Resultaten laden ...

Eemnesserweg 95

84 m2 kantoorruimte te koop in Baarn

Kenmerken

Prijs € 695.000 k.k.
Functie Kantoorruimte
Onderhoud buiten Goed
Onderhoud binnen Goed
Wijk / Buurt Wilhelminapark

Roederamen, sierlijk houtsnijwerk, natuurstenen hoekaccenten en een versierde daklijst. Er is bij de bouw niets nagelaten om van de karakteristieke, voormalige dienstwoning van de negentiende-eeuwse buitenplaats 't Benthuys iets moois te maken. In Baarn wordt het bescheiden, maar sfeervolle woonhuis liefkozend het Baby Benthuys genoemd en wie het ziet, begrijpt ook direct waarom.

Het charmante pand wordt omgeven door een eigen grondperceel van circa 346 m² met een in formele stijl aangelegde voortuin. Het gazon wordt begrensd door oude bomen. Aan de achterzijde, bereikbaar vanuit de keuken, ligt een cirkelvormig terras van oude klinkers. Ook hier heb je volledige privacy en kun je heerlijk van de zon genieten. Het pand zelf is gebouwd tussen 1881 en 1890 en is enige tijd geleden gerenoveerd naar toenmalige maatstaven, waarbij de authentieke uitstraling volledig bewaard is gebleven. Het geheel bevindt zich in een goede staat van onderhoud. Het Baby Benthuys, de naam zegt het al: is niet groot maar wel praktisch ingedeeld.

Historie:
Het baby Benthuys maakt deel uit van de buitenplaats 't Benthuys en was oorspronkelijk bedoeld als dienstwoning. De buitenplaats is gebouwd naar ontwerp van Nicolaas Redeker-Bisdom, en was bedoeld als woonhuis voor de architect zelf. Het Baby Benthuys is een rijksmonument en ligt in beschermd dorpsgezicht Prins Hendrikpark e.o. Bij verbouwingen en wijzigingen aan de buitengevels dient eerst de gemeente geraadpleegd te worden.

Ligging:
De voormalige dienstwoning van het landgoed heeft de status van Rijksmonument. De ligging in het beschermde Prins Hendrikpark e.o. is uniek en tegelijkertijd ideaal ten opzichte van het centrum van Baarn en het Gooi. Dorpen als Laren en Blaricum zijn binnen tien minuten bereikbaar. Volgens het bestemmingsplan mag het pand worden gebruikt als woonhuis, kantoor of een combinatie hiervan. Als u altijd al op een landgoed wilde wonen, dan is dit een unieke kans om die droom in vervulling te laten gaan.

Begane grond:
De klassieke, hoge voordeur biedt toegang tot de hal met trappenhuis. Rechts van de hal bevindt zich een kamer van circa 14 m² met oorspronkelijke schouw en een houten vloer. Aan de linkerzijde treft u een tweede kamer aan van circa 15 m² met fraai uitzicht op de parktuin en 't Benthuys. Aan de achterzijde, met aparte ingang en halletje, ligt de keuken en een badkamer met douche en toilet. In het rechtergedeelte bevindt zich nog een eetkamer of werkkamer, toegankelijk vanuit zowel de keuken als de zijkamer. De kelder heeft een grootte van circa 11 m² en is van
binnenuit bereikbaar.

Verdieping:
Aan weerszijde van de overloop, met dakkapel, treft u twee kamers aan, een van circa 15 m² en een kamer van circa 10 m². Beide kamers zijn zeer licht, dankzij de gevelramen en de dakvensters.

Bestemming:
In het bestemmingsplan heeft het Baby Benthuys de bestemming wonen, met als functieaanduiding kantoor. Hierdoor mag het zowel als woonhuis en als kantoor gebruikt worden.

Opleveringsniveau:
Het baby Benthuys wordt inclusief de navolgende voorzieningen opgeleverd:
- verwarming middels gas-cv installatie met radiatoren;
- houten vloer (begane grond)
- vloerbedekking (eerste verdieping);
- pantry;
- douche;
- toilet;
- airco units (deels);
- netwerkbekabeling.

Kadastrale gegevens:
Gemeente Baarn, sectie K, nummer 2049, groot circa 346 m².

Aanvaarding:
In overleg.

Onder- / overmaat metrage:
Van het gebouw is een NEN 2580 meetrapport beschikbaar. De Meetinstructie sluit verschillen in meetuitkomsten niet volledig uit, door bijvoorbeeld interpretatieverschillen, afrondingen of beperkingen bij het uitvoeren van de meting. Echter, afwijkingen of interpretatieverschillen vormen geen aanleiding tot verrekening.

Waarborg:
Koper dient binnen drie weken na ondertekening van de koopakte een waarborgsom of bankgarantie ter grootte van 10% van de koopsom overgemaakt te hebben op een rekeningnummer van het notariskantoor dat het transport verzorgt.

Koopakte:
De tussen partijen gemaakte afspraken zullen worden vastgelegd in een koopakte zoals gebruikt wordt door leden van de bedrijfs onroerend goed sectie van de NVM.

Milieubepaling:
Aan verkoper is niet bekend of de onroerende zaak verontreiniging bevat die ten nadele strekt van het gebruik of die heeft geleid of zou kunnen leiden tot een verplichting tot schoning van de onroerende zaak, dan wel het nemen van andere maatregelen. Aan verkoper is niet bekend of in de onroerende zaak een ondergrondse tank voor het opslaan van (vloei)stoffen aanwezig is. Aan verkoper is niet bekend of er in de onroerende zaak asbest is verwerkt.

Garanties door Verkoper:
Ten aanzien van de feitelijke staat van het verkochte object (waaronder mede begrepen de technische en milieukundige staat) geldt uitdrukkelijk, dat deze overeenkomst "as is” tussen partijen is aangegaan. Dit houdt in dat koper het verkochte object op de transportdatum zal aanvaarden in de (feitelijke) staat waarin ze alsdan verkeert. De aanwezigheid van achterstallig onderhoud, verontreiniging, asbest en/of gebreken zijn voor rekening en risico van koper en koper vrijwaart verkoper hiervan.

Bijzondere bepalingen:
Met betrekking tot de door eigenaar (of zijn adviseurs) verstrekte informatie geldt dat alle informatie naar beste weten door (of namens) eigenaar wordt verstrekt, hetgeen geen garantie inhoudt dat de verstrekte informatie ook daadwerkelijk juist en volledig is.

Gunning:
De eigenaar behoudt zich het recht van gunning voor.

Transport:
De oplevering en aansluitend het transport bij het door koper aan te geven notariskantoor, zal in nader overleg tussen partijen kunnen geschieden.

Koopsom:
De koopsom bedraagt € 695.000,- kosten koper.

Bijlagen (op aanvraag beschikbaar):
- eigendomsbewijs;
- kadastrale gegevens;
- meetrapport NEN 2580;
- overzicht kosten gas en elektra;
- bestemmingsplan voorschriften.

Bijlagen

De aanbieder van dit object heeft een PDF Brochure beschikbaar gesteld.

Vraag brochure aan