynamis vastgoedconsultants is gebleken dat huurders van kantoorruimte of werkplekken steeds kritischer zijn op de te huren locatie. Makelaars en vastgoedaanbieders merken dat huurders hogere eisen hebben en lagere netto huurprijzen eisen.
Artikel lezen


Uitdagende en Leuke HBO Stage Groningen

21 aug 2013 - door Bedrijfspand.com

Studeer jij HBO commerciële economie, communicatie, of vastgoed en makelaardij en heb je interesse in internet, sales, vastgoed en marketing? Kom dan per direct stage lopen bij Bedrijfspand.com.
Artikel lezen


Crisisproof: verhuur een werkplek!

19 jun 2013 - door Bedrijfspand.com

Lege werkplekken zijn saai om tegen aan te kijken en bovendien kosten deze lege werkplekken geld. Gevulde werkplekken daarentegen leveren, als het goed is, juist geld op. Eén of een aantal werkplekken over? Of zelfs een heel gebouw? Het verhuren van deze werkplekken kan voor u dus een ideale mogelijkheid zijn.
Artikel lezen


Flexwerken: flex of niet?

08 mei 2013 - door Bedrijfspand.com

Flexwerken, of het nieuwe werken, wordt steeds populairder. Voor startende ondernemers en zzp-ers kan flexwerken een uitstekende optie zijn. Uw eigen werkplek bepalen, uw eigen werktijden bepalen, maar hoe gaat dit in zijn werk en is het allemaal wel zo ideaal?
Artikel lezen


Bedrijfspand.com verwelkomt 10.000ste object

04 mrt 2013 - door Bedrijfspand.com

Online marktplaats voor bedrijfsvastgoed Bedrijfspand.com heeft vandaag haar 10.000ste aangeboden object verwelkomd. Aldus eigenaar Jop Reyntjes: “In een veranderende markt kiezen steeds meer aanbieders van bedrijfsvastgoed voor aanvullende marketingkanalen”.
Artikel lezen


Makelaarsvereniging sleept Funda voor de rechter

10 okt 2012 - door Bedrijfspand.com

Makelaarsvereniging VBO Makelaar heeft Funda voor de rechter gedaagd. Funda, dat deels in handen is van makelaarsvereniging NVM, zou zijn eigen koopwoningen voorrang geven en zich daarmee schuldig maken aan oneerlijke concurrentie.
Artikel lezen


Bedrijfspand.com sponsort Happietaria Groningen

01 dec 2011 - door Bedrijfspand.com

Bedrijfspand.com is trotse sponsor van de Happietaria Groningen.
Artikel lezen


Automatisch aanbod toevoegen met datakoppeling

30 jun 2011 - door Bedrijfspand.com

Om wat werk uit handen te nemen van de frequente aanbieder is het vanaf nu mogelijk om automatisch uw nieuwe aanbod op Bedrijfspand.com te plaatsen. Dit wordt mogelijk gemaakt door een datakoppeling, ook wel bekend als XML koppeling.
Artikel lezen


Bedrijfspand.com Nieuws gaat veranderen

23 jun 2011 - door Bedrijfspand.com

Bedrijfspand.com gaat voortaan alleen nog maar nieuws vermelden over ontwikkelingen bij Bedrijfspand.com zelf. Wij zijn immers een echte online marketing partij met kennis van ondernemers bereiken, lokale matches maken en bezoekers trekken.
Artikel lezen


Veilig ondernemen

09 jun 2011 - door Bedrijfspand.com

Het Nederlandse bedrijfsleven lijdt jaarlijks veel schade door criminaliteit en onveiligheid. De overheid en het bedrijfsleven willen hieraan graag iets doen. Daarom is er het Keurmerk Veilig Ondernemen (KVO).
Artikel lezen


Aanbod kantoorpanden stijgt nog steeds

21 apr 2011 - door Bedrijfspand.com

Het aantal kantoorpanden dat op Bedrijfspand.com wordt aangeboden stijgt nog steeds. Bedrijfspand.com wordt door veel makelaars ontdekt als marketing tool om hun kantoorpanden onder de aandacht te brengen van zoekers.
Artikel lezen


Geen herstel in BOG Vastgoed

04 nov 2010 - door Bedrijfspand.com

Het opname niveau is ook in het derde kwartaal van 2010 verder verslechterd. Het leegstaande BOG aanbod is hiermee verder gegroeid op alle niveaus: kantoorruimtes, winkelruimtes en bedrijfsruimtes.
Artikel lezen


Huurprijzen belangrijkste winkelstraten stabiel

24 sep 2010 - door Bedrijfspand.com

Van juni 2009 tot juni 2010 zijn de huurprijzen van de zes belangrijkste winkelstraten van Nederland op eenzelfde niveau gebleven. Een gelijke trend is terug te zien bij de overnamesommen.
Artikel lezen


Vrijwel helft ZZPers wil externe werkplek

17 sep 2010 - door Bedrijfspand.com

Ruim de helft van alle ZZP ers die vanuit hun eigen woning opereren met hun onderneming wil graag een externe plek om te werken.
Artikel lezen


Melden leegstand commercieel vastgoed makkelijker

26 aug 2010 - door Bedrijfspand.com

Het melden van leegstand van commercieel vastgoed moet makkelijker worden. Om dit mogelijk te maken heeft de stichting Leegstandregister een website gelanceerd.
Artikel lezen


Opnameniveau kantoorruimte daalt in Utrecht, Den Haag

08 jul 2010 - door Bedrijfspand.com

De 3 grootste Nederlandse kantoorsteden hebben het 1e kwartaal van dit jaar een lager opnameniveau van kantoorruimte.
Artikel lezen


Energielabel D tot G niet meer van deze tijd

18 jun 2010 - door Bedrijfspand.com

Kantoorgebouwen die geen groen (A,B of C) energielabel bezitten hebben een dermate hogere belasting voor het milieu dat niets doen of in beperkte mate renoveren geen opties zijn.
Artikel lezen


Verzadiging kantorenmarkt tot 2013

08 jun 2010 - door Bedrijfspand.com

Er worden nog steeds minder kantoren verhuurd/verkocht . De verwachting is dat de Nederlandse markt voor commercieel vastgoed tot 2013 verzadigd zal zijn.
Artikel lezen


Detailhandel Nederland (DHN) stelt per direct een nieuw model huurcontract voor winkelruimte beschikbaar.
Artikel lezen


Gratis adverteren met uw bedrijfsonroerend goed object?

18 mei 2010 - door Bedrijfspand.com

Bent u op zoek naar huurders of kopers voor uw bedrijfsruimte, kantoorruimte, winkelruimte of een ander soort bedrijfsonroerendgoed object?
Artikel lezen


Minister grijpt in om leegstand terug te dringen

28 apr 2010 - door Bedrijfspand.com

De demissionaire minister van VROM( Tineke Huizinga) gaat maatregelen nemen om de slepende leegstand van Nederlandse kantoorruimte terug te dringen.
Artikel lezen


Gezonde ontwikkeling winkelcentra

01 apr 2010 - door Bedrijfspand.com

Het afgelopen jaar (2009) is er in Nederland rond de 380000 vierkante meter opgeleverd, ruim boven boven het gemiddelde cijfer van de laatste 10 jaren.
Artikel lezen


Aanbod kantoorruimte blijft stijgen

25 mrt 2010 - door Bedrijfspand.com

Het Centraal Plan Bureau (CPB) verwacht dat het kantoor aanbod op de Nederlandse markt voor bedrijfsonroerend goed zal toenemen.
Artikel lezen


Amsterdam ziet opnameniveau 14% teruglopen

18 mrt 2010 - door Bedrijfspand.com

Amsterdam zag het opname niveau van kantoorruimte in 2009 met 14% teruglopen. In 2008 werd er nog 975000 m2 kantoorruimte opgenomen in de hoofdstad. De gemeente Amsterdam zag het opname niveau minder hard dalen en kwam uit op een daling van 4%.
Artikel lezen


Matchpakket ideaal voor makelaar

11 mrt 2010 - door Bedrijfspand.com

Makelaars zijn enthousiast over de mogelijkheid om direct te worden gekoppeld aan relevante uitstaande zoekopdrachten.
Artikel lezen


Amsterdam minder aantrekkelijk voor vastgoedinvesteerders

11 feb 2010 - door Bedrijfspand.com

Amsterdam is de afgelopen periode minder aantrekkelijk geworden voor vastgoed investeerders.
Artikel lezen


Sterkte daling vraag kantoorruimte 2009

21 jan 2010 - door Bedrijfspand.com

De neergaande trend op de Nederlandse kantorenmarkt blijft zich voortzetten. De geringe vraag en het stijgende aanbod, dragen bij aan deze trend.
Artikel lezen


Zakelijke vastgoedmarkt in 2009 op niveau 2002

24 dec 2009 - door Bedrijfspand.com

Ondanks dat de Nederlandse economie tekenen van herstel begint te vertonen, profiteert de (zakelijke) vastgoedmarkt daar nog niet van. De Nederlandse vastgoedmarkt zit op een zelfde niveau als in 2002.
Artikel lezen


Omzet detailhandel blijft dalen

17 dec 2009 - door Bedrijfspand.com

De detailhandel in Nederland zag in oktober de omzet met 4.3% teruglopen in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. Dit blijkt uit de onlangs gepubliceerde stukken van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).
Artikel lezen


Veel klachten winkeliers over huuropzeggingen

10 dec 2009 - door Bedrijfspand.com

Winkeliers klagen steeds vaker bij Detailhandel Nederland over verhuurders die hun panden na herontwikkeling terugeisen voor eigen gebruik.
Artikel lezen


Amsterdam in top 5 groene steden

10 dec 2009 - door Bedrijfspand.com

Ook de (internationale) vastgoedwereld is bezig om duurzamer te functioneren. De European Green City-index is een internationale ranglijst met daarop de steden die goed scoren op gebied van milieu en klimaat bescherming. Amsterdam staat op plaats 5 in deze lijst.
Artikel lezen


Makelaars & taxateurs goedkoper door crisis

03 dec 2009 - door Bedrijfspand.com

De tarieven die makelaars en taxateurs hanteren zijn in het 3e kwartaal van 2009 met 2% gedaald vergeleken met hetzelfde kwartaal vorig jaar, aldus het CBS.
Artikel lezen


Een aantrekkelijke stad zal niet krimpen

03 dec 2009 - door Bedrijfspand.com

Amsterdam, Haarlem, Utrecht, Groningen & Maastricht zijn de aantrekkelijkste steden van Nederland.
Artikel lezen


Mobiel werken maakt kantoorruimte overbodig

02 dec 2009 - door Bedrijfspand.com

Paul Smits van Vodafone voorspelt dat mobiel werken nu echt gaat doorbreken. Hij denkt dat komende jaren 1 op de 3 kantoormeters overbodig wordt.
Artikel lezen


Nieuwe plannen koopzondag gunstig voor mkb

26 nov 2009 - door Bedrijfspand.com

Afgelopen dinsdag heeft de Tweede Kamer ingestemd met het voorstel van minister Maria van der hoeven van economische zaken. Het voorstel betrof duidelijkere regels voor de koopzondagen.
Artikel lezen


Kleine nieuwe winkels bepalen de huidige dynamiek

26 nov 2009 - door Bedrijfspand.com

Kleine nieuwe winkels bepalen de huidige dynamiek in de detailhandel. Nieuwe ondernemers die veelal niet eerder een traditionele winkel hebben geëxploiteerd zetten een nieuwe, frisse manier van marketing in om klanten aan te trekken.
Artikel lezen


Hypotheekrenteaftrek gaat verdwijnen

26 nov 2009 - door Bedrijfspand.com

Minister Bos van Financiën verwacht dat de hypotheekrenteaftrek gaat verdwijnen bij een volgend kabinet.
Artikel lezen


Concurrentie in winkelgebieden neemt toe

19 nov 2009 - door Bedrijfspand.com

Vanwege de toekomstige bevolkingskrimp enerzijds en de groeiende internetaankopen anderzijds, kan de Nederlandse winkelmarkt de komende 30 jaar nog maximaal 1.5 tot 2 miljoen m2 absorberen om vervolgens verzadigd te raken.
Artikel lezen


Waarde commercieel Nederlands vastgoed daalt met 25%

12 nov 2009 - door Bedrijfspand.com

Commercieel Nederlands vastgoed is de afgelopen 2 jaar met 25% gedaald.
Artikel lezen


Nieuwe site voor Bedrijfspand.com

20 okt 2009 - door Bedrijfspand.com

De marktplaats voor zakelijke panden Bedrijfspand.com is volgens eigen zeggen de grootste aanvulling op Funda in Business. Dagelijks directeur Jop Reyntjes licht toe: ,,Vorige week hebben we de grens van 10.000 zakelijke zoekopdrachten doorbroken. Deze zoekopdrachten worden continu gematcht met nieuw aangeboden panden. Op sommige dagen gaat het aantal matches ver boven de 100. Deze versturen we kostenloos voor zowel de vrager als aanbieder per email. Het aantal aangeboden bedrijfspanden gaat richting de 6000 objecten. Er komen dagelijks tientallen panden bij.''
Artikel lezen


Breda heeft de beste binnenstad

15 okt 2009 - door Bedrijfspand.com

Breda heeft volgens 'Detailhandel Nederland' de beste binnenstad van Nederland.
Artikel lezen


Londen en Parijs beste vestigingslocaties in Europa

07 okt 2009 - door Bedrijfspand.com

Londen, Parijs en Frankfurt zijn de meest ideale vestigingslocaties in Europa voor bedrijven. Deze Steden handhaven zich in de top drie sinds de start van het onderzoek 'European Cities Monitor'.
Artikel lezen


Leeuwarden gaat leegstand aanpakken

01 okt 2009 - door Bedrijfspand.com

De gemeente van Leeuwarden is het hoge leegstandpercentage in de Friese hoofdstad zat.
Artikel lezen


Ook in het derde kwartaal van 2009 is er een forse opnamedaling te zien van bedrijfsonroerendgoed in Nederland.
Artikel lezen


Amsterdam krijgt toestemming koopzondag uit te breiden

24 sep 2009 - door Bedrijfspand.com

Amsterdam krijgt toestemming koopzondag uit te breiden.
Artikel lezen


Ruim helft van de 's werelds meest prestigieuze winkelstraten getroffen door de kredietcrisis.
Artikel lezen


Vastgoedmarkt toont tekenen herstel

17 sep 2009 - door Bedrijfspand.com

De wereldeconomie is zich aan het herstellen van de wereldwijde (krediet) crisis dit heeft positieve gevolgen voor de Nederlandse vastgoedmarkt. hypotheek
Artikel lezen


90% van de makelaars willen eed terug

10 sep 2009 - door Bedrijfspand.com

84% van de makelaars in Nederland vinden dat er teveel makelaars zijn, aldus ''Vakblad Vastgoed''. Makelaars zien de eed graag terug komen.
Artikel lezen


Nederlandse winkeliers onderhandelen steeds vaker over huurtarieven.
Artikel lezen


De eerste 6 maanden van 2009 heeft voor 18% minder kantoorruimte opname opgeleverd vergeleken met een jaar daarvoor.
Artikel lezen


Nederlandse kantoren voldoen niet aan energie eisen

23 jun 2009 - door Bedrijfspand.com

Slechts één derde van de Nederlandse kantoren voldoet aan de eisen van de overheid op het gebied van energieverbruik.
Artikel lezen


Economische crisis biedt kansen voor vastgoedwereld

16 jun 2009 - door Bedrijfspand.com

De economische crisis beidt ook kansen. Hoewel de economie niet voor 2010 zal aantrekken zal de economie zich aan het eind van dit jaar stabiliseren. Dit biedt kansen voor zoekers en beleggers.
Artikel lezen


Amsterdam 15e meest aantrekkelijke vestigingsplaats EU

16 jun 2009 - door Bedrijfspand.com

Amsterdam staat op plaats 15 van meest aantrekkelijke vestigingslocaties in Europa, aldus Experian Property Consultancy en Jones Lang LaSalle.
Artikel lezen


Duurste kantorenlocaties dalen in prijs

15 jun 2009 - door Bedrijfspand.com

De duurste kantorenlocaties dalen in prijs. Er zijn echter ook nog steden stijgen in prijs.
Artikel lezen


Bodem vastgoed eind 2010

08 jun 2009 - door Bedrijfspand.com

De verwachting is dat de waardes van Nederlands vastgoed, aan het einde van 2010 de bodem zullen bereiken.
Artikel lezen


Winkelleegstandsniveau blijft stabiel

12 mei 2009 - door Bedrijfspand.com

Ondanks economische situatie loopt de winkel leegstand in Nederland niet op. Dit komt vooral door de populariteit van A-locaties.
Artikel lezen


Bedrijfspand.com gaat voortaan al haar vastgoednieuws presenteren op Twitter (http://www.twitter.com/bedrijfspandCOM). Bedrijfspand.com selecteert uitsluitend nieuws in de zakelijke makelaardij die interessant is voor de gewone ondernemer. Zo lees je landelijke trends over koop en huurprijzen, informatie over leegstanden, zakelijke tips en meer.
Artikel lezen


Londen niet langer 1e op ranglijst duurste kantoorlocatie

03 apr 2009 - door Bedrijfspand.com

Londen is niet langer de duurste locatie op de wereld om kantoorruimte te huren. Tokyo is inmiddels de duurste stad van de wereld om een werkplek te huren.
Artikel lezen


Landelijk team gaat intensief vastgoedfraude bestrijden

26 mrt 2009 - door Bedrijfspand.com

Om vastgoedfraude in Nederland beter te bestrijden is er gisteren door de minister van Justitie en financiën een team van specialisten samengesteld.
Artikel lezen


Opnameniveau 2009 op 1 miljoen m2

24 feb 2009 - door Bedrijfspand.com

Het opnameniveau van kantoorruimte in Nederland zal in 2009 uitkomen op ongeveer 1000.000m2.
Artikel lezen


De tot stilstand gekomen economie moet worden gestimuleerd met nieuwe investeringen in grote projecten aan onder andere de Zuidas, de A2 bij Maastricht en renovatie van de Afsluitdijk.
Artikel lezen


Winkelleegstand door online aankopen

16 feb 2009 - door Bedrijfspand.com

Volgens Jones Lang Lasalle heeft het succes van internetwinkels gevolgen voor de leegstand van winkels in Nederland.
Artikel lezen


Meer kijkers voor uw leegstaande panden bereiken

05 feb 2009 - door Bedrijfspand.com

Hoe krijgt u meer kijkers en dus meer kans op een koper of huurder voor uw pand? Regelmatig krijgen wij de vraag wat de beste manier is om bedrijfspanden op Bedrijfspand.com te promoten. Zo kunt u eenvoudig uw kantoorpand aanmelden voor gratis online promotie.
Artikel lezen


Energiezuinige panden zijn meer waard

08 jan 2009 - door Bedrijfspand.com

Uit recent onderzoek van vastgoedadviseur DTZ Zadelhoff en TU Delft blijkt dat huurders van kantoorruimte en bedrijfsruimte maximaal driekwart van de te verwachten besparingen in energiekosten extra willen betalen aan huur.
Artikel lezen


Winkelruimte Huurprijzen in 2008 iets gestegen

05 jan 2009 - door Bedrijfspand.com

JLL (Jones Lang LaSalle) heeft berekend dat de huurtarieven van winkelpanden in 2008 met 1,1 procent* zijn gestegen. In 2007 was de stijging weliswaar nog 1,3 en in 2006 2,7 procent. De Kalverstraat in Amsterdam (2.265 euro per m2 per jaar) is nog altijd de duurste staat van het land. Daarna volgt de Grote Markt in Maastricht (1650 euro per m2 per jaar), de Lange Elisabethstraat in Utrecht (1.600 euro), Lijnbaan in Rotterdam (1.550 euro) en Kleine Staat in Maastricht (1.500 euro). * alle procenten zijn gecorrigeerd voor inflatie.
Artikel lezen


Meeus switcht naar BOG

20 dec 2008 - door Bedrijfspand.com

Meeus stopt met de verliesgevende woningtak en gaat zich volledig focussen op bedrijfsonroerend goed en kantoorpanden. Ook gaat het nieuwe Meeus zich richten op verzekeringen en pensioenen.
Artikel lezen