Resultaten laden ...

Dam 21

1.384 m2 kantoorruimte te koop in Middelburg

Kenmerken

Prijs € 2.100.000 k.k.
Bedrijfshal in units vanaf 1384 m2
Aantal bouwlagen 2
Functie Kantoorruimte
Wijk / Buurt Binnenstad

Namens onze opdrachtgever bieden wij deze unieke ontwikkelingsmogelijkheid aan in hartje centrum van deze Zeeuwse hoofdstad. Het pand ligt op de grens van de Dam met uitzicht op het Damplein. Het plein grenst in het westen aan de straten Korte Delft en de Sint Pieterstraat, aan de oostzijde loopt het plein over in de Dam. In totaal telt het plein 35 rijksmonumenten in het rijksmonumentregister. Dam 21 draagt de naam De Groote en Kleine Christoffel en is voor de twee voorste gedeelten (A,B) geregistreerd als Rijksmonument.

Het aanbod betreft A) de begane grond en souterrainruimte van het monumentale voorhuis, B) de begane grond, souterrainruimte en eerste verdieping van het monumentale achterhuis, C) begane grond en eerste verdieping van 20e-eeuwse aanbouw, alsmede D) het aangrenzende eigen parkeerterrein. Het totale perceel is circa 1008 m2 groot. Het totaal aantal beschikbare vierkante meters bebouwing is circa 1.384 m2 verdeeld over de hiervoor genoemde bouwlagen. De twee verdiepingen van het monumentale voorhuis (A) behoren niet tot het aanbod, maar zijn in eigendom en in gebruik bij derden.

Het geheel is zeer goed onderhouden en in de jaren '90 van de vorige eeuw is het pand zeer grondig gerenoveerd.

Het pand was tot voor kort in gebruik als kantoor-/presentatieruimte en het souterrain als voorraad-/magazijnruimte. Het pand is nog steeds voor dit gebruik geschikt, maar er zijn ook volop kansen om in het pand tot een herontwikkeling te komen.

Geschiedenis van het pand
In het historische Middelburg is de Dam zonder enige twijfel de meest indrukwekkende straat van de stad. Daaraan ligt de historische binnenhaven van Middelburg. De statige gevelrij ademt de rijkdom uit van de 17e en 18e eeuwse bloeitijd. Hier woonden de voornaamste burgers en handelaars van de stad.

Op de mooiste plek aan de Dam - aan de zonbeschenen noordkant en pal tegenover de Graanbeurs en aan de rand van het levendige Damplein - ligt de Groote en Kleine Christoffel. Het is het pand met het hoogst uitstekende dak van de Dam, met een brede classicistische gevel en een enorme diepte. Van de 1099 Rijksmonumenten in Middelburg hoort het zeker tot de top-10 panden in particulier bezit. Een topmonument met een rijk verleden, een prachtig interieur en met veel mogelijkheden voor een fantasievolle ontwikkeling.