Resultaten laden ...

De Steiger 185

135 m2 bedrijfsruimte te koop in Almere

Kenmerken

Prijs € 240.000 v.o.n.
Servicekosten € 98 /maand
Functie Bedrijfsruimte
Secundair gebruik Praktijkruimte
Wijk / Buurt De Steiger
Bedrijventerrein DE STEIGER
Bouwjaar 2024
Energielabel A+++
Aantal bouwlagen 2
Typische oppervlakte bouwlaag 74 m²

Koopsommen vanaf € 240.000,-- tot € 290.000,-- VRIJ OP NAAM, exclusief BTW.

Op een uitstekende zichtlocatie langs de Steigerdreef, centraal gelegen in Almere (Almere Haven) nabij de A6, verrijzen straks 20 zeer fraai ontworpen bedrijfsunits.
Over het ontwerp is goed nagedacht: er is oog voor afwerking aan de binnenzijde en lichtinval voor een fijne werkplek. De architectuur is onderscheidend en stijlvol. Op deze locatie en in deze units komt uw bedrijf ten volste tot zijn recht!
De vrije hoogte op de begane grond is 5.75 (!) meter en met een totale hoogte van 10 meter zijn deze units ook op dat punt beduidend royaler dan vele andere units. De inhoud varieert van 678m3 tot maar liefst 816m3!

Daarbij is de koopsom vrij op naam, dit scheelt de koper maar liefst 10,4% overdrachtsbelasting!
Maar daar blijft het niet bij!
Omdat de verdieping een grotere oppervlakte heeft dan de begane grond, kennen de units aan de voorzijde een overstek van maar liefst 2 meter. Hierdoor is het mogelijk om nagenoeg droog te laden en te lossen.
De verdiepingen worden aan de voorzijde voorzien van een Frans balkon (m.u.v. de units 5, 10, 15 en 20).

In het project zijn 4 hele bijzondere units (langs de Steigerdreef gelegen). De verdiepingen van deze units zijn middels een 'brug' met elkaar verbonden. Deze units bieden uitstekende mogelijkheden voor een zeer fraai kantoor- en/of showroomruimte. Het enorme glasoppervlak maakt deze units tot een visitekaartje voor uw bedrijf!
En in deze units kent de bedrijfshal deels een vrije hoogte van maar liefst ca. 10 meter!

Uiteraard behoren er bij elke unit 2 parkeerplaatsen op eigen terrein.

Alle units worden worden opgeleverd INCLUSIEF:
- duurzame aluminium kozijnen inclusief HR++ beglazing
- een monolitisch afgewerkte begane grondvloer (draagkracht 1.250kg/m2)
- een betonnen verdiepingsvloer (draagkracht 250kg/m2)
- dichte vurenhouten trap naar de verdieping
- een elektrisch en op afstand bedienbare overheaddeur (niet aangesloten)
- frans balkon aan de voorzijde (m.u.v. de units 5, 10, 15 en 20)
- downlighter in de overstek

Tegen een meerprijs van € 12.500,-- excl. BTW kunnen kopers het volgende pakket afnemen:
- een complete elektrische installatie met 4 groepen en 1 krachtstroom groep
- een volledig betegeld (hangend) toilet met fonteintje en verlichting op bewegingssensor
- 4 dubbele wandcontactdozen op de begane grond
- 4 dubbele wandcontactdozen op de verdieping
- 4 LED verlichtingsarmaturen op de begane grond (inclusief aan/uit schakelaar)
- 4 LED verlichtingsarmaturen op de verdieping (inclusief aan/uit schakelaar)

Locatie
De Steiger is het oudste bedrijventerrein van Almere en ligt in Almere Haven.
Almere Haven ligt tegen het centrum aan, het oudste deel van de stad en heeft een goede bereikbaarheid met de uitvalswegen met de A6 nabij (2 autominuten).
Het bedrijventerrein is met een oppervlakte van 22 hectare en meer dan 2.000 werknemers ook het grootste bedrijventerrein van Almere Haven.
Er is breedband internet via glasvezel aanwezig en het bedrijventerrein heeft een Keurmerk Veilig Ondernemen Bedrijventerreinen (KVO-B)-certificaat.

De te realiseren bedrijfsunits liggen langs de nieuw aangelegde Steigerdreef. Meerdere units hebben daardoor een uitstekende zichtbaarheid.

In Almere Haven zijn geen locaties met soortgelijke bedrijfsunits, ook daarin is dit project uniek.

Fraai ontwerp
Door het ontwerp in donkere kleurstelling op de begane grond en lichte kleurstelling op de verdieping oogt het complex vriendelijk en ruimtelijk, zonder massaal te zijn. Een bijzonder en opvallend kenmerk is het overstek van elke unit aan de entreezijde, hiermee is de oppervlakte op de verdieping groter dan de begane grond en ontstaat er een speels effect. Het laden en lossen kan hierdoor deels overdekt plaatsvinden, terwijl de downlighter in de overstek zorgt voor voldoende verlichting en tegelijkertijd ook veiligheid.

Door de grote lichtinval en de Franse balkons op de verdiepingen worden hier mooie werkplekken gecreëerd waarin het fijn is om te werken. Het complex bestaat uit drie blokken die aan de zijde van de Steigerdreef op de verdieping met elkaar verbonden zijn, waardoor een vriendelijk en luchtig geheel ontstaat.
Op de begane grond, onder deze verbindingen, wordt een groen scherm geplaatst om zo het groen dat om het complex heen ligt door te laten lopen in het gevelbeeld en de weg vanuit de wijk aan het zicht te onttrekken.
De parkeerplaatsen worden voorzien van grasbetonklinkers om zo een groene binnenplaats te creëren en goede infiltratie van het regenwater.

Bestemming
Op het terrein waar de bedrijfsunits gerealiseerd zullen worden rust de bestemming Bedrijfsdoeleinden. Vestiging van bedrijven die in de Milieucategoriën 1 en 2 vallen is mogelijk. Op de website staan de volledige bestemmingsplanbepalingen en de ‘Staat van Bedrijfsactiviteiten’, waarin u kan zien binnen welke categorie uw bedrijf valt.

Interessant voor de belegger
Vanwege de ligging, de moderne uitstraling en de oppervlakte, zijn de units niet alleen interessant voor kopers die de units zelf in gebruik zullen gaan nemen, maar ook voor de (particuliere) beleggers die een unit willen gaan verhuren.
Bij een huuropbrengst van € 18.000,-- per jaar (€ 1.500,-- per maand) voor een tussenunit van 135m2, is een rendement van 7,20% realiseerbaar!

Verkoopprocedure en inschrijven
Vanaf februari zijn de bedrijfsunits in verkoop en kan er worden ingeschreven. Alle informatie is te vinden op de projectwebsite steigerparc. nl die nodig is om een koopbeslissing te nemen.

Wie het eerst komt, wie het eerst maalt!
Op de website onder de knop ‘units’ kunt u op de interactieve kaart zien welke units nog beschikbaar zijn. Als u een unit wil reserveren dan kunt u dit aangeven door naar de knop ‘inschrijven’ te gaan. Hier vult u uw gegevens in en de verkopend makelaar neemt contact met u op om de procedure te bespreken en uw eventuele vragen te beantwoorden. U heeft dan een optie op de unit.

Gaat u over tot koop, dan wordt er een koop- en aannemingsovereenkomst opgesteld.
In de koopovereenkomst koopt u een aandeel in de grond en in de aannemingsovereenkomst geeft u de aannemer opdracht om uw bedrijfsunit te bouwen.

In de koopovereenkomst die u sluit met de ontwikkelaar staan de grondkosten genoemd, daarin zijn ook alle ontwikkelkosten opgenomen. De grondkosten betaalt u bij de notariële overdracht bij de projectnotaris (Jager Bokdam De Visser Notarissen in Soest).
In de aannemingsovereenkomst staat de aanneemsom (bouwkosten), deze wordt in 6 termijnen in rekening gebracht steeds als een deel van het werk klaar is. Bij oplevering van de unit dient de laatste termijn betaald te zijn.

De koopsom van de bedrijfsunit is vrij op naam, dat betekent dat de kosten voor de overdracht voor rekening van de verkoper zijn. Alle kosten met betrekking tot een financiering zijn voor rekening van de koper. Het is mogelijk om een voorbehoud financiering op te nemen in de overeenkomst. Voor het verkrijgen van een financiering heeft u dan 6 weken de tijd.
De koopsom is exclusief 21% BTW. U betaald géén 10,4% overdrachtsbelasting!

Prognoseplanning
- notariële overdracht grond: juni/juli 2024
- start bouw: september 2024
- oplevering: 2e kwartaal 2025

  • Overheaddeur van meer dan 3m hoogte
  • Toilet
  • Parkeervoorziening aanwezig
  • Te openen ramen
  • Krachtstroom
  • Betonvloer
  • LED Verlichting
  • Glasvezel

Bijlagen

De aanbieder van dit object heeft een PDF Brochure beschikbaar gesteld.

Vraag brochure aan