Resultaten laden ...

Asbest

Asbest bestaat uit een aantal mineralen opgebouwd uit zeer kleine vezels. De soorten asbest die het vaakst voorkomen zijn de witte asbest variant ook wel bekend als chrysotiel, bruine asbest bekend als amosiet en blauwe asbest.

Asbest is vanaf 1900 tot begin 1993 gebruikt bij de bouw van onroerendgoed. Destijds was nog niet bekend dat asbest uit gevaarlijke kankerverwekkende stoffen bestond. Gebruik van asbest is in 2005 verboden in de gehele Europese Unie. Jaarlijks sterven er in Nederland ongeveer 1000 mensen als gevolg van blootstelling aan de vezels van asbest. Het gevaar van asbest mag nooit worden onderschat, zorg voor de juiste veiligheidsmaatregelen.

Asbest in oude bedrijfspanden

Bij de aanschaf of verbouwing van oudere bedrijfspanden moet u goed letten op de aanwezigheid van asbest.Indien er asbest wordt aangetroffen is het uiterst verstandig om een gespecialiseerd verwijderingsbedrijf in te schakelen die asbest op een professionele manier verwijderd. Op de site van de rijksoverheid vindt u alle vragen rondom het onderwerp asbest.