Resultaten laden ...

Het kantoor als clubhuis

08 apr 2021 - door Bedrijfspand.com

We werken steeds meer thuis. De trend van thuiswerken is in een stroomversnelling gebracht door het coronavirus. De verwacht is dat thuiswerken blijft in de toekomst, 5 dagen in de week naar kantoor is verleden tijd. Hoe gaat een werkweek er dan uitzien na corona? Een aantal dagen op kantoor werken en de rest van de dagen werken we thuis. Het kantoor krijgt een andere functie. Benieuwd welke functie dat is? Lees deze blog en kom erachter!

Werken op kantoor of thuiswerken?

Het kantoor is een belangrijke ontmoetingsplek. Je ontvangt (potentiële) klanten op kantoor. Dit is niet het enige. Het fysieke contact met collega’s en de brainstormsessies op kantoor zijn noodzakelijk. Het kantoor vervult de sociale rol. Wat vind jij fijn aan werken op kantoor? Daarnaast kent thuiswerken ook verschillende voordelen. Zo heb je geen reistijd naar je thuiswerkplek en geen last van vervelende omgevingsgeluiden van collega’s. Verder blijkt uit onderzoek dat je productiever bent tijdens het thuiswerken. Dus zowel werken op kantoor als vanuit huis heeft zo zijn voordelen. 

Het kantoor als clubhuis

Voor corona fungeerde het kantoor vooral als werkplek. Hoe gaat het kantoor er na corona uitzien? Na corona wordt het kantoor een ontmoetingsplek. Vooral bedoeld voor sociaal contact, ontspanning en voor vergaderen of samenwerken. En op vrijdag? Dan geniet je met je team van de vrijdagmiddagborrel. Het ideale moment om de verbinding met collega’s en het bedrijf te verbeteren. Hoe maak je van een kantoor een clubhuis? Heel eenvoudig! Met de 4C’s van SKEPP maak jij van jouw kantoor een clubhuis.

✅  Connect

In de connect zone kom je samen met je collega’s. Sociaal contact staat centraal. De connect zone kan daarom ook dienen als sociaal hart. Informeel vergaderen, brainstormen of bijkletsen; het kan allemaal binnen deze zone. Verbeter de verbinding met collega’s en het bedrijf. Wat kan er niet missen binnen de connect zone? Een comfy bank, fijne stoelen en het belangrijkste; een koffiemachine. Kom tot rust en connect met je collega’s in deze zone. 

✅  Conference

Binnen de conference zone staat vergaderen centraal. Wat wordt er verstaan onder vergaderen? Een presentatie voor je team, een formele vergadering of een videocall met een belangrijke (potentiële) klant. Zorg dat er genoeg vergaderstoelen en tafels zijn. Daarnaast kunnen stopcontacten niet ontbreken. Waarom? Er moeten veel apparaten aangesloten kunnen worden in deze zone. Een tip van ons; test van te voren altijd even of alles het doet. Zo voorkom je een ongemakkelijke situatie tijdens de vergadering of presentatie.

✅  Cowork

De naam zegt het al. De cowork zone is een zone gericht op samenwerken. Doordat je nu veel thuis moet werken, weet je hoe fijn samenwerken soms is. Even snel de koppen bij elkaar steken. Zo is het werk binnen no-time af. Met wie wil jij samenwerken binnen deze zone?

✅  Concentrate

De bovenste 3 werkzones stonden in het teken van samenwerken. In de laatste werkzone, concentrate, moet je juist in alle rust alleen kunnen werken. Je moet hier geen last hebben van vervelende omgevingsgeluiden. Wil je even geconcentreerd jouw werk afmaken? Zonder je af zodat jij je optimaal kunt concentreren. 

Creëer je eigen clubhuis nu

Je weet nu hoe je van je eigen kantoor een clubhuis maakt. Ook weet je waarvoor de verschillende werkzones zijn op kantoor. Ben je benieuwd naar de verschillende mogelijkheden die SKEPP je kan bieden? Bekijk dan nu onze Office Planner tool op de webshop. Heb je toch nog wat hulp nodig? Neem dan gerust contact op. Onze kantoorexperts helpen je graag.

Terug naar blog overzicht