Resultaten laden ...

Courtage

Courtage is een tarief (uitgedrukt in een percentage) die makelaars in rekening brengen bij een succesvolle verkooptransactie of verhuurtransactie van een bedrijfspand. Het is een vergoeding voor de makelaar voor zijn inspanning. De gedachte achter een courtage is dat de makelaar baat heeft bij het zo hoog mogelijk verhuren of verkopen van een pand, waardoor de makelaar gemotiveerd is om goed werk te leveren. Over het algemeen liggen de percentages van bedrijfsmakelaars tussen de 1% en 2,5%. Tegenwoordig zie je ook vaak dat bedrijfsmakelaars een vast bedrag vooraf vragen, dat uiteindelijk lager ligt dan een courtage. Spreek dit van tevoren duidelijk af met de makelaar.

Kosten besparen? Bied uw bedrijfspand zelf aan

Wilt u uw bedrijfspand verhuren of verkopen, maar de kosten zo laag mogelijk houden? Op Bedrijfspand.com kunt u geheel zelf uw bedrijfspand verhuren of verkopen. Dit scheelt enorm in makelaarskosten omdat u dus zelf uw bedrijfspand onder de aandacht brengt. Iemand die interesse heeft in uw pand kan direct contact met u opnemen via de mail of telefoon. Mocht dit de nieuwe huurder of eigenaar van het pand worden dan heeft u kosten bespaard. Géén courtage dus!

Binnen 5 minuten staat uw bedrijfspand online en deze wordt direct gematcht met onze zoekers die een zoekopdracht hebben achtergelaten. Kijk voor meer informatie op onze aanbieden pagina.

Bedrijfspand zoeken

Bent u op zoek naar een bedrijfsruimte, winkelruimte, kantoorruimte of ander soort ruimte? Op Bedrijfspand.com vindt u een breed aanbod aan bedrijfsruimtes die te huur of te koop staan. Ga naar de voorpagina, voer een plaatsnaam in, kies Soort ruimte en klik op Pand zoeken

U kunt altijd een zoekopdracht achterlaten mocht er niks interessants tussen staan. Klik op Opslaan / Email Alert en u krijgt vervolgens automatisch bericht zodra er voor u iets interessants wordt aangeboden.