Resultaten laden ...

Willem II-straat 45

1.100 m2 kantoorruimte te koop in Tilburg

Kenmerken

Prijs € 2.650.000
Functie Kantoorruimte
Wijk / Buurt Centrum

Willem II straat 45, 5038 BC Tilburg

Deze monumentale kantoorvilla uit 1897 (Rijksmonument) met strak vormgegeven uitbouw uit 2019 ligt midden in de bruisende binnenstad van Tilburg. Met 22 parkeerplaatsen op af te sluiten eigen terrein, is deze locatie behoorlijk uniek te noemen. De totale oppervlakte van het kantoor is ca. 1.100 m² VVO. Het perceel is 1.416 m² groot.
Het kantoor ligt op loopafstand van het NS Station Tilburg Centraal en op steenworp van de Heuvelstraat, het Pieter Vreedeplein, horecagelegenheden, het gemeentehuis, bioscopen en theater.

De Willem II straat is één van de mooiste straten van Tilburgse die de rijkdom laat zien van de tijd dat Tilburg een vooraanstaande textielindustriestad was. Willem II straat 45 is gebouwd door wollenstoffenfabrikant P.J.A.W. Bogaers. Nu is Tilburg een moderne industriestad, Universiteitsstad en bruisende stad met mooie ontwikkelingen in de Spoorzone, die Tilburg verder op de kaart zetten. Tilburg is met ca. 228.000 inwoners de 7e stad van het land.

Indeling:
Centrale hal met receptie en werkruimte, daarna volgt de centrale hal met trap naar de 1e verdieping. Wat in 1897 de woonkamer was met schitterende lambrisering in houtsnijwerk, origineel plafond en prachtige haarden is nu kantoorruimte met diverse werkplekken. In de hal bevindt zich een kantoorruimte met glas in vrolijke kleuren en tevens een deur met glas in lood met het bouwjaar 1897. Vanuit de centrale hal kom je in een gang richting de uitbouw (serre). Voor de gang bevindt zich nog een zijingang, de vroegere dienstingang. In de gang richting de serre bevindt zich de toegang tot de kelder op stahoogte met o.a. de CV-ruimte.
Na de kelder volgt een werkkast met twee meterkasten, de keuken en daarna een toiletruimte voorzien van twee toiletten en een wastafel.

De serre is wel één van de fraaiste ruimten van het gebouw en dateert van 2019. Een multifunctionele ruimte met volledig glazen en te openen pui, gezellige bar, geschikt voor vergaderingen, bijeenkomsten, borrels, etc. In deze ruimte is nog een afgesloten vergaderkamer ingebouwd.

De nieuwbouw uit 2019 omvat verder twee treincoupé vergaderzitjes, een douche met toilet, twee toiletgroepen (begane grond en 1e verdieping) met per toiletgroep drie toiletten. Vier -zo goed als open- kantoorruimten met twee spreekkamers / afzonderingsruimten. Verder per verdieping een pantry en een technische ruimte met warmtepomp en WTW installatie. Op dak van de nieuwbouw liggen zonnepanelen. De nieuwbouw heeft een aparte entree.

Via een prachtige bordestrap met een schitterend glas-in-lood raam wordt de eerste verdieping bereikt. Op de 1e verdieping bevinden zich zes kamers waarvan er één toegang biedt tot het ruime dakterras. Verder is er een toiletgroep met twee keurige toiletten en een wastafel. Aan het einde van de overloop is een pantry gesitueerd. In één kamer bevindt zich nog een prachtige decoratieve schouw.

Ook de tweede verdieping wordt bereikt via de bordestrap. Hier zijn 5 kamers gesitueerd waarvan één hele grote vergaderzaal. Vanwege het afgeplatte torendak is er op de tweede verdieping geen ruimteverlies. Ook hier bevindt zich de pantry weer aan het einde van de overloop.

Het gebouw is monumentaal maar van binnen is er een moderne touch aan gegeven. Het contrast tussen de statige oudbouw en de moderne soms ruige nieuwbouw (beton, glas, aluminium) heeft een schitterende uitwerking.