Resultaten laden ...

4 belangrijke factoren om rekening mee te houden bij het huren van een winkelruimte

03 nov 2020 - door Bedrijfspand.com

Niet alleen wat u verkoopt is belangrijk, maar ook waar u het verkoopt. Een winkel zonder passanten moet per slot van rekening al heel creatief zijn om voldoende cliënteel aan te trekken, terwijl een winkel in een aantrekkelijk winkelgebied bij wijze van spreken vaak enkel zijn deuren hoeft te openen. Toch zijn het niet alleen het aantal passanten dat een rol speelt.


Locatie als bepalende factor

Eigenlijk wordt het aantal passanten voornamelijk bepaald door de locatie waar de winkelruimte zich bevindt. Beter dan te kijken naar de drukte op straat, kijkt u naar de bredere omgeving. Houd rekening met de bereikbaarheid en de parkeergelegenheid, maar denk ook aan de buurt waarin u zich bevindt. De grote bosjes toeristen zorgen bijvoorbeeld voor veel footfall, maar zijn niet interessant wanneer u banken verkoopt. Verkoopt u daarentegen sjekladebollen of andere traditionele Nederlandse producten? Dan is er natuurlijk niks mis met wat toeristische footfall.


Het draait allemaal om de gevel

Veel footfall is waardeloos wanneer de klanten uw zaak niet opmerken. De gevel is hiervoor een bepalende factor. Een goede gevel heeft voldoende frontbreedte zodat er lekker veel ruimte is voor de winkelpui en de etalage. Met een grote frontbreedte valt u op en trekt u klanten aan. In een ideaal geval is de vloerruimte lager dan het wandelgebied waardoor potentiële klanten meteen zicht krijgen over uw aanbod. In een winkelgebied is dat natuurlijk nog vrij eenvoudig te realiseren, maar in een winkelcentrum is dat andere koek.


Bestemmingsplan controleren

In het bestemmingsplan staat er steeds wat er met een bepaalde ruimte mag gebeuren. Het is natuurlijk belangrijk dat u er ook effectief een winkel mag uitbaten. Het is echter niet omdat een pand nu als winkel wordt gebruikt dat u er zomaar een horecagelegenheid mag starten. Via de website Ruimtelijkeplannen.nl kunt u de plannen inzien.


Toekomstgericht denken

Wat vandaag een goede winkelruimte is, hoeft dat morgen niet te zijn. En omgekeerd kunnen er zich in de toekomst ook net opportuniteiten voordoen. Komt er binnenkort een concurrerend winkelgebied, zijn er plannen om de omgeving autovrij te maken of wil men net meer parkeergelegenheid voorzien? Ook dergelijke zaken spelen op lange termijn een belangrijke rol en brengt u indien mogelijk nu al in rekening. Het bestemmingsplan is opnieuw een belangrijke bron van informatie.

Terug naar blog overzicht