Resultaten laden ...

Krommestraat 44

252 m2 horeca te huur in Amersfoort

Kenmerken

Huurprijs € 80.000 /jaar
Functie Horeca
Wijk / Buurt Hof

Restaurant San Giorgio in Amersfoort is te koop

Na ruim 40 jaar is de eigenaar van restaurant San Giorgio toe aan zijn welverdiende pensioen. Zijn ziel en zaligheid is vanaf 1976 non-stop in de zaak gestoken wat de mooiste verhalen oplevert als je met hem en zijn broer aan tafel zit. Luciano is een vakidioot tot en met, die Amersfoort en haar bewoners en ondernemers goed kent. Zijn zaak biedt hij nu te koop aan zodat iemand anders zijn of haar droom kan gaan waarmaken op deze locatie. San Giorgio is gevestigd in het monumentale pand aan de Krommestraat 44, het voormalige Sint Jorisklooster. Het pand kent een meer dan rijke historie, wat op veel plekken nog terug te zien is. Karekteristieke balken aan het plafond, geen platte verdiepingen, maar interessante verspringende niveau's en knusse doorgangetjes maken het een sfeervolle plek om een avond te verblijven.

Je komt binnen in de seperate hal aan de rechterkant van het pand. Aan de linkerzijde van de hal loop je zo het restaurant in. Wat opvalt is de hoogte van de plafonds. Iets anders wat direct in het oog springt is de open centraal geplaatste keuken. Je hebt open keukens en open keukens. Deze is echt open. Je kunt als gast alles bereidt zien worden. Wat gelukkig wel is afgeschermd is de spoelkeuken rechts achterin de zaak. Naast de spoelkeuken is een kleine trappartij waarlangs je naar een iets lager gelegen ruimte kunt lopen met daarin de grote bar en de toegang naar het zonnige terras aan de achterzijde van het restaurant. We zeggen achterzijde, maar als je bij de gracht staat die langs het terras ligt denk je wellicht dat dit de voorkant van het pand is. Middels een brug van de Langegracht loop je ook zo het terras op of het restaurant in. Van beide kanten goed bereikbaar dus. Loop je binnen via de trappartij een paar treden omhoog dan kom je in de hoogst gelegen verkoopruimte van de zaak terecht. Perfect geschikt voor (grote) groepen of gewoon als restaurantruimte, want deze ruimte is volledig open dus mooi in verbinding met de rest van de zaak. Boven deze ruimte is een kantoor en meer dan voldoende opslagruimte aanwezig. Lopen we nog even terug naar de ontvangsthal, dan tref je in de vloer een groot luik aan die toegang biedt aan de droge en zeer ruime kelder. Goed bereikbaar voor levenranciers die dus ook niet zelf de zaak in hoeven.

Het maximaal aantal zitplaatsen is 135 binnen en 40 op het terras. De huidige eigenaar heeft momenteel 120 zitplaatsen binnen.

De vraagprijs voor de bedrijfsexploitatie bedraagt € 295.000,--
De vraaghuurprijs bedraagt € 80.000,-- per jaar exclusief BTW, er zal een nieuwe huurovereenkomst worden gesloten.

Bak jij hier binnenkort zelf pizza's of heb je hele andere plannen met deze plek? Laat het ons weten en plan je bezichtiging in!