Resultaten laden ...

Aflossingsvrij

Banken en andere aanbieders van bedrijfshypotheken nemen bij (lineaire) hypotheken vaak de optie 'aflossingsvrij' op. Dit houdt in dat u als bedrijf niet kunt aflossen. Wilt u sneller aflossen dan kunt een clausule in uw hypotheekofferte opnemen om bijvoorbeeld €20.000 per jaar boetevrij te kunnen aflossen.

Voordelen Aflossingsvrij

De voordelen voor ondernemers die kiezen voor een aflossingsvrije hypotheek zijn:

  • Lage maandkosten. U betaalt alleen rente, dus geen aflossingen;
  • Meestal geen extra verzekeringen nodig, zoals levensverzekeringen;
  • Belastingaftrek. Informeer hierover bij uw accountant.

Nadeel Aflossingsvrij

Het belangrijkste nadeel dat kan voorkomen is dat wanneer u niets aflost, u dus geen vermogen opbouwt. Bij verkoop van uw object wordt het openstaand bedrag (de aflossing) ingevuld met de opbrengsten van verkoop van het pand. U gaat dus uit van een waardestijging van uw bedrijfsonroerend goed.

Banken en andere geldverstrekkers lenen bedrijven doorgaans tot 60% - 75% van de executiewaarde aflossingsvrij. Eigen inleg is dus een must bij aflossingsvrije bedrijfshypotheken. Vraag nu een bedrijfshypotheek offerte aan bij onze onafhankelijke zakelijke hypotheekadviseur. Zij hebben veel kennis van lokale markten, de gang van zaken bij ondernemers en hebben inzicht in de zakelijke vastgoed sector.