Resultaten laden ...

Vijf redenen om nu te beleggen in zorgvastgoed

15 nov 2021 - door Bedrijfspand.com

1. De vraag naar zorgvastgoed stijgt

De vergrijzing zorgt voor een toenemende vraag naar vastgoed gerelateerd aan de zorg. Het traditionele model van bejaardentehuizen verandert steeds meer naar zelfstandig wonen binnen zorginstellingen. Hierdoor is een nieuwe markt ontstaan voor vastgoedbeleggers en dit is in uw voordeel. 

 

2. Zorgwoningen zijn nauwelijks gevoelig voor economische trends

De behoefte aan zorg staat los van financiële crisissen. Zorgwoningen zijn om die reden nauwelijks gevoelig voor economische trends. Vanwege een tekort is er een enorme behoefte aan woonruimtes voor mensen die zorg nodig hebben en het tekort neemt de komende jaren alleen maar toe. Dit maakt deze beleggingscategorie tot een stabiele belegging. 

 

3. Zorginstellingen zijn solvabele huurders

Het is goed om te weten dat zorginstellingen solvabele huurders zijn. Zelfs bij een dreigend faillissement staan er andere zorgaanbieders klaar om de zorgcontracten en huurovereenkomst over te nemen. Zorg aan kwetsbare mensen en ouderen mag niet stilvallen en dus bent u verzekerd van een stabiele belegging en verzekerde inkomsten.

 

4. Gunstig rendement-risico profiel

Investeren in vastgoed voor de zorg levert u een aantrekkelijk rendement op tussen de 5 en 7 procent per jaar. Daarbij stijgt ook de waarde van onroerend goed en die ligt tussen de 6 en 9 procent per jaar. Uiteraard profiteert u hier pas van zodra het vastgoed wordt verkocht. Het totaalrendement op dit type vastgoed ligt daarom tussen de 6 en 8 procent. 

 

5. Het vastgoed is voor verschillende doeleinden te gebruiken

De alternatieve aanwendbaarheid is een gunstige factor als u besluit te investeren in dit type vastgoed. Vertrekt een zorginstelling als huurder nadat de huurovereenkomst is opgezegd? Dan zijn de zorgwoningen mogelijk ook te verhuren in de particuliere huursector. Dit levert u per zorgwoning een huur op tussen de 700 en 1.100 euro per maand.

 

Vind geschikt vastgoed voor uw portefeuille via Bedrijfspand.com

Wilt u een aantrekkelijk rendement behalen op uw belegging? Investeer dan uw geld in zorgwoningen en bekijk via onze website het actuele aanbod. Er zit ongetwijfeld iets voor u bij en u filtert eenvoudig op locatie, vierkante meters en andere interessante informatie.

 

Terug naar blog overzicht