Resultaten laden ...

Tips voor het duurzaam maken van een industriële bedrijfsruimte

18 feb 2021 - door Bedrijfspand.com

Duurzaamheid, een term die we zowel privé als op zakelijk gebied regelmatig horen. De insteek van duurzaamheid is tegemoet te komen aan de behoeften van de huidige generatie, zonder daarbij de toekomstige generatie, en dus onder andere de belasting van het milieu, uit het oog te verliezen. Ook in een industriële bedrijfsruimte is er veel winst te behalen op het gebied van duurzaamheid. Naast het idee van een beter milieu, komen de volgende tips voor duurzaamheid in een industriële bedrijfsruimte ook nog eens goed uit voor de portemonnee.

Energiezuinig inrichten

Energiezuinig werken begint met de juiste isolatie. Wanneer u een pand huurt, bent u natuurlijk afhankelijk van de duurzame instelling van de verhuurder. Bent u echter eigenaar van het pand, dan is goede isolatie het eerste punt waar u aan werkt. Immers, verwarming en koeling heeft een veel beter effect wanneer de ruimte goede geïsoleerd is. Het rendement van verwarming en koeling is veel hoger, doordat de binnen bereikte temperatuur veel minder wordt beïnvloedt door temperaturen van buiten. Dit zal uiteindelijk leiden tot een lager gas- en stroomverbruik met een lagere energienota als gevolg.

Efficiënt ruimte indelen

Veel industriële bedrijfsruimtes zijn erg hoog. Dit wordt vaak geaccepteerd als loze, verloren ruimte en dat is zonde. Voordat je een ruimte gaat huren, bereken je hoeveel ruimte je nodig hebt. Houd hierbij rekening met de hoogte waarmee je werken kunt. Gebruik deze hoogte, bijvoorbeeld voor het opslaan van voorraad. Door de hoogte in te gaan, houd je ruimte op de vloer over. Deze ruimte kun je weer gebruiken voor andere doeleinden. Door efficiënt ruimte indelen kun je met minder ruimte toe, wat je op de huurprijs veel zal schelen. En bij die efficiënte indeling hoort ook sensor verlichting. Zorg ervoor dat verlichting alleen ingeschakeld is als er gebruik gemaakt wordt van de ruimte. Er wordt nogal snel eens vergeten verlichting na gebruik uit te schakelen, vooral tijdens de drukte van de werkzaamheden. Daarom is sensor verlichting een goede oplossing. Het is handmatig in te stellen hoe snel verlichting weer uitschakelt. Op die manier zal er nooit onnodig verlichting branden.

Terug naar blog overzicht