Resultaten laden ...

Amsterdam staat aan de Europese top qua kantorenmarkt

16 sep 2021 - door Bedrijfspand.com

Voor de Amsterdamse kantorenmarkt was 2020 een uitstekend jaar. Het was zelfs een van de best presterende kantorenmarkten in Europa. Qua totaal opnamevolume moest Amsterdam alleen Luxemburg voor zich dulden. Opvallend is ook dat in andere Europese steden het opnamevolume daalde. Dit blijkt uit onderzoek door vastgoedadviseur JJL. Heeft u plannen om te investeren in kantoren met als doel deze te verhuren? Dan zit u in de Nederlandse hoofdstad helemaal goed. Bij Bedrijfspand.comvindt u altijd een geschikt kantoor om toe te voegen aan uw beleggingsportefeuille.

De impact van de coronacrisis en de populariteit van Amsterdam

De coronacrisis in 2020 heeft ook gevolgen gehad voor de kantorenmarkt. Mensen werkten meer thuis en door de economische onzekerheid kwamen steeds meer kantoren leeg te staan. Vooral Barcelona en Londen hadden hier last van. De opnamevolumes daalden hier met 60 procent en soms zelfs meer. De leegstand is ook terug te zien in steden zoals Frankfurt, Düsseldorf en Parijs. De opnamevolumes daalden hier met meer dan 40 procent. Afwijkend zijn dus Amsterdam en Luxemburg. In Amsterdam nam het opnamevolume toe met 15 procent en in Luxemburg was dit zelfs 25 procent.

De groeiende opnamevolumes heeft de Nederlandse hoofdstad vooral te danken aan vervoersplatform Uber, maar ook betaalplatform Adyen en streamingsdienst Netflix. Intussen is de hoofdstad een van de belangrijkste Europese tech-steden en presenteert zich ook steeds meer op deze manier. De stad is in trek vanwege de kleinschaligheid, maar ook de historische binnenstad met een divers aanbod aan kunst en cultuur, maakt het voor internationale bedrijven aantrekkelijk om zich in Nederland te vestigen.

Investeer in Amsterdamse kantoorruimte

Op zoek naar bedrijfs- of kantoorruimte voor uzelf of voor verhuur? Dan zit u bij ons helemaal goed. Investeren in Amsterdams vastgoed levert u een aantrekkelijk rendement op, vooral ook omdat de hoofdstad bedrijven aantrekt vanuit het buitenland. Een kantoor is bij uitstek geschikt als beleggingspand en voor u aan rendabele manier om uw vermogen te vermeerderen.

Vind eenvoudig geschikte kantoren voor uw vastgoedportefeuille en/of start vandaag nog met de verhuur van uw bedrijfspand. Via Bedrijfspand.com vindt u altijd geschikte kantoorruimtes om te kopen of te verhuren aan derden. Iedere maand bezoeken ruim 100.000 mensen onze website en dus is dit bij uitstek het platform om uw vastgoedportefeuille onder de aandacht te brengen bij potentiële huurders. 

Terug naar blog overzicht