Resultaten laden ...

Aanbod kantoorpanden stijgt nog steeds

21 apr 2011 - door Bedrijfspand.com

Het aantal kantoorpanden dat op Bedrijfspand.com wordt aangeboden stijgt nog steeds. Bedrijfspand.com wordt door veel makelaars ontdekt als marketing tool om hun kantoorpanden onder de aandacht te brengen van zoekers. Mart-Jan Krabben, Marketing Manager van Bedrijfspand.com legt uit: 'We zien een gezonde groei van het aanbod op onze website'. ' Er is vooral vraag naar kantoorpanden op A locaties in de grote Nederlandse steden'. Volgens Krabben is heeft de de markt een grote transformatie doorgemaakt. 'Er is in Nederland een groot aanbod van kantoorpanden dat structureel leegstaat op B en C locaties op bedrijfsterreinen, maar er is juist veel vraag naar kantoorpanden in de binnensteden, hierdoor ontstaat daar schaarste'.

Daarnaast wordt duidelijk dat er steeds vaker gewerkt wordt volgens het 'nieuwe werken'. Een gevolg van het nieuwe werken is de vraag naar tijdelijke werkplekken die flexibel gehuurd kunnen worden. Startende ondernemers willen juist in het begin de vaste kosten laag houden. Het tijdelijk huren van een werkplek is hierdoor populair bij startende mkb'ers. Een bijkomend voordeel van een tijdelijke werkplek is dat faciliteiten, als meubilair vaak al aanwezig zijn.

Kantoorpanden die niet voldoen aan de strenge eisen van de moderne gebruiker zullen vrijwel onverkoopbaar/onverhuurbaar blijven. Verbouwen, slopen of herbestemmen zijn opties die eigenaren zullen moeten overwegen.

Terug naar blog overzicht