Resultaten laden ...

Welke isolatie werkt het best?

21 jul 2021 - door Bedrijfspand.com

Er zijn veel verschillende isolatiematerialen zoals: steenwol, glaswol, houtvezel, purschuim Eps, Xps en Pir platen. Maar welk materiaal werkt eigenlijk het beste? Dat ligt om te beginnen aan het doel van de isolatie en de ruimte waarin het verwerkt wordt. Onder de vloer is het vaak vochtig dus daar moet je rekening mee houden. Bij een tussenmuur wil je vooral optimale geluidsisolatie en bij grillige schuine daken is het belangrijk dat je het materiaal zich makkelijk op maat laat snijden. En in de spouwmuur moet het isolatiemateriaal tot in alle hoeken en gaten komen. Steenwol en glaswol is verkrijgbaar in rollen en in platen, met of zonder dampfolie. Het grote voordeel is dat het zeer goed isoleert en dat je grote oppervlaktes snel kunt bedekken. Nadeel is dat het meestal wat dikker is en dat het je huid en ogen irriteert. Eps parels zijn heel geschikt om de bodem in een vochtige kruipruimte te isoleren. Voor de vloeren, wanden en daken kun je dan weer beter glaswol, steenwol of pir of xps platen gebruiken. Elke isolatievakman weet allang welke materialen je gebruikt om het beste resultaat te bereiken. In dit artikel geven we je belangrijke argumenten om je pand en huis te (laten) isoleren.

Besparen door te isoleren

Tegenwoordig is iedereen ervan doordrongen dat we verantwoord om moet gaan met fossiele energiebronnen. Het plaatsen van warmtepompen, zonnepanelen en windmolens heeft een enorme vlucht genomen om ervoor te zorgen dat de uitstoot van CO² vermindert. Ook goede isolatie kan een substantiële bijdrage leveren aan het besparen van energie. Dat is niet alleen goed voor mens en milieu, maar ook voor de energierekening van bedrijven en particulieren. Bovendien krijgt het bedrijfspand of woonhuis door isolerende maatregelen een beter energielabel waardoor het bij verkoop meer waard is. Tot slot biedt de overheid aantrekkelijk subsidies om het isoleren te stimuleren. Informeer ernaar bij uw eigen gemeente!

Comfortabel wonen en werken

Hoe beter je isoleert hoe minder snel warmte verdwijnt door het dak, de vloer, de ramen en de muren. Isolatie voorkomt ook dat vocht optrekt en zorgt dat problemen zoals schimmel buiten de deur blijven. Het is bewezen dat de productiviteit van werknemers omhoog gaat als ze werken in een behaaglijke ruimte. En natuurlijk woon je ook veel comfortabeler in een huis waar je geen koude voeten hebt, het niet tocht en het niet vochtig is. Daarnaast absorbeert en verzwakt goede isolatie geluid. Zowel tussen kamers en kantoren onderling als geluid van buiten wordt gedempt waardoor het woon- of werkcomfort stijgt.

Terug naar blog overzicht