Resultaten laden ...

Aaldert Geertsstraat 20 - 22

61 m2 winkelruimte te koop in Olst

Kenmerken

Prijs € 549.000 k.k.
Functie Winkelruimte
Onderhoud buiten Goed
Onderhoud binnen Uitstekend
Wijk / Buurt Olst Centrum-West

Riant wonen met de mogelijkheid uw werkplek hierbij te combineren? Wonen in het centrum van Olst met de rust van het Park Olsterhof als een verlengde van uw achtertuin? De Aaldert Geertsstraat 20-22 biedt u deze mogelijkheden. Deze uit 1910 daterende, half vrijstaande woning combineert een prettige gezinswoning (nr. 22) met een afzonderlijk toegankelijke bedrijfsruimte (nr. 20). De bedrijfsruimte is momenteel nog verhuurd aan een externe huurder en in gebruik als kapsalon.

Indeling bedrijfs-/winkelruimte
Begane grond: De bedrijfs-/winkelruimte is ca. 61 m2 groot en momenteel in gebruik als kapsalon en heeft een eigen entree aan de voorzijde van het pand en tevens een eigen huisnummer (20). Via de entree stapt u direct de ruimte binnen die functioneel en overzichtelijk is ingedeeld en modern afwerkingsniveau heeft. Het is momenteel in gebruik als- en heeft de voorzieningen voor- een (kap)salon. Vanuit de kapsalon zijn het toilet en de personeelsruimte te bereiken. De huidige personeelsruimte was in het verleden de keuken van de woning, maar is destijds bij de bedrijfsruimte betrokken. De mogelijkheid is er om deze (interne) verbinding terug te brengen. De bedrijfs-winkelruimte is volledig gesplitst qua nutsvoorzieningen. De huurovereenkomst loopt formeel nog tot 31 oktober 2022 en nadien zal de ruimte casco worden opgeleverd.

Indeling woning
Begane grond: U stapt de woning binnen in een nette en ruime entree met trapopgang en toilet. Vanuit de entree zijn de woonkamer, keuken en kelder bereikbaar. In de entree(hal) bevindt zich tevens de oude doorgang naar de bedrijfsruimte die in het verleden is dichtgezet. De keuken is functioneel en voorzien van alle benodigde inbouwapparatuur (inductie kookplaat, oven, vaatwasser). In de keuken bevindt zich ook de achterdeur van woning. De woonkamer is ruim en volledig open en heeft door de grote raampartijen erg veel lichtinval. Dit geeft een sterke verbinding met de tuin welke vanuit de woonkamer direct te betreden is. De woonkamer is groot genoeg om naast een zitgedeelte ook een eethoek in te richten.

1e verdieping: De woning is voorzien van een houten verdiepingsvloer. De overloop geeft toegang tot alle aanwezige kamers op de verdieping. Het beschikt over drie slaapkamers, waarvan de grootste slaapkamer (master bedroom) zich aan de achterzijde van de woning bevindt en is voorzien van diverse inbouwkasten. De andere twee slaapkamers bevinden zich aan de voor- en zijkant van de woning. In de slaapkamer aan de voorzijde is de ook de CV ruimte aanwezig, welke achter een luik is weggewerkt. De moderne badkamer is licht, volledig betegeld en heeft een comfortabele inrichting met wastafel, zwevend toilet en ruime douche. Er bevindt zich nog een extra ruimte op de overloop die als berging/wasruimte kan dienen.

2e verdieping: De trap geeft rechtstreeks toegang tot de zolderkamer met inbouwkast en is voorzien van een dakraam voor daglichttoetreding. De ruimte zou eventueel als werkkamer in gebruik kunnen worden genomen. Recht tegenover deze kamer bevindt zich nog een grotere zolder/opslagruimte die geen directe aansluiting heeft op de trap.

Buiten
De woning beschikt over een eigen oprit die doorloopt tot aan de vrijstaande schuur met openslaande deuren. De schuur biedt voldoende ruimte voor de stalling van een personenauto. De schuur is tevens voorzien van een loopdeur, waardoor hij vanuit de tuin toegankelijk is. Op de zolder/vliering van de schuur is nog ruimte voor extra opslag. De achtertuin is gelegen op het Zuiden en is voor het grootste gedeelte aangelegd met fraaie tuintegels. Deze vormen het terras die direct vanuit de woning toegankelijk is. Achterin de tuin is een kleiner terras/zitgedeelte ingericht. Het Olsterpark is het verlengde van de achtertuin en die rust komt op deze plek helemaal terug. Tussen beide terrassen bevindt zich een nog stukje gazon. De tuin wordt vanaf de oprit omsloten door een schutting en de schuur en heeft verder natuurlijke beplanting (haag) als omheining.

Bijzonderheden woning
- Bouwjaar 1910;
- Gebruiksoppervlak 157,55 m2;
- Perceeloppervlak 400 m2;
- Inhoud woning 580 m3;
- De woning heeft een aantal minder-validen aanpassingen gehad, waardoor sommige elementen in de woning (met name in de keuken, badkamer en toilet) een afwijkende hoogte hebben van de standaard. Verder zijn er nog wat extra greep en steunpunten in de woning aanwezig;
- Half vrijstaande woning in het centrum van het dorp Olst;
- Voorzieningen in de directe omgeving;
- Prachtige en ruime achtertuin die fraai is aangelegd en afgewerkt. De achtertuin grenst aan het Park Olsterhof;
- Garage/schuur met oprit en stallingsmogelijkheden, voorzien van elektra en bergzolder/vliering.

Bijzonderheden bedrijfsruimte
- Bedrijfsruimte van ca. 61 m2 (winkelruimte) aanwezig en inpandig te verbinden met de woning;
- Mogelijkheid om wonen en werken te combineren (ook intern);
- De bedrijfsruimte is momenteel nog verhuurd tot 31-10-2022 en zal dan leeg komen. Het uitgangspunt is dat deze vrij van gebruik en in casco staat zal worden overgedragen;
- Bedrijfsruimte is zelfstandig en heeft eigen nutsvoorzieningen, eigen entree en huisnummer.

Algemeen
Indien er een overeenkomst tot stand komt tussen verkopende en kopende partij, zal ons kantoor zorgdragen voor het opmaken van een NVM-koopakte volgens het laatste model vastgesteld door de NVM, de consumentenbond en de Vereniging Eigen Huis. In deze koopakte de volgende artikelen worden opgenomen, een aspirant-koper dient zich hieraan te conformeren:

- Ouderdomsclausule.
Het is koper bekend dat de onroerende zaak meer dan 15 jaar oud is, wat betekent dat de eisen die aan de bouwkwaliteit gesteld mogen worden aanzienlijk lager liggen dan bij nieuwe woningen. In afwijking van artikel 6.3. van deze koopakte komt het geheel of ten dele ontbreken van een of meer eigenschappen van de onroerende zaak voor normaal en bijzonder gebruik en het eventueel anderszins niet-beantwoorden van de zaak aan de overeenkomst voor rekening en risico van koper.

- Bouwkundige keuring.
Koper is in de gelegenheid gesteld, in zijn opdracht en voor zijn rekening, de woning door een onafhankelijk bouwtechnisch bureau te laten keuren. Van deze mogelijkheid is door de koper wel/geen gebruik gemaakt. Koper vrijwaart verkoper voor eventueel toekomstige aansprakelijkheid.

- Zekerheidstelling
Er zal een zekerheidstelling worden gevraagd in de vorm van een waarborgsom of bankgarantie van 10% van de koopsom.

- Bedenktijd
Een aspirant-koper die in zijn hoedanigheid van consument een woning koopt krijgt drie dagen bedenktijd om de koopovereenkomst te ontbinden. Deze bedenktijd begint om 0.00 uur van de dag die volgt op de dag dat tussen partijen opgemaakte en door beide partijen ondertekende akte (in kopie) aan aspirant-koper ter hand is gesteld, voor welk ontvangst aspirant-koper een ontvangstbevestiging ondertekent. Indien de bedenktijd op een zaterdag, zondag of algemeen erkende feestdag eindigt, wordt deze verlengd tot en met de eerstvolgende dag die niet een zaterdag, zondag of algemeen erkende feestdag is.

Bijlagen

De aanbieder van dit object heeft een PDF Brochure beschikbaar gesteld.

Vraag brochure aan