Resultaten laden ...

Hoofdweg 76

175 m2 kantoorruimte te huur in Loenen

Kenmerken

Huurprijs € 2.250 /maand
Functie Kantoorruimte
Onderhoud buiten Goed
Onderhoud binnen Goed
Wijk / Buurt Bosgebied Loenen

Ondernemen op een unieke locatie?

OBJECT
Wij bieden ca. 175 m2 kantoorruimte aan in de Oranjerie op het Landgoed Ter Horst. Kasteel Ter Horst heeft een prachtige ligging in het groen en het Landgoed beslaat maar liefst 30 hectare. De kantoorruimte die te huur word aangeboden bevindt zich in de monumentale Oranjerie naast het statige Kasteel Ter Horst. De Oranjerie is met respect voor het monument gerenoveerd en hierbij zijn oude elementen van het gebouw functioneel gecombineerd met nieuwe elementen. De kantoorruimte heeft een hoog afwerkingsniveau. Deze combinatie maakt het een unieke plek om uw kantoor te vestigen!

BEREIKBAARHEID
Het Landgoed is goed bereikbaar en ligt op slechts enkele autominuten verwijderd van de aansluiting naar de A50 en A1 en het centrum van Loenen.

OPPERVLAKTE
Het betreft in totaal ca. 175 m², waarvan ca. 56 m² gelegen op de verdieping.

De bovengenoemde metrages zijn uitsluitend indicatief. Het object is niet conform NEN 2580 gemeten, derhalve kan geen enkel recht worden ontleend aan de genoemde metrages.

BESTEMMING
Bij de gemeente Apeldoorn valt het onderhavige onroerend goed in het vigerende bestemmingsplan "Buitengebied Beekbergen en Loenen". De bestemming van het perceel is: Gemengd - Landgoed. U kunt het bestemmingsplan bij ons kantoor opvragen.

OPLEVERINGSNIVEAU
De kantoorruimte wordt opgeleverd met:
- afgewerkte wanden en plafonds;
- verwarming;
- veel daglicht door vele raampartijen;
- keuken voorzien van inbouwapparatuur;
- toiletten;
- glasvezelkabel beschikbaar;
- terras aan de achterzijde.

PARKEERGELEGENHEID
Royale parkeergelegenheid, er zijn ca. 8 parkeerplaatsen nabij het object.

HUURPRIJS
€ 2.250,- per maand, te vermeerderen met BTW.

SERVICEKOSTEN
Door of vanwege Verhuurder wordt o.a. de levering van de volgende zaken en diensten verzorgd:
- levering en afrekening van gas, water en elektra (o.b.v. normaal kantoorverbruik);
- internet op basis van huidige voorzieningen.
In nader overleg met verhuurder zal een voorschotbedrag worden bepaald.

HUURBETALING
Per kwartaal vooruit.

HUURTERMIJN
5 (vijf) + 5 (vijf) jaar.

INGANGSDATUM
In overleg.

ZEKERHEIDSSTELLING
Bankgarantie c.q. waarborgsom ter grootte van drie maanden huur en servicekosten, te vermeerderen met BTW.

INDEXERING
Jaarlijks op basis van het prijsindexcijfer volgens de consumenten-prijsindex (CPI), reeks CPI- alle huishoudens (op basis van het meest recente basisjaar), gepubliceerd door het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

GESCHIEDENIS
Al voor 1557 heeft hier een kasteel van de hertog van Gelre gestaan, waar de pacht van de Veluwe (in natura) werd opgeslagen. De vloeren van de kelders van kasteel Ter Horst bestaan uit stenen uit 1300. Maar het huis dat hier in die tijd stond, zou zijn verwoest tijdens gevechten rond 1354. Na deze verwoesting is Ter Horst een boerderij geweest, totdat Wynant Hacfort, de toenmalige burgemeester van Arnhem, er in 1557 een kasteel liet bouwen. Dit kasteel had zowel aan beide zijgevels als aan de ingangsgevel topgevels, die typisch zijn voor deze tijd. Rond 1791 is het huis verbouwd en kreeg het haar huidige voorgevel. Deze heeft een statige neoclassicistische stijl en bestaat uit natuursteen. Door deze verbouwing, die werd uitgevoerd door architect Roelof Roelofs Viervant, werd de vroegere achterzijde de voorzijde en andersom. Hiernaast werden tijdens deze verbouwing het huidige voorplein, de bijgebouwen en een brug tussen het kasteel en het voorplein aangelegd. In het linker bijgebouw is een voormalige schuilkapel, die dienst heeft gedaan als rooms katholieke kerk voor Loenen. De kapel heeft een opvallend altaar met bijzondere marmerschilderingen uit 1792. De huidige oranjerie werd vroeger gebruikt als graanschuur, deze schuur stond er al voordat huis Ter Horst werd gebouwd. In die tijd diende deze schuur waarschijnlijk als kerk, dit lijkt waarschijnlijk omdat kerklijsten uit 1557 aangeven dat er in het bisdom van Deventer een kerk stond op het landgoed van kasteel Ter Horst.

Oranjerie met schuurtje
Oorspronkelijk 16de-eeuws gebouw (spijker of kapel), die tot 1791 in gebruik was als kapel en daarna tot een oranjerie werd verbouwd. Het op rechthoekige grondslag opgetrokken pand bestaat uit twee bouwlagen onder een met Oud-Hollandse pannen gedekt zadeldak tussen een trap- en een topgevel aan de noordzijde afluivend.
De voorgevel is afgewerkt met een bloktandlijst en heeft een symmetrische indeling van meerruits klapvensters en in het midden dubbele meerruits tuindeuren. In de gevel zijn bouwsporen van twee dicht gemetselde boogvensters zichtbaar. De achtergevel wordt door pijlers geleed waartussen vierkante meerruits vensters zijn geplaatst. De binnenmuur is zeer oud en bestaat uit eiken palen opgevuld met baksteen. De zijgevel (west) heeft een vrij regelmatige indeling van een deur met meerruits bovenlicht en een dubbele deur met daarboven een voorplaat van een zandstenen schouw met de wapens Hackfort en Bushof, op de verdieping twee meerruits draaivensters en een venterlicht in de top. In de oostelijke zijgevel is een dubbele inrijdeur met smal bovenlicht aangebracht. Tegen de oostmuur van de oranjerie aangebouwd 19de-eeuws bakstenen schuurtje. Het pand is op rechthoekige grondslag opgetrokken onder een met gesmoorde Oud-Hollandse pannen gedekt zadeldak. In de voorgevel een deur en twee roosvensters.

DISCLAIMER
Alhoewel deze informatie met de grootst mogelijke zorgvuldigheid is samengesteld kan Thoma Post Bedrijfsmakelaars geen aansprakelijkheid aanvaarden voor eventuele onjuistheden dan wel voor verwachtingen gebaseerd op deze informatie, welke als vrijblijvende informatie dient te worden beschouwd. Overigens wordt onze aansprakelijkheid in alle gevallen beperkt tot het bedrag dat, in het desbetreffende geval wordt uitgekeerd krachtens de door ons afgesloten beroepsaansprakelijkheidsverzekering. Tenzij schriftelijk anders is overeengekomen, zijn op al onze werkzaamheden de Algemene Voorwaarden van de NVM van toepassing.

Bijlagen

De aanbieder van dit object heeft een PDF Brochure beschikbaar gesteld.

Vraag brochure aan