Resultaten laden ...

Winkelleegstandsniveau blijft stabiel

12 mei 2009 - door Bedrijfspand.com

Een tijd geleden verschenen er diverse berichten over een verwachte groei van het winkelleegstandniveau. Tot op heden is er echter weinig te merken van een oplopend leegstandsniveau onder winkelpanden. Winkelpanden op A1-locaties blijven erg populair onder de zoekers naar bedrijfsonroerendgoed. Hierdoor dalen de huurprijzen van deze winkelpanden ook niet. Het gemiddelde leegstandsniveau blijft steken op een gemiddelde van 4 procent.

Dit leegstandsniveau wordt voornamelijk in stand gehouden door (incourante) winkelpanden op B en C locaties. De vraag naar courante winkelpanden op A locaties zal de komende tijd blijven bestaan. Volgens cijfers van vastgoedspecialist DTZ Zadelhoff was er in april zelfs een daling te zien in het leegstandsniveau van winkelpanden op A locaties in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar.

De locaties met een lagere populariteit hebben wel te maken met een stijgende leegstand . Dit betreft naast de C locaties winkelpanden in aanloopstraten naar A locaties toe.

De steden Amsterdam en Utrecht scoren uitstekende cijfers als het gaat om leegstand. Dit komt door de relatief hoge vraag en het beperkte aanbod van winkelruimte. Rotterdam en Den Haag hebben te maken met een hoger leegstandspercentage, maar dit cijfer blijft stabiel op ongeveer 6 procent.

Terug naar blog overzicht