Resultaten laden ...

Binnen meer productiviteit met een mooi buiten

25 okt 2021 - door Bedrijfspand.com


Bij een ‘bedrijfstuin’ zullen de meeste mensen al gauw aan de grijze en sombere parkeerplaats of het verwaarloosde tuintje rondom hun kantoor denken. Best jammer en demotiverend eigenlijk, want een bedrijfstuin is meer dan dat. Het is het gezicht van je bedrijf en laat een eerste indruk achter. Dit geldt voor zowel je klanten als werknemers die het bij elk bezoek te zien krijgen. Een bedrijfstuin zegt dus eigenlijk veel meer over een onderneming dan je denkt. 
Het heeft zelfs invloed op de sfeer binnen het bedrijf en hoe werknemers zich voelen wanneer zij op kantoor zijn.Daarom vertellen we je maar al te graag hoe je de tuin van jouw organisatie een uitstraling kan geven die een motiverend effect heeft.

Ruimte voor iedereen

Genieten van een bedrijfstuin betekent genieten van de rust, vrijheid en comfortabele zitplaatsen die het met zich meebrengt. Maar dit kan al snel verstoord worden als er een gebrek aan ruimte ontstaat. Daarom is het belangrijk om ervoor te zorgen dat een bedrijfstuin voldoende ruimte biedt voor al je medewerkers. Denk hierbij aan voldoende bankjes, loopruimte of een tuinhuis waar collega’s samen kunnen lunchen.

Het hele jaar door

Een bedrijfspand heeft een positieve invloed op de productiviteit en moraal van werknemers. Dit wil je dan ook het hele jaar aanhouden natuurlijk. Dat betekent dat je bijvoorbeeld de juiste keuzes moet maken bij het uitkiezen van de tuinbeplanting. Ga hierbij voor de juiste combinatie van planten die alleen in een bepaalde tijd van het jaar bloeien en planten die de winter aankunnen. Dit zijn planten die hun bladeren het hele jaar door behouden. Zo voorkom je dat de tuin van jouw onderneming tijdens de wintertijden kaal wordt.

Een tuin van iedereen

Wanneer je eenmaal investeert in een bedrijfstuin wil je natuurlijk ook dat je werknemers er zo goed mogelijk van genieten. De kans dat je werknemers ook daadwerkelijk gebruik gaan maken van de bedrijfstuin is groter als zij ook betrokken worden bij het proces ernaar toe. Je kunt het personeel betrekken door hun inbreng te vragen over het ontwerp. Vraag ze eens naar hun voorkeur voor planten of hoeveelheid zitplaatsen de ideale tuinset moet hebben. Met deze simpele vragen laat je je medewerkers weten dat zij ook invloed mogen hebben op hun toekomstige werkomgeving. Dit werkt motiverend en gemotiveerde medewerkers zijn beter in staat om voor goede resultaten te zorgen.
Is dat niet wat jij als ondernemer wilt?

Terug naar blog overzicht