Resultaten laden ...

Saroleastraat 78

46 m2 winkelruimte te huur in Heerlen

Kenmerken

Functie Winkelruimte
Wijk / Buurt Heerlen-Centrum
Frontbreedte 360 cm
Branchebeperking Nee
Horeca toegestaan Nee
Publieksgerichte dienstverlening Nee
Detailhandel Nee

Algemeen:
In dé hoofdwinkelstraat van Heerlen treft u deze nieuw – in gerenovatie zijnde – winkelruimte aan van circa 46 m² en een frontbreedte van ca. 3,60m1, incl. kleine kelder (ca. 15 m²) en patio-opslag. Met een uitstraling van kwalitatief hoog niveau die je terug brengt naar de gouden tijden van Heerlen. Het centrum van Heerlen kent een bezoekersaantal van circa 144.000 bezoekers per week (bron Locatus). Bekende winkelketens als H&M, Jamin, Rituals, Douglas, McDonalds en Hema zijn in de directe nabijheid gesitueerd. Tegenover ligt het Corio Center met ketens als Blokker, Pearl, Eye-Wish, C&A, Xenos en Media Markt.

Vijf deels leegstaande panden in de Saroleastraat worden op korte termijn verfraaid naar ontwerp van Michel Huisman. Samen met zijn Atelier Stadsrevisie zijn nieuwe gevels ontworpen, die recentelijk door de commissie Ruimtelijke Kwaliteit zijn goedgekeurd. Boven de nieuwe winkels realiseert de eigenaar kwalitatief hoogwaardige appartementen/bovenwoningen.

Locatie:
De winkelruimte is gesitueerd in het A1 kernwinkelgebied van het centrum van Heerlen. De winkelstand in de Saroleastraat is uitstekend te noemen en kenmerkt zich door nagenoeg volledige dekking van landelijke ketens op het gebied van onder meer kleding, schoeisel, telefonie en verzorging. Door de gunstige ligging tussen de Promenade, “Corio Center” en station / Maankwartier staat dit deel van de Saroleastraat sinds jaren genoteerd als de beste winkelstraat van Heerlen. Verder is op loopafstand is het Pancratiusplein gesitueerd, hét horecaplein van de stad met voldoende terrassen en eetgelegenheden.

Bereikbaarheid:
Het centrum van Heerlen is uitstekend bereikbaar. Zo is op slecht enkele autominuten de stadsautoweg bereikbaar (N281) met de aansluitingen op de A76 (Sittard-Eindhoven) en de A79 (Maastricht-Luik) en de aansluiting op binnen- en buitenring rondom Parkstad (Landgraaf-Kerkrade-Brunssum). Bijzondere aandacht voor het onmiddellijk nabij gelegen Maankwartier met het internationale NS-trein- en busstation.

Indeling:
Het gebouw heeft een bruto front van ca. 3,60m1, met een diepte van maximaal 9,79m1. Aan de achterzijde is een overdekte buitenopslag (10 m²) met nooduitgang. Verder is er een toiletruimte en is een kelder bereikbaar van 15 m². Enkele kwaliteitsdetails van de winkelruimte: kozijnen met dubbel glas, wandafwerking volledig gestuct, meterkast met voldoende groepen.

Opleveringsniveau:
Vooropgesteld de eigenaar gaat extern het aanzien van het pand substantieel aanpassen. Zo zal o.a. het metselwerk gerenoveerd worden en zal de kozijnenstaat aangepast worden. De huidige winkelruimte is volledig gestript (en kan desgewenst zo opgeleverd worden). Verhuurder zal voor zijn rekening de wanden afwerken. In samenspraak met de huurder zal het plafond worden afgewerkt en kan het elektranetwerk aangepast worden. Verder zal het toilet vernieuwd worden. Alle overige wensen van een gebruiker kunnen meegenomen worden in een afwerkplan. Let op: wensen die het voornoemde en het casconiveau te boven gaan kunnen invloed hebben op de te verhuren vierkante meter prijs.

Parkeren:
Allen op loopafstand. In het rond het centrum zijn diverse betaalde parkeermogelijkheden gesitueerd. Zo is er straat parkeren in het centrum, tarief €1,-- per uur. En zijn er diverse parkeergarages op loopafstand, Maankwartier (Interparking van af €1,-- per 50 minuten) Coriocenter (Q-Park, €1,-- per 24 minuten) als ook parkeergarage ter hoogte van Raadhuis, de Schouwburg en aan de Putgraaf.

Welstandsklasse:
A1.

Frontbreedte:
3,60 meter.

Bestemming:
Detailhandel.
Het object valt binnen het vigerend bestemmingsplan ‘City-West’, vastgesteld op 12 januari 1993. Op grond van de planvoorschriften is detailhandel toegestaan. U dient zelf bij de gemeente Heerlen te verifiëren of uw bedrijfsactiviteiten vallen binnen het vigerend bestemmingsplan.
Informatie inzake gebruiksmogelijkheden en voorschriften is te verkrijgen via ons kantoor, bij de gemeente of via de website van ruimtelijke plannen.

BTW:
Uitgangspunt is een met BTW belaste huurprijs. Indien een huurder niet voldoet aan de voor belaste verhuur gestelde criteria zal de huurprijs zodanig worden verhoogd dat het voor verhuurder ontstane financiële nadeel volledig wordt gecompenseerd.

Servicekosten:
Niet van toepassing.
Huurder dient voor eigen rekening en risico contracten met nutsbedrijven af te sluiten voor de levering en het verbruik van gas, water en elektra.

Zekerheidstelling:
Een bankgarantie ter grootte van drie maanden huur te vermeerderen met de geldende BTW.

Huurindexatie:
De huurprijs zal jaarlijks, voor het eerst 1 jaar na de huuringangsdatum, worden verhoogd op basis van de consumentenprijsindex (CPI) zoals wordt gepubliceerd door het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Huurovereenkomst:
De huurovereenkomst zal zijn gebaseerd op het model zoals is vastgesteld door de Raad voor Onroerende Zaken (ROZ) 2012, inclusief de algemene bepalingen.

Aanvaarding:
In overleg.

De foto’s van de voorgevel zijn impressies hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Bijlagen

De aanbieder van dit object heeft een PDF Brochure beschikbaar gesteld.

Vraag brochure aan