Resultaten laden ...

Dit is wat jij moet weten voordat je je bedrijfspand gaat verbouwen

22 apr 2022 - door Bedrijfspand.com

Een bedrijfspand verbouwen kan een hele klus zijn. Iedereen pakt het namelijk anders aan. Ben je van plan om het hele pand van boven tot onder aan te pakken? Of kies je voor een paar kleine aanpassingen waar je de komende tijd nog mee geholpen bent? Dit is afhankelijk van het doel dat je wil bereiken en de richting die je uit wil met je organisatie. Onderstaande tips bieden je houvast tijdens het verbouwen van je bedrijfspand.

Een goede voorbereiding is key

Begin altijd met een goede voorbereiding. Zet voor jezelf op een rijtje welk doel je wil bereiken en wat je daarvoor nodig hebt. Aan de hand van dit lijstje kun je prioriteiten gaan stellen. Soms is het namelijk helemaal niet nodig om het bedrijfspand volledig te verbouwen, maar volstaat een nieuw laagje verf al. Ben je hier zelf niet zo handig in of heb je hier geen tijd voor? Er zijn genoeg schilders die je kunt inschakelen voor jouw klus. Een laagje verf kan namelijk al heel veel doen aan de sfeer van je bedrijfspand. Laat bijvoorbeeld een huisstijlkleur terugkomen op een accentmuur of verwerk het logo op een muur. Dit zorgt ook voor herkenbaarheid.

De complete aanpak

Ben je toch van plan om het volledige bedrijfspand aan te pakken? Dan is het belangrijk dat dit gestructureerd gedaan wordt. Je wil namelijk dat je personeel hun werkzaamheden kan blijven uitvoeren, zodat er geen achterstand ontstaat. Maak een duidelijke planning voordat je aan het project begint. Hierin beschrijf je duidelijk welke ruimtes wanneer opgepakt gaan worden, wie dit gaat doen en welke materialen je hiervoor nodig hebt.

Duurzaamheid wordt steeds belangrijker

Een onderwerp wat je goed in je achterhoofd moet houden bij het verbouwen van je bedrijfspand is duurzaamheid. Dit wordt namelijk steeds belangrijker en voor bedrijven bijna een must om ook actief mee aan de slag te gaan. Je draagt niet alleen bij aan het milieu, maar zorgt ook voor een lagere energierekening. Zo bereid je je bedrijfspand meteen voor op de toekomst. Duurzaamheid gaat de komende jaren namelijk een steeds grotere rol spelen in ons leven.

Staat er een verbouwing van je bedrijfspand op de planning? Neem bovenstaande tips dan nog eens goed door. Een goede voorbereiding is namelijk het halve werk en duurzaamheid is niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor de toekomst van je organisatie.

Terug naar blog overzicht