Resultaten laden ...

Florapark 4

893 m2 kantoorruimte te huur in Haarlem

Kenmerken

Huurprijs Op aanvraag
Functie Kantoorruimte
Onderhoud buiten Goed
Onderhoud binnen Goed
Wijk / Buurt Den Hout

KARAKTERVOLLE KANTOORVILLA

Florapark 4 is een prachtige kantoorvilla gelegen aan het stadspark ‘De Hout’ en op loopafstand van het centrum. Het pand heeft de status van Rijksmonument en is kenmerkend voor de omgeving. Rondom de villa ligt een nette aangelegde tuin met parkeergelegenheid. Het pand is enkele jaren terug volledig gerenoveerd met behoud van de authentieke details en voldoet aan alle moderne maatstaven. Parkeren kan op eigen terrein, er zijn 22 parkeerplekken aanwezig.

Het stadspark De Hout bevindt zich tegenover het pand en biedt een heerlijke omgeving om te ontspannen en te wandelen. Voor winkels, restaurants en cafés is het stadscentrum van Haarlem de aangewezen plek, op zo’n 5 á 10 minuten loopafstand. Het kantoorgebouw ligt aan de provinciale weg N205, welke een directe verbinding heeft met autowegen A5 en A9. De unieke locatie is daardoor zowel per fiets, bus als auto goed bereikbaar.

HISTORIE

De vrijstaande villa in neo-renaissancistische stijl stamt uit 1889. De villa, gelegen aan de oostzijde van het Florapark, is ontworpen door de architect F.G. Haitsma Mulier in opdracht van jonkheer Pieter Quarles van Ufford. In de plint van de erker bevindt zich een jaartalsteen met het bouwjaar 1889.
Het Florapark werd in 1873 door L.P. Zocher ontworpen en maakte onderdeel uit van een plan voor de aanleg en bebouwing van het Hazepatersveld.

OMSCHRIJVING

Voor de verhuur is momenteel circa 893 m² kantoorruimte beschikbaar, verdeeld over vier verdiepingen. De entree is voorzien van authentieke marmeren plavuizen en het originele houten trappenstelsel valt direct op. Hier zijn vier kantoorruimtes gerealiseerd, twee met serres. De ruimtes zijn heerlijk licht en kijken uit op de groene tuin.

Op de eerste verdieping zijn vijf kantoorruimtes te vinden, drie ruimtes hebben een aansluitend balkon.

De bovenste verdieping, gelegen op de tweede verdieping, beschikt over vier ruime kantoorruimtes. Deze verdieping wordt gekenmerkt door de houtenbalken van het dakspant, die de ruimtes extra sfeer geven. Ook is op deze verdieping een toiletgroep gevestigd en een pantry.

De laatste verdieping, bevindt zich in het souterrain. Hier zitten nog eens twee kantoorruimtes, een archiefruimte, nog een toiletgroep en een gezellige keuken.

HUURPRIJS

Huurprijs op aanvraag, te vermeerderen met BTW en het voorschot service-, water- en elektrakosten met de daarover geldende BTW.

BESCHIKBAARHEID

Per direct.

Hoogveste B.V. is niet aansprakelijk te stellen voor onjuiste of onvolledige informatie die op Funda vermeld staat. Aan deze gegevens kunnen geen rechten worden ontleend.