Resultaten laden ...

De ideale set up voor je werknemers lunchroom

16 sep 2021 - door Bedrijfspand.com

Een bedrijf draaiende houden is erg complex. Zo dienen de klanten tevreden te blijven en is het daarnaast jouw verantwoordelijkheid om ervoor te zorgen dat het personeel zich fijn voelt binnen het bedrijf. Men gaat er vooraf vaak vanuit dat het tevreden houden van de klanten het meest uitdagend is. Echter, ervoor zorgen dat het personeel zich gewaardeerd blijft voelen is nog veel uitdagender. Zo dien je te zorgen voor een goed salaris, maar daarnaast ook voor goede secundaire arbeidsomstandigheden. Een manier om ervoor te zorgen dat het personeel zich door jou gewaardeerd voelt, is door te zorgen voor een goede lunchroom. In dit artikel leggen we uit wat daarbij komt kijken.

Leer van andere bedrijven

Bedrijven van een grote omvang beschikken vrijwel altijd over een lunchroom. Om wat inspiratie op te doen, zou je ervoor kunnen kiezen om hier eens een kijkje te nemen. Leer van hoe andere bedrijven dit organiseren en en probeer hier je eigen draai aan te geven. Zorg ervoor dat je werknemers uitkijken naar de lunchpauze en er niets ontbreekt in de lunchroom.

Maak het eten niet te duur

Als je van plan bent om ook eten aan te bieden tegen betaling, dan is het belangrijk dat je zorgt voor eerlijke prijzen. Zorg ervoor dat de prijzen ervoor zorgen dat er geen winst en geen verlies wordt gedraaid. De prijzen die hierdoor tot stand komen zorgen ervoor dat elke werknemer, ongeacht het salaris, de mogelijkheid heeft om hiervan te profiteren. Mocht je niet weten hoe je dit voor elkaar krijgt, dan kun je hier eventueel ook een adviesbureau voor inschakelen.

Zorg voor goed materiaal

Naast de catering is het ook belangrijk dat het personeel een prettige plek heeft om te zitten. Om dit voor elkaar te krijgen is het onder andere zeer aan te raden om te zorgen voor goede eetkamersets. Let er hierbij op dat de tafels en stoelen onderling mooi op elkaar aansluiten. Mocht je er nou voor willen zorgen dat je werknemers echt tot ontspanning komen tijdens de pauze, dan zijn fauteuils ook een echte aanrader. Naast dat fauteuils erg comfortabel zitten, zien ze er ook erg luxe uit. Het is daarom ook een erg goede aanvulling op het interieur.

Terug naar blog overzicht