Resultaten laden ...

Een laadpaal bij je bedrijfspand

09 apr 2021 - door Bedrijfspand.com

Wil je ervoor zorgen dat je bedrijfspand klaar is voor de toekomst? Investeer dan in laadpalen. Dit zorgt ervoor dat je jouw bezoekers, klanten of medewerkers extra service kunt bieden. Ook laat je zien dat je als bedrijf waarde hecht aan duurzaamheid. In deze blog vertellen we je alles wat je moet weten.

Grote vraag naar laadpalen

Het aantal elektrische auto’s stijgt fors en de verwachting is dat deze stijging de komende tijd alleen maar sneller gaat. Hierdoor neemt ook de vraag naar laadpalen snel toe. Ben je de eigenaar van een bedrijfspand? Dan kun je een laadpaal zakelijk plaatsen als investering. Heb je 10 of meer parkeerplaatsen bij je pand? Dan is het zelfs verplicht om op minimaal 10% van die plekken een laadpaal te hebben staan. Deze regel geldt nu alleen nog voor nieuwe en gerenoveerde gebouwen, maar vanaf 2025 gaat deze regel ook gelden voor bestaande panden. Je kunt er dus maar beter vroeg aan beginnen!

Draag bij aan een groenere wereld

Met laadpalen bij je bedrijfspand laat je zien dat je het belangrijk vindt om je ecologische voetafdruk klein te houden. Een elektrische auto veroorzaakt zo’n 35 tot 55 procent minder CO2-uitstoot dan een brandstofauto. Daarnaast produceren ze zo’n 25 tot 40 procent minder fijnstof - dit zijn kleine deeltjes die schadelijk zijn voor de natuur én onze gezondheid. Steeds meer mensen hechten hier waarde aan en kiezen specifiek voor bedrijven die verder kijken dan alleen de winst. Door hierop in te spelen draag je je steentje bij aan een beter leefklimaat én profiteer je van een duurzaam imago.

Subsidies en financieringsmogelijkheden

Wanneer je als onderneming laat zien dat je investeert in duurzaamheid door het plaatsen van laadpalen, dan kom je in aanmerking voor subsidies. Op deze manier wil de overheid het installeren van laadpalen stimuleren. Je kunt bijvoorbeeld tot 75% van de investeringskosten afschrijven en je komt in aanmerking voor investeringsaftrek.

De investering terugverdienen

Als onderneming wil je natuurlijk graag je steentje bijdragen aan duurzaamheid, maar het rendabel maken van je investering is ook belangrijk. Dit kun je doen door de laadpalen bij je bedrijfspand openbaar te maken. Dan worden ze opgenomen in de verschillende apps die mensen gebruiken voor het vinden van een openbaar laadpunt en kun je per kilowattuur een vergoeding vragen. Zo kun je de investering al snel terugverdienen!

Bied je bezoekers extra service

Ook wanneer je het bieden van service aan je bezoekers, klanten of medewerkers belangrijk vindt, is een laadpaal kopen via 50five e-mobility een slimme keuze. Kijk maar eens naar grote ondernemingen, zoals McDonald’s en Van der Valk. Deze bedrijven zijn beide hard bezig met het plaatsen van laadpalen bij hun vestigingen. Dit is onwijs slim, want mensen die elektrisch rijden zijn vaak specifiek op zoek naar horecagelegenheden waar ze hun auto kunnen opladen. Zo kan het investeren in laadpalen er dus zomaar voor zorgen dat je nieuwe klanten krijgt.

Terug naar blog overzicht