Resultaten laden ...

Watertorenweg 31

172 m2 bedrijfsruimte te koop in Berg en Dal

Kenmerken

Prijs Prijs op aanvraag
Functie Bedrijfsruimte
Onderhoud buiten Goed
Onderhoud binnen Goed

TE KOOP | Uniek en bijzonder object op een perceel van ca. 947 m²!

Aan de Watertorenweg 31A te Berg en Dal bevindt zich een watertoren van Vitens welke geen functie meer heeft in het drinkwaterproces. Om onnodige leegstand en verval te voorkomen wenst Vitens deze locatie te verkopen aan een toekomstige eigenaar met passie voor en visie op een (duurzame) herbestemming van de locatie met watertoren.

Locatie
De watertoren staat op een perceel van ca. 947 m² in een bosrijke omgeving. De watertoren is uit bakstenen opgetrokken, 26.6 meter hoog, gebouwd op achthoekige grondslag onder een laag spitsdak, voorzien van decoratief metselwerk in twee kleuren baksteen in expressionistische stijl. De oorspronkelijk open goot is in 1978 overdekt, waarbij ook enkele verticale glasstroken dichtgemetseld zijn. De watertoren heeft een footprint van circa 45 m² en bevat één waterreservoir met een inhoud van 110 m³.

Berg en Dal is een dorp met ca. 2.440 inwoners (2023) in de gemeente Berg en Dal, nabij Nijmegen in de provincie Gelderland. Het dorp kent een aantal sport- en culturele verenigingen, kleinschalige horeca en detailhandel en een eigen basisschool. Grootschaliger voorzieningen bevinden zich in het nabijgelegen stad Nijmegen (12 autominuten).

Bestemming
Het perceel met de watertoren heeft als huidige bestemming “Maatschappelijke doeleinden”. Het object wordt opgeleverd in de huidige fysieke en juridische staat.

Herbestemming
Het gemeentebestuur van Berg en Dal heeft nog geen vastomlijnd stedenbouwkundig kader voor de locatie vastgesteld. De mogelijkheden van functiewijziging zijn in januari 2024 per brief aangegeven door de gemeente Berg en Dal.

Kadastrale gegevens:
Gemeente: Goesbeek
Sectie: K
Nummer: 130 (gedeeltelijk)
Oppervlakte: 00.09.47 ha
De watertoren heeft status van gemeentelijk monument.

Opleveringsniveau
Het perceel en de opstallen worden opgeleverd in de huidige fysieke en juridische staat, vrij van huur en/of gebruik.

Voorbehoud
Definitieve goedkeuring verkoper.

Verkoopproces
Het perceel zal worden verkocht door middel van een inschrijving. De inschrijvingstermijn duurt tot en met 14 juni 2024.
Uitgebreide verkoopinformatie en het biedingsformulier treft u aan in de dataroom.

============================================

Deze informatie is met zorg door ons samengesteld, echter aanvaarden wij geen aansprakelijkheid voor de juistheid en volledigheid hiervan. Aan de informatie kunnen geen rechten worden ontleend. Koper wordt in dit verband geattendeerd op zijn wettelijke onderzoeksplicht als koper naar alle zaken die voor hem bij aankoop van belang zijn. Daarom is het voor koper van belang om de informatie zoals hier verstrekt is, goed te controleren of hiervoor een deskundige in te schakelen, zoals een eigen bedrijfsmakelaar en/of -adviseur. Eventuele transacties dienen ter goedkeuring voorgelegd te worden aan opdrachtgever c.q. eigenaar van het gebouw. Tot deze goedkeuring verleend is, zijn alle uitgebrachte aanbiedingen geheel vrijblijvend.

Lees meer op onze website:
http://www.rebogroep.nl