Resultaten laden ...

Waarom zijn sale-and-leaseback constructies gewild in commercieel vastgoed?

03 mei 2022 - door Bedrijfspand.com

Op korte termijn geld vrijmaken om in uw onderneming te investeren? Dan is een sale-and-leaseback constructie voor commercieel vastgoed een interessante optie voor uw bedrijf. U verkoopt het bedrijfspand voor een goede prijs aan een derde partij en huurt dit volgens van een beleggingsmaatschappij of investeerder. U hoeft zich geen zorgen te maken om uw bedrijfsactiviteiten en tegelijkertijd beschikt u na verkoop over kapitaal dat u kunt investeren in uw onderneming. Daarnaast brengt de verkoop van uw bedrijfspand en het terug-huren ook andere voordelen met zich mee. Hoe werkt sale-and-leaseback voor commercieel vastgoed en wat levert het op?

Wat zijn de eisen voor een sale-and-leaseback constructie?

Commercieel vastgoed dat in aanmerking komt voor sale-and-leaseback moet natuurlijk aan een aantal voorwaarden voldoen. Een aantrekkelijke locatie speelt vaak een belangrijke rol. Verder is het relevant dat een pand goed is onderhouden zodat het voor een belegger aantrekkelijk is om een investering te doen. En natuurlijk wordt er ook gekeken naar de solvabiliteit van uw bedrijf. Een belegger heeft alleen baat bij deze constructie wanneer u als huurder aan uw betalingsverplichtingen kan voldoen. Houd wel rekening met een mogelijke huurverhoging in de toekomst.

De voordelen van een sale-and-leaseback constructie

Sale-and-leaseback levert allerlei interessante voordelen op. In de eerste plaats is het een uitstekende manier om uw financiële positie te verbeteren. Het geld dat vrijkomt na verkoop van een bedrijfspand gebruikt u voor nieuwe investeringen in het bedrijf. Daarnaast heeft u niet langer zorgen omtrent het onderhoud van een bedrijfspand. De kosten hiervan zijn namelijk voor de verhuurder. U betaalt periodiek een vast bedrag aan huur en dus weet u precies hoe u er financieel aan toe bent. Tot slot is het ook voor de belegger interessant, want het verzekert de verhuurder van een gegarandeerde kasstroom gedurende de looptijd van een afgesloten huurovereenkomst.

Bespreek de mogelijkheden met financiële experts

Wilt u niet langer eigenaar zijn van commercieel vastgoed, maar vooral rust, zekerheid en financiële stabiliteit? Dan is sale-and-leasback een interessante optie. Het geeft u ruimte om nieuwe investeringen te doen zónder dat u een nieuwe hypotheek hoeft af te sluiten bij de bank. Uiteraard is het raadzaam om met de nodige experts in gesprek te gaan. In dit complexe proces wordt u namelijk bij voorkeur bijgestaan door specialisten die alle voor- en nadelen met u bespreken. En natuurlijk verkoopt u uw bedrijfspand ook graag voor een goede prijs aan de juiste partij. Kortom: ga snel rondom tafel zitten en vind de juiste investeerder voor uw bedrijfspand.

Terug naar blog overzicht