Resultaten laden ...

Zo zet je je bedrijfspand in als marketingmiddel

04 jan 2019 - door Bedrijfspand.com

Als bedrijf kunt u tal van marketingactiviteiten inzetten zoals adverteren, beurzen, mailings en autobelettering. Er zijn echter nog veel meer mogelijkheden. Het inzetten van het bedrijfspand als marketingtool is wat bijvoorbeeld nog beperkt gebeurt. Een bedrijfspand is een plaats van herkenning en kan veel bijdragen aan het imago en de uitstraling van een bedrijf. Bedrijven richten zich nu vaak op lichtreclame of een spandoek op de gevel.

Er zijn in de loopt der tijd steeds meer mogelijkheden bijgekomen om een bedrijfspand op een mooie en originele manier tot een marketingtool te maken. Binnen dit artikel staan we stil bij vier manieren om dit te doen.

LED verlichting

Het aanbrengen van LED verlichting op het kantoorpand is een relatief eenvoudige manier om het pand op te laten vallen in het donker. Door de LED-kleur aan te laten sluiten bij de kleur van de huisstijl ontstaat een stuk herkenbaarheid. Een mooi voorbeeld is het bedrijfspand van Concrex wat is uitgevoerd door gevelbouwer JM van Delft & Zn. 

Unieke gevelbekleding

Het bekleden van bedrijfspanden met Trespa platen is iets wat steeds we steeds vaker zien. Dit is een relatief eenvoudige oplossing om een bedrijfspand een mooie opvallende uitstraling te geven.  Een mooi voorbeeld is het kantoor van het verlichtingsbedrijf Eglo. Door het gebruik van Trespa gevelbekleding met verschillende kleuren en het uitfrezen van het logo ontstaat een mooi en herkenbaar geheel.

Video mapping en projecteren

Licht en beamer projecties worden ook steeds vaker ingezet op gebouwen. Dit is een goede manier om het bedrijfspand ook in het donker op te laten vallen. Vooral bij openingen van nieuwe gebouwen zien we het projecteren van video (video mapping) op de gevel steeds meer. Bij winkelpanden is het projecteren in de winkel een toepassing die steeds vaker wordt gebruikt. Onderstaand twee video’s van Ricoh en Mercedes-Benz zijn goede voorbeelden hiervan. 

Opening kantoor Ricoh

Mercedes-Benz projectieOpvallen binnen Google

Om ook op internet beter op te vallen met het bedrijfspand zijn er verschillende mogelijkheden. Wanneer het bedrijfspand een groot plat dak heeft is het logo groot op het dak te zetten een manier om op Google Earth zichtbaar te worden. Ook is het tegenwoordig mogelijk om het bedrijfspand virtueel te laten zien op Google. Dit gaat middels Google 360 graden fotografie wat een verlengde is van Google streetview. Onderstaand een voorbeeld van hoe BMW en het online marketing bureau Copper IM dit hebben toegepast.

 

 

Dit is een gastartikel van Online Marketing Bureau  Copper IM i.s.m. kunststofplatenshop.nl

Terug naar blog overzicht