Resultaten laden ...

Kessler Park 1

600 - 15.553 m2 kantoorruimte te huur in Rijswijk

Kenmerken

Huurprijs Prijs op aanvraag
Functie Kantoorruimte
Onderhoud buiten Goed
Onderhoud binnen Goed
Wijk / Buurt Plaspoelpolder
Bedrijventerrein Plaspoelpolder

ALGEMEEN
Wonen. Werken. Ondernemen. Innoveren.

At The Park omvat een innovatieve, groene campus waarin functies als wonen, werken, leren en verblijven samenkomen. De diverse (binnen)tuinen werken als een verbindende factor tussen deze functies, waardoor het geheel een open karakter uitstraalt: een groene oase middenin de stad. At The Park bestaat uit een drietal bouwdelen (‘Rockies’, ‘Andes’ en ‘Zagros’) met in totaal circa 28.000 m² verhuurbaar vloeroppervlak aan kantoor- en laboratoriumruimte.

At The Park focust zich op Health & Life Science, Research & Development, Geothermic & Renewable energy alsook op onderwijsinstellingen.

Innovatieve bedrijven zoals TNO - Rijswijk Centre for Sustainable Geo-energy, Energie Cave, Eurofins en SiTime maken nu al deel uit van deze kennisintensieve campus. Kadans Science Partner biedt als eigenaar van At The Park niet alleen op maat gemaakte huisvestingsoplossingen. Door de diverse locaties die Kadans in Europa heeft, wordt ook een innovatief ecosysteem aan gebruikers geboden. Het ecosysteem van Kadans houdt onder andere in de toegang tot netwerk & community events, netwerkorganisaties en gedeelde laboratorium- & ontmoetingsfaciliteiten door heel Europa. Door het creëren van de ideale omstandigheden naast huisvesting, zet Kadans zich in om het succes van huurders te optimaliseren.

ADRES
Kessler Park 1 – ‘At the Park’ (2288 GS) Rijswijk.

OPPERVLAKTE
De totale oppervlakte van het gebouw bedraagt circa 28.000 m² VVO kantoorruimte. Voor de verhuur is thans circa 15.553 m² VVO kantoorruimte beschikbaar.

Gebouw Zagros
Dit bouwdeel is zowel verbonden met de Mainstreet als gebouw Andes. Het gebouw is meegenomen in de renovatie van 2004-2007. Dit wat oudere bouwdeel is onlangs gestript en momenteel in casco-staat. De 3,6 m-structuur en gebouwdiepte van 14,5 m maken gebouw Zagros zeer geschikt voor kantoren.

Kelder: ca. 800 m² VVO opslagruimte
Begane grond: ca. 878 m² VVO kantoorruimte
3e verdieping: ca. 981 m² VVO kantoorruimte
Totaal: ca. 2.659 m² VVO kantoorruimte

Gebouw Andes
Andes kent een afwijkende opzet, met een forse gebouwdiepte en een bruto verdiepingshoogte van 4,5 m. In Andes zijn laboratoria gevestigd met aanpalende kantoortuinen. In Rockies bevond zich het opleidingscentrum. De ontsluiting geschiedt via royale trappenhuizen met een glazen daklicht.

Kelder: ca. 150 m² VVO opslag- laboratoriumruimte
Begane grond: ca. 67 m² VVO laboratoriumruimte
2e verdieping: in totaal ca. 4.127 m² VVO, zijnde de gehele verdieping. Mogelijke deelverhuur per unit als volgt:
- ca. 1.753 m² VVO kantoor- en laboratoriumruimte
- ca. 1.068 m² VVO kantoorruimte
- ca. 678 m² VVO kantoorruimte
- ca. 646 m² VVO kantoorruimte
3e verdieping: in totaal ca. 1.277 m² VVO, mogelijke deelverhuur per unit als volgt:
- ca. 677 m² VVO kantoorruimte
- ca. 600 m² VVO kantoorruimte
Totaal: ca. 5.621 m² VVO

Gebouw Rockies
Rockies kent een afwijkende opzet, met een forse gebouwdiepte en centrale vide met daarbij een bruto verdiepingshoogte van 4,5 m. In Rockies bevond zich het opleidingscentrum met leslokalen en onderwijsruimten. De ontsluiting geschiedt via royale trappenhuizen in de centrale vide met een glazen dak. De royale maten en de overgedimensioneerde ventilatievoorzieningen maken dit bouwdeel uitermate geschikt voor het realiseren van kantoren en/of grotere vergader- en trainingsfaciliteiten. Rockies heeft een eigen entree en een volledig geoutilleerd restaurant op de begane grond en een gym, fietsenstalling (650 plekken) en exporuimte in de kelder. Daarnaast beschikt Rockies over een volwaardige auditorium. De ruimte is “ready to use” en biedt plaats aan 128 personen. Daarbij is het integraal toegankelijk en beschikt over aanvullende rolstoel zitplaatsen.

Kelder: ca. 975 m² VVO kantoorruimte
Begane grond: ca. 908 m² VVO kantoorruimte
1e verdieping: in totaal ca. 1.755 m² VVO, mogelijk deelverhuur per unit als volgt:
- ca. 779 m² VVO kantoorruimte
- ca. 976 m² VVO kantoorruimte
2e verdieping: in totaal ca. 1.777 m² VVO, mogelijk deelverhuur per unit als volgt:
- ca. 795 m² VVO kantoorruimte
- ca. 982 m² VVO kantoorruimte
3e verdieping: in totaal ca. 1.858 m² VVO, mogelijk deelverhuur per unit als volgt:
- ca. 795 m² VVO kantoorruimte
- ca. 1.063 m² VVO kantoorruimte
Totaal: ca. 7.273 m² VVO

Het huren van kleinere metrages is in overleg mogelijk.

Kadans Science Partner kan ondersteunen bij het realiseren van de fit-out en/of realisatie van extra laboratoriumruimte

Onder verhuurbaar vloeroppervlak (VVO) wordt verstaan:
het bruto vloeroppervlak (gemeten van glaslijn tot glaslijn en aan de binnenzijden van de buitenmuren), exclusief stijgpunten en technische ruimten, doch inclusief gangen, toiletten en dergelijke.

PARKEREN
Het complex beschikt over circa 800 parkeerplaatsen gelegen in de parkeergarage met laadpalen voor elektrische auto’s. De huidige parkeernorm is 1:83. ?
Kadastrale gegevens

KADASTRALE GEGEVENS
Gemeente: Rijswijk
Sectie: G
Nummer: 3385 + 3386
Grootte: 65.203 m²
Omschrijving: BEDRIJVIGHEID (KANTOOR)

HUURPRIJS
De huurprijs voor de kantoorruimte en voor de parkeerplaatsen is als volgt:

Kantoorruimte
Vanaf € 145,- per m² per jaar.

Laboratorium
Tussen € 190,- en € 290,- per m² per jaar (afhankelijk van type lab).

Opslag
€ 75,- per m² per jaar.

Parkeerplaatsen
€ 1.000,- per parkeerplaats per jaar.

Bovengenoemde bedragen dienen te worden vermeerderd met de verschuldigde BTW.

BTW STATUS
Verhuurder wenst te opteren voor een BTW belaste verhuur.

Huurder dient voor tenminste 90% met omzetbelasting belaste prestaties te verrichten. Indien huurder niet aan dit criterium voldoet, zal van rechtswege sprake zijn van een van omzetbelasting vrijgestelde verhuur.
In dit geval wordt de overeengekomen kale huurprijs, zonder de omzetbelasting, dusdanig verhoogd dat het voor de verhuurder ontstane financiële nadeel wordt gecompenseerd.

SERVICEKOSTEN
De servicekosten zijn als voorschot bij vooruitbetaling verschuldigd, op basis van jaarlijkse nacalculatie.

De servicekosten bedragen voor de kantoorruimte € 75,- per m² per jaar en voor de laboratoriumruimte € 100,- per m² per jaar, te vermeerderen met BTW.

FACILITEITEN
At The Park is voorzien van de volgende faciliteiten:

- Representatieve entree;
- Receptiedienst;
- Koffiebar;
- Bedrijfsrestaurant;
- Vergaderruimten voorzien van audio- en videoapparatuur, te reserveren door middel van een boekingssysteem (te reserveren o.b.v. beschikbaarheid);
- Plato Pit – Auditorium (te huur);
- Huismeester;
- Parkeergarage voor 800 auto met laadpalen voor elektrische auto’s;
- Fietsenstalling met laadmogelijkheid voor elektrische fietsen;
- Kleedruimtes, inclusief douches en lockers;
- Personenliften;
- Sanitaire voorzieningen per verdieping;

Zowel de entree met receptie en koffiebar als het bedrijfsrestaurant wordt gerenoveerd; oplevering van de receptie en koffiebar in Q3 2023 en het bedrijfsrestaurant in Q4 2023.

HUURPRIJSAANPASSING
Jaarlijks, op basis van de wijziging van het maand-prijsindexcijfer volgens de consumentenprijsindex (CPI) reeks CPI-alle huishoudens (2015=100), gepubliceerd door het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

HUURPRIJSBETALING
Per kwartaal vooruit.

HUURTERMIJN
5 (vijf) jaar met verlengingsperioden van 5 (vijf) jaar.

OPLEVERING
Kantoor- en laboratoriumruimte(n) in de gebouwen Rockies en Andes worden in huidige staat opgeleverd. Kantoorruimte in het Zagros gebouw wordt in casco (plus) gerenoveerde staat opgeleverd.
Een ander opleveringsniveau gewenst? Kadans Science Partner kan voorzien in een op maat gemaakt opleveringsniveau.

AANVAARDING
In overleg.

ZEKERHEIDSSTELLING
Bankgarantie, ter grootte van 3 (drie) kalendermaanden huur en servicekosten, beiden te vermeerderen met BTW.

HUUROVEREENKOMST
Huurovereenkomst kantoorruimte en andere bedrijfsruimte in de zin van artikel 7: 230a BW conform het model van de Raad voor Onroerende Zaken (ROZ) zoals op 30 januari 2015 vastgesteld en op
17 februari 2015 gedeponeerd bij de griffie van de rechtbank te Den Haag en aldaar ingeschreven onder nummer 15/20, alsmede de daarbij behorende algemene bepalingen.

LOCATIE
At the Park is gelegen op het bedrijventerrein ‘Plaspoelpolder’ in Rijswijk. De Plaspoelpolder is de grootste bedrijf-/kantoorlocatie van Rijswijk en is in 1953 ontwikkeld. De afgelopen jaren hebben diverse gerenommeerde organisaties zich hier gevestigd, te weten: TUI, Shell Technology en Production, Endezant Accountants & Adviseurs en Europees Octrooibureau.

BEREIKBAARHEID
De bereikbaarheid met de auto en openbaar vervoer is uitstekend.

Openbaar vervoer:
Het Kessler Park complex bevindt zich op loopafstandstand van het Station Rijswijk. Vanaf hier staat Rijswijk in directe verbinding met het spoorwegen netwerk van de G4-stations zoals Den Haag-, Rotterdam- en Amsterdam centraal.

Daarnaast zijn er verschillende tram- en busstations op loopafstand van het complex gelegen, waardoor er sprake is van een uitstekende connectiviteit met een breed scala aan bestemmingen zowel binnen de stad als naar overige steden binnen de Randstad.

Eigen vervoer:
De gunstige ligging direct grenzend aan de A4 Rijksweg maakt Kessler Park uitstekend bereikbaar met de auto. De A4 zorgt voor een directe verbinding vanuit Rijswijk naar Amsterdam en Rotterdam. Daarnaast bevindt de A12 zich op ca. 4 minuten rijden waardoor de connectiviteit ten aanzien van de overige G-4 steden Den Haag en Utrecht uitstekend is en de nabij gelegen Rijksweg A12.

Uiteraard kan At The Park ook uitstekend met de fiets worden bereikt. Met zo’n 10-15 minuten fietsen is zowel Delft als Den Haag te bereiken. Ook voor de fiets biedt At the Park meer dan voldoende stallingsmogelijkheden.

BESTEMMING
De kantoorruimte valt binnen de bepalingen van het vigerende bestemmingsplan ‘Plaspoelpolder, 1e algemeen voldoende’ en heeft de enkelbestemming ‘bedrijventerrein’.

DUURZAAMHEID
Het gebouw beschikt over Energielabel A+.