Resultaten laden ...

Beleggingshypotheek

Een beleggingshypotheek (ook wel bekend als kapitaalpolis) is een hypothecaire lening die gekoppeld is aan het beleggen (investering) in aandelen en dergelijke. Na enkele negatieve affaires zijn banken tegenwoordig erg terughoudend met het financieren van beleggingspanden omdat de banken sinds deze affaires moeten voldoen aan strengere regelgeving.

Veel instellingen hebben het verstekken van nieuwe leningen ten behoeve van bedrijfsmatig of commercieel vastgoed gestaakt. De volgende financieringen zijn nog wel mogelijk:

  • Woonhuishypotheek bestemd voor verhuur aan kinderen of ouders
  • Hypotheek voor gedeeltelijke verhuurde woonhuizen

Een mogelijkheid waarbij een verhuurd pand wel gefinancierd kan worden is om de overwaarde van het woonhuis aan te wenden. Er zijn dus nog wel wat creatieve manieren, maar hierbij geldt wel dat er voldoende overwaarde aanwezig moet zijn. In alle gevallen is het belangrijk dat de financieringsaanvraag goed wordt onderbouwd en op de juiste wijze bij de bank wordt ingediend.

Heeft u vragen of wilt u advies?

In Pentrax hebben wij een onafhankelijke en betrouwbare partner gevonden die u in advies kan voorzien. U kunt ze gerust bellen op 024-7503463 of mailen op info@pentrax.nl