Resultaten laden ...

Met deze 3 manieren kan je besparen op bedrijfskosten

08 apr 2021 - door Bedrijfspand.com

Bedrijfskosten zijn vaak een grote kostenpost binnen de onderneming. Een goede balans vinden in alle bedrijfskosten kan dan ook echt een uitdaging zijn. Er zijn natuurlijk genoeg manieren om te kunnen besparen in de bedrijfskosten, maar deze tip willen we alvast meegeven: zonnepanelen zijn de beste investering die je kan doen op langere termijn. Het enige wat je nodig hebt zijn zonnepanelen montagemateriaal en de zonnepanelen zelf, waarna je direct kan beginnen met een groene toekomst en de investering terugverdienen. We geven je in dit artikel 3 tips hoe je het beste kunt besparen op jouw bedrijfskosten.

1. Besparen op de locatie

Een onderneming runnen is geweldig, maar een kantoor huren kan ontzettend veel kosten met met zich meebrengen Om na te gaan of je niet veel te veel betaalt voor het kantoor wat je huurt, kun je het beste jouw kosten op een rijtje zetten en dit vergelijken met andere kantoren. Daarnaast is het zo dat sinds de corona pandemie veel mensen überhaupt alleen nog maar thuiswerken. Doordat men hieraan gewend is geraakt is het haast onmogelijk om je voor te stellen dat iedereen over een tijd weer vijf dagen per week naar kantoor wil gaan. Je kunt je daarom afvragen of het wellicht verstandig is om mensen te laten flexwerken en niet altijd op kantoor te zijn.

2. Effectief en efficiënt werken

Het is van groot belang om efficiënt en effectief te werk te gaan. Op deze manier kan de tijd zo goed mogelijk worden benut en kan er meer worden gerealiseerd in hetzelfde tijdsbestek. Het is daarom aan te raden om een urenschema te gaan hanteren. Hierdoor kan het personeel verantwoorden wat hij of zij heeft gedaan op een werkdag. Het kan worden opgedeeld in diverse werkzaamheden, waardoor jij als leidinggevende direct kunt zien waar je tijd mee kan besparen en waar wellicht nog een tandje bij kan. Je zult merken dat het personeel meer druk zal voelen om hier invulling aan te geven en dus efficiënter zal gaan werken.

3. Zonnepanelen

Energiebesparing is voor veel bedrijven een grote kans om de bedrijfskosten aanzienlijk te verlagen. Wanneer je plannen hebt om eenmalig te investering en op lange termijn kosten te besparen zullen we je dit altijd aanraden. Je kunt namelijk duurzaam energie opwekken door het aanleggen van zonnepanelen. Buiten dat dit mogelijk is op een schuin dak is er ook een zonnepanelen montagesysteem voor plat dak. Gemiddeld verdien je deze investering helemaal terug in een tijdsbestek van 10 jaar.

Dit zijn 3 manieren om te besparen op bedrijfskosten. Als je goed naar je huidige situatie kijkt, zal je altijd wel manieren vinden om kosten te besparen. Je zal zien dat je gauw al vele euro’s kan besparen op jaarbasis.

Terug naar blog overzicht