Resultaten laden ...

Loosdrechtse Bos 19

44 m2 kantoorruimte te huur in Hilversum

Kenmerken

Huurprijs € 975 /maand
Functie Kantoorruimte
Onderhoud buiten Goed
Onderhoud binnen Goed
Wijk / Buurt Landelijk gebied 95

Zonnestraal, gelegen in Hilversum-Zuid, beslaat ca. 100 hectare en is een gevarieerd landschap van bos en heide op de overgang van zand naar veen. Het Dresselhuys Paviljoen is een van de gebouwen behorend tot het ensemble van voormalig sanatorium Zonnestraal, destijds een arbeids- en nazorgkolonie voor aan tbc-lijdende diamantbewerkers. Veel zonlicht, frisse lucht en reinheid waren destijds essentieel voor het herstelproces van deze patiënten. Het ensemble wordt enerzijds gevormd door twee paviljoens (Dresselhuys- en Ter Meulen Paviljoen) en het Hoofdgebouw en anderzijds de Werkplaatsen, de Pampahoeve en de Koepel. Het sanatorium is in 1925 ontworpen door Jan Duiker, in samenwerking met Bernard Bijvoet en Jan Gerko Wiebenga en wordt tegenwoordig internationaal beschouwd als één van de topstukken van de architectuur van de 20e eeuw, in de bouwstroming van het ‘Nieuwe Bouwen’. Het complex stond op de kandidatenlijst voor de werelderfgoedlijst van UNESCO.

Het gebouw:
Het als Rijksmonument aangewezen Dresselhuys Paviljoen dateert uit 1931. Het gebouw voorziet in aaneengeschakelde bedrijfsunits (destijds patiëntenkamers) met een gemeenschappelijke horecavoorziening. De units zijn voorzien van openslaande deuren met ruim balkon en gemeenschappelijk gebruik van toiletten, werkkast met stofzuiger, emmer/dweil, bezem ed. en een volledig geoutilleerde pantry. De fraaie brasserie heeft een groot terras met magnifiek uitzicht op bos en heide. Ook voor meetings zijn, naar verschillend gebruik of bezetting, diverse vergaderruimten te huren. Het gebouw is onlangs hoogwaardig gerestaureerd en voldoet thans aan de hedendaagse maatstaven voor het gebruik als moderne kantoorruimte.

Bereikbaarheid:
De bereikbaarheid van het landgoed per auto is goed wegens de nabij gelegen ringweg van Hilversum (N 201) richting zowel de Rijksweg A2 (Amsterdam – Utrecht) als de Rijksweg A27 (Almere – Utrecht). Op het landgoed is een bushalte gesitueerd (buslijn 104), waardoor het landgoed ook per openbaar vervoer goed bereikbaar is.

Het gehuurde:
In het als Rijksmonument aangewezen gebouw Dresselhuyspaviljoen zijn thans bedrijfsunits, inclusief het aandeel in de algemene ruimte (toiletten, pantry, gangzone, werkkast. etc.), beschikbaar met een verhuurbaar vloeroppervlak
(NEN 2580) van:
- Unit H15-17 ca. 44 m² - op eerste verdieping rechter vleugel
- Unit H10-12 ca. 44 m² - op eerste verdieping rechter vleugel

Beschikbaarheid:
- Unit H15-17 ca. 44m² | direct
- Unit H10-12 ca. 44m² | in overleg

Parkeren:
De huurder is gerechtigd tot het gebruik van één (1) gereserveerde parkeerplaats op het nabij gelegen parkeerterrein, aldus behorende tot het gehuurde.
In de directe omgeving zijn nog algemene parkeerplaatsen beschikbaar. Indien gewenst zijn aanvullend gereserveerde parkeerplaatsen te huren, ad € 25,-- per plaats per maand.

Voorzieningen:
De kantoorruimte wordt in de huidige staat aan de huurder opgeleverd en is thans onder andere voorzien van:
- marmoleum vloerbedekking;
- akoestisch plafond met plafondverlichting;
- aansluitingen voorzien van elektra en data (abonnement en verbruikskosten
niet inbegrepen);
- verwarming en koeling middels vloerverwarming en clima-beams;
- raamdecoratie gordijnen/vitrage;
- gemeenschappelijke dames- en herentoiletten en geoutilleerde pantry;
- postvakken, brandmeldinstallatie met brandslanghaspels, alarminstallatie en toegangscontrole in de betreffende gebouw;

Aanvangshuurprijs:
De aanvangshuurprijs bedraagt op maandbasis (exclusief BTW):
- Unit H15-17 | € 975,-
- Unit H10-12 | € 975,-

De huurprijs voor 1 (één) parkeerplaats is daarbij inbegrepen. Zo gewenst zijn meer gereserveerde parkeerplaatsen te huren, de huurprijs bedraagt alsdan EUR 25,00 per plaats per maand. De huur, waarbij eveneens inbegrepen de vergoeding voor de tot het landgoed behorende infrastructurele voorzieningen, dient bij vooruitbetaling te worden voldaan. De genoemde huurprijs is exclusief servicekosten en BTW en prijspeil 2023.

Oplevering:
Het gehuurde wordt opgeleverd zoals getoond en in geheel gerenoveerde staat.

Huurtermijn:
De huurtermijn is in overleg te bepalen, doch in deze aanbieding is uitgegaan van 2 jaar met optietermijnen van telkens 2 jaar. De opzegtermijn bedraagt alsdan 6 maanden.

BTW:
Over de huurprijs zal BTW in rekening worden gebracht. Indien huurder niet voor 90% of meer met BTW belaste prestaties verricht, geldt een opslag van 5% op bovengenoemde huurprijzen. Servicekosten worden altijd in rekening gebracht met 21% BTW.

Servicekosten:
Servicekosten bedragen per maand (exclusief BTW):
- Unit H15-17 | € 150,-
- Unit H10-12 | € 150,-

Servicekosten worden niet jaarlijks verrekend doch tezamen met de huurprijs geïndexeerd.

Servicekosten behelzen o.a.:
- gas, elektra en water verbruik en vastrecht
- onderhoud en keuringen installaties, w.o. centrale verwarming, hydrofoor, luchtbehandeling en koeling, installatie toegangscontrole, (nood)verlichting in algemene ruimten, inbraakalarminstallatie, brandmeldinstallatie en -haspels, poederblussers, apparatuur in pantry in de algemene ruimten, etc.
- gemeentelijke heffingen (w.o. riool- en gebruikersrecht, vuilafvoer, gebruikerslasten)
- schoonmaakkosten van de gemeenschappelijke ruimten
- tuin- en terreinonderhoud
- glasbewassing gemeenschappelijke ruimten en buitenzijde
- vernieuwen van lampen in de gemeenschappelijke ruimte en kamer
- assurantiepremie buitenbeglazing etc.

BTW
Over de huurprijs zal BTW in rekening worden gebracht. Indien huurder niet voor 90% of meer met BTW belaste prestaties verricht, geldt een opslag van 5% op bovengenoemde huurprijzen.

Zekerheidsstelling:
Als zekerheid geldt een bankgarantie/waarborgsom ter groootte van 3 maanden huur en servicekosten, te vermeerderen met BTW.

Bijlagen

De aanbieder van dit object heeft een PDF Brochure beschikbaar gesteld.

Vraag brochure aan