Resultaten laden ...

Rijnsburgerweg 60 a

375 m2 bedrijfsruimte te koop in Voorhout

Kenmerken

Prijs € 250.000 k.k.
Functie Bedrijfsruimte

Bouwkundige staat gebouwen
Deze twee historische gebouwen van 375 m2 en 200 m2 bruto vloeroppervlak (BVO) zijn door de Rijksgebouwendienst in 1950 gebouwd. Duurzaamheid en degelijkheid stonden bij de bouw voorop. Betonmuren van 20 cm dik, authentieke houten vakwerkspanten en duurzame klimaatbeheersing voor een kruitdroge(!) opslag. In 2022 & 2023 zijn beide gebouwen gerenoveerd door Historisch Erfgoed Leiden en voorzien van volledig geïsoleerde Kingspan daken, nieuwe goten en hemelwater-afvoeren, elektrische roldeuren, kunststof draaikiep-ramen met dubbele beglazing en ventilatie.

Vloeroppervlak kan eenvoudig verdubbeld worden
Beide gebouwen zijn gebouwd om munitie in op te slaan en voorzien van superzware fundering en gewapend-betonvloeren die berekend zijn op een zeer hoge vloerbelasting; tot 2.000 kg per m2. Dit maakt het mogelijk om zonder bouwkundige voorzieningen een verdiepingsvloer, een entresol of stellingen te plaatsen. Waardoor het vloeroppervlak zelfs verdubbeld kan worden. Toegevoegde waarde die weinig kost en vlot uitvoerbaar is.

Bestemming en gebruik
Gebouwen voldoen volledig aan het bestemmingsplan “Buitengebied Teylingen” waarin het gebruik als opslag, stalling en depotruimte officieel is vastgelegd. Ook voor cultuurinstellingen of kunstdepot is hier ruimte. Verblijf en toezicht, gecombineerd met eigendom en beheer zijn uitstekend geregeld in het Burgerlijk Wetboek en via de Wet Basisregistratie Personen (BRP). In de bijlage treft u de informatie aan uit het vigerende bestemmingsplan; artikel 17 agrarisch bedrijventerrein.

Waardevaste belegging
De ligging van het complex is ronduit uniek. Midden in het groene buitengebied met rondom bollenvelden. Twee gebouwen van resp. 200 m2 en 375 m2 BVO, totaal 4.655 m2 eigen grond, multifunctioneel gebruik, een extra stuk bouwvlak en een groot potentieel aan huurders maakt deze aanbieding tot een uitstekend beleggingsproject. Het ruime aantal toegangsdeuren maakt verdere verdeling of uitponden mogelijk tot units van 25 m2 of - met vide - zelfs tot 50 m2. Aantrekkelijke rendementsprognose van 10% en hoger.

Van compromis naar win-win
In de directe omgeving zijn recente voorbeelden te zien van renovatie van dezelfde gebouwen tot woningen. Of de bouw van villa’s als vervanging van de aanwezige gebouwen. Ook het (bij)plaatsen van prefab-gebouwen is denkbaar. Participatie – een belangrijk onderdeel van de Omgevingswet – biedt perspectief. Vruchtbare samenwerking is hierbij het sleutelwoord.

Verkoop
Gebouw 1 was binnen een week verkocht.
Gebouw 2 (zie de fotocollage) is te koop in drie delen van elk 125 m2 bruto vloeroppervlak (BVO) Inbouw van ’n verdieping of entresol geeft een mogelijke uitbreiding tot 250 m2 BVO per deel De drie delen van het gebouw zijn onderling - inpandig – met elkaar te verbinden.

Koopsom van de delen links en rechts bedraagt € 250.000 k.k. per deel
Koopsom van het middelste deel is € 275.000 k.k. Alles op eigen grond.

Oplevering per direct en in de huidige staat “as is where is”.
Extra grond kan desgewenst worden bijgekocht.
Extra grond binnen het bouwvlak kost € 150 per m2 – overige grond: € 75 per m2 k.k.
Verrekening meer/minderprijs volgt na kadastrale uitmeting van de grond.
Onderhoudsbijdrage VvE: € 2,50 per m2 per jaar ex. btw.
Erfgoedhypotheek - ook aflossingsvrij - is beschikbaar tot ca.70%.

Disclaimer: Ondanks dat deze publicatie met de grootst mogelijke zorgvuldigheid is samengesteld is de Online Bedrijfsmakelaar BV niet aansprakelijk te stellen voor onjuiste of onvolledige informatie die in deze publicatie vermeld staan. Aan deze gegevens kunnen geen rechten worden ontleend.

====================

Bijlagen

De aanbieder van dit object heeft een PDF Brochure beschikbaar gesteld.

Vraag brochure aan