Resultaten laden ...

3 effectieve manieren om het milieu te helpen en geld te besparen

10 dec 2021 - door Bedrijfspand.com

1. Apparaten

De beste manier om het milieu te helpen, is om verouderde en energie-intensieve apparaten te vervangen. Het is weliswaar een hele investering om energiezuinige apparatuur aan te schaffen, maar het zal het bedrijf op de lange termijn veel geld besparen.

Als je gebruik blijft maken van de bestaande apparatuur, dan is een goed onderhoudsschema essentieel. Apparaten die goed onderhouden zijn, gaan immers langer mee. Houd apparatuur vrij van obstructies en reinig ventilatoren en filters regelmatig om oververhitting te voorkomen

Vertrouw niet op de sluimerstand van apparaten. Verrassend genoeg verbruiken apparaten die op stand-by staan nog steeds tot 50 procent van de energie. Apparaten blijven sowieso stroom verbruiken als ze zijn aangesloten op het stopcontact. Ook als ze niet gebruikt worden. Herinner werknemers er dus aan om alle apparatuur die niet wordt gebruikt, uit te zetten. Check ook of apparaten energiebesparende instellingen hebben en moedig iedereen in het bedrijf aan om deze te gebruiken.

2. Verwarming

Voordat je gaat investeren in verwarmingssystemen, is het belangrijk om bronnen van tocht aan te pakken. Ook het repareren van eventuele schade aan muren, ramen en deuren is een eerste stap als het gaat om besparen op verwarmingskosten. Daarnaast is isolatie van groot belang als het gaat om energiebesparing. Een gebouw kan tot 40 procent van zijn warmte verliezen via het dak. Ook spouwmuur- en vloerisolatie kan een goede investering zijn om zowel het milieu te helpen als kosten te besparen. Net als betaalbare vloerbedekking die vriendelijk is voor het milieu.

3. Verlichting

Met energiezuinige verlichting kunt je tot 80 procent besparen op energiekosten. Maak daarom gebruik van natuurlijk licht van ramen en dakramen en stap over op LED-lampen. Laat geen lichten branden in kantoorruimten waar niemand is. Het zou vanzelfsprekend moeten zijn, maar herinner werknemers eraan hun steentje bij te dragen. Je kunt ook bewegingssensoren gebruiken en de verlichting automatiseren op basis van de tijd dat de ruimte in gebruik is. Ook gedimde en gerichte verlichting zijn manieren om het milieu te helpen en kosten te besparen.

Terug naar blog overzicht