Resultaten laden ...

Waar moet ik op letten tijdens het bezichtigen van een bedrijfsruimte?

17 sep 2020 - door Bedrijfspand.com

 

Het vinden van een geschikte bedrijfsruimte, of het nu om een huurpand of aankoop gaat, vereist een doordachte aanpak. Met name als u gekozen heeft voor de bezichtiging van een bedrijfsruimte of bestemming voor uw bedrijf, is het zaak om goed op te letten en de juiste vragen te stellen. Maar waar moet u tijdens de bezichtiging op locatie allemaal op letten? Gebruik de onderstaande tips en haal alles uit de geplande bedrijfsbezichtiging!

De fysieke en infrastructurele gesteldheid van het bedrijfspand

Een van de belangrijkste aandachtspunten bij een bedrijfsbezichtiging zijn de fysieke kenmerken en mogelijkheden van de locatie. Is er qua oppervlakte genoeg loodsruimte aanwezig? Als het een kantoorgebouw betreft, is er dan voldoende ruimte om al uw medewerkers een goede werkplek te geven? En hoe staat het met de magazijnruimte? Is de hoogte loadingdocks voldoende? De hoogte loadingdocks is namelijk belangrijk voor de toelevering en uitgifte van goederen en moet daarom geschikt zijn om busjes of vrachtwagens in- en uit te kunnen laden. Hoe is het gesteld met de vloerbelasting van de aanwezige loods? Is de vloerbelasting voldoende om uw materialen, machines en vervoersmiddelen aan te kunnen?
Naast dit soort vragen omtrent oppervlakte en kwaliteit van het fysieke pand, is veiligheid een ander belangrijk punt. Zijn er voldoende brandtrappen aanwezig en zijn de vluchtwegen in orde? Hangen er al sprinklers in de loods of moeten er op een of meer plekken nog sprinklers geïnstalleerd worden?
Vaak wordt bij het bezichtigen vergeten om te controleren hoe het bestemmingsplan van het gebouw er inhoudelijk uitziet en wat de mogelijkheden qua bestemming zijn. Zo kan het zijn dat u de beoogde bedrijfsruimte wilt verbouwen tot een restaurant of winkel. Zeer belangrijk is natuurlijk om zeker te weten dat de locatie die u in het vizier heeft, voor uw doelen en plannen gebruikt mag worden. Controleer verder nog of het gebouw reparaties of specifiek onderhoud nodig heeft, hoe het met de internetverbinding (glasvezel en wifi) gesteld is en of de elektrische voorzieningen en het sanitair in orde zijn.

Kosten, verzekeringen en beveiliging

Zeker als u een bedrijfsvestiging of een kantoorpand wilt gaan huren, moet u goed in beeld krijgen welke kosten wel en welke niet in de huurprijs begrepen zijn. Moeten verzekeringen apart betaald worden of niet? Hoe zit het met de servicekosten, de btw, eventuele beheerderskosten en dergelijke. Zorg dat u duidelijk op papier krijgt welke kosten er allemaal zijn en hoe deze verdeeld zijn. Neem daarin mee hoeveel de verzekeringen kosten, zoals een brandverzekering, inboedelverzekering en opstalverzekering.
Veel bedrijfslocaties hebben collectieve voorzieningen op het gebied van de beveiliging. Zorg dat u weet hoe de beveiliging van de bestemming georganiseerd is. Mogelijk kunt u deelnemen aan een collectieve beveiliging en zo kosten besparen.

Terug naar blog overzicht