Resultaten laden ...

Hoe werkt een verkoop bij inschrijving?

22 mei 2020 - door Bedrijfspand.com

Geen verplichting hoogste bieder aan te wijzen

Bij een verkoop bij inschrijving kunnen alle kandidaat-kopers het bedrijfspand bezichtigen en krijgen ze de mogelijkheid om inlichtingen te vergaren. Vervolgens brengen ze een schriftelijk bod uit. Dit moeten ze doen voor een uiterste sluitingstijdstip. Nadien bekijkt de verkoper alle biedingen zorgvuldig. Ongeldige biedingen, bijvoorbeeld omdat het geen absoluut bedrag bevat maar enkel "het hoogste bod + 1.000 euro", worden meteen geschrapt.


De verkoper kan vervolgens beslissen om te verkopen aan de hoogste bieder, maar dat is niet verplicht. De verkoper kan dus ook perfect kiezen voor de kandidaat-koper met de gunstigste voorwaarden of solvabiliteit. De verkoper kan zelfs beslissen om niet te verkopen. Na de beslissing worden alle bieders op de hoogte gebracht van de beslissing. Met de gekozen bieder wordt vervolgens een verkoopovereenkomst opgesteld. Vanaf dat moment kan de verkoper zich niet meer bedenken.

 

  • Geen verplichting hoogste bieder
  • Enkel biedingen met absolute bedragen
  • Mogelijkheid om absoluut bedrag aan extra voorwaarden te koppelen
  • Anonieme en vertrouwelijke biedingen
  • Verkoper behoudt beslissingsrecht
  • Is de verkoop bij inschrijving aangeraden?

Door de lokale verschillen die de vastgoedmarkt typeren, is deze verkoopstrategie niet altijd aangeraden. Hierbij leg je immers een deadline op waardoor je, bij een beperkte interesse, niet altijd het onderste uit de kan haalt. Wanneer er veel vraag naar het bedrijfspand is, is deze verkoopstrategie daarentegen een stuk interessanter. Houd met andere woorden rekening met lokale verschillen en ga na welke verkoopstrategie je het beste hanteert.

Terug naar blog overzicht