Resultaten laden ...

5 top ideeën voor een modern kantoor!

08 mei 2024 - door Bedrijfspand.com

De inrichting van jouw kantoorruimte bepaalt voor een groot deel welke indruk jouw kantoor achterlaat bij de bezoekers van het bedrijfspand. Vind jij het belangrijk om een goede indruk achter te laten en ben je een groot liefhebber van moderne kantoorruimtes? Lees dan in dit artikel met welke vijf ideeën je een modern kantoor kunt creëren en ga direct aan de slag met het restylen van jouw kantoorruimte. 


Idee 1: Felle kleuren

Veel mensen houden er helemaal geen rekening mee, maar de kleuren in de kantoorruimte zijn van invloed op de eerste indruk die de bezoekers van jouw bedrijfspand krijgen. Zo laat iedere kleur een bepaald gevoel of een bepaalde indruk achter, namelijk: 

  •  Blauw: loyaliteit, vertrouwen, wijsheid, conservatief, stabiel en veilig.
  •  Groen: veiligheid, groei, rijkdom en prestige.
  •  Paars: royaal, mysterieus, krachtig en liefdevol. 
  •  Geel: vrolijk, attent en energiek.
  •  Oranje: warm, blij, creatief, succesvol, stimulerend en verfrissend. 
  •  Rood: energiek, luidruchtig, sterk, passie, expressief en intens.


Veel groen geeft een veilig gevoel

 

Vraag jezelf af welke indruk jij achter wil laten en zoek uit welke kleur bij dit begrip past. Vervolgens schilder je enkele elementen in de kantoorruimte (bijvoorbeeld een paar muren of de deuren) in deze kleur en zorg je ervoor dat de indruk van deze kleur achtergelaten wordt bij de bezoekers van jouw kantoorruimte.

 

Idee 2: Glazen scheidingswanden

Glazen scheidingswanden zien we vaker terug in kantoorruimtes van succesvolle en moderne bedrijven en dit is niet voor niets. Een glazen scheidingswand is namelijk niet alleen stijlvol en professioneel, maar geeft bovendien een transparant gevoel. Dit komt omdat de scheidingswand de ruimte niet helemaal afschermt, maar wel geluidsdicht is. Je kunt door het glas heen kijken en voelt je dus niet helemaal afgesloten in een kleine ruimte, maar je hebt geen last van de kantoorgeluiden om je heen. 

 


Glazen scheidingswanden geven een transparant gevoel

Idee 3: De industriële look

De industriële look is een van de populairste looks voor kantoorruimtes van dit moment. De look is op en top modern, past bij ieder bedrijf en bedrijfspand en laat een onuitwisbare goede indruk achter. Je kunt de look creëren door metaal te gebruiken in het interieur, maar ook door steigerbuizen en steigerhout in je interieur te verwerken. Metaal geeft het kantoor een koele uitstraling, terwijl steigerbuizen en steigerhout industrieel, ruw en toch warm ogen. Geef je jouw kantoor een industriële look, dan laat je zien dat je weet wat de trends van dit moment zijn, dat je modern bent en dat je hebt geïnvesteerd in de inrichting van jouw kantoorruimte. Een goede eerste indruk! 
 


De industriële look is de trend van deze tijd
 

Idee 4: De futuristische look

Vind jij het belangrijk dat mensen op de werkvloer echt 'out of the box' denken? Dan kun je jouw kantoor een futuristische look geven. Heb je wel eens foto's gezien van het hoofdkantoor van Google, het meest innovatieve bedrijf van de wereld? Dan weet je precies wat de futuristische look is. Je geeft je kantoor een op en top moderne uitstraling, het kantoor ziet er innovatief en professioneel uit en je stimuleert je medewerkers. Uit onderzoek is namelijk gebleken dat de futuristische look voor een kantoor medewerkers stimuleert om 'out of the box' te denken en veel moderne en innovatieve bedrijven vinden dit erg belangrijk.
 


Een futuristische look stimuleert 'out of the box' denken
 

De futuristische look kenmerkt zich door de kleuren wit, grote open ruimtes, het gebruik van veel glas en het gebruik van moderne en innovatieve accessoires en verlichting.

 

Idee 5: De huiskamer look

De tegenhanger van de futuristische look is de huiskamer look. Waar je bij de futuristische look voornamelijk innovatie uitstraalt, investeer je bij de huiskamer look meer in een 'thuis gevoel' voor je werknemers. Je probeert je kantoor zo veel mogelijk in te richten als een gezellige woonkamer, zodat jouw medewerkers zich echt thuis voelen en vanzelf minder stress ervaren. Natuurlijk wordt er wel gewoon gewerkt, maar wel in een omgeving met een prettige sfeer die zo veel mogelijk van de standaard kantoorsfeer af ligt.
 


De huiskamer look zorgt voor een 'thuis gevoel' voor je werknemers
 

De huiskamer look kenmerkt zich door het gebruik van (steiger)hout, het gebruik van veel kleine accessoires die je ook in een huis zou kunnen vinden, moderne verlichting met een huiselijk gevoel en een groot aantal planten op de werkvloer.

 

Terug naar blog overzicht