Resultaten laden ...

Bankgarantie of borg

Een bankgarantie en (waar)borg hebben in de kern hetzelfde doel, namelijk garantie geven aan de verhuurder of verkoper. De uitwerking van dit doel verschilt wel. Bij een bankgarantie houdt de bank X-bedrag vast op jouw rekening en bij een waarborgsom wordt de bank niet ingeschakeld. 

Bankgarantie

Wanneer een koopovereenkomst wordt ondertekend wordt niet meteen aan de volledige koopsom voldaan, dit gebeurt pas bij de notariële akte bij de notaris. In die tussentijd wilt de verkopende partij wel garantie hebben dat de koop doorgaat. Hiervoor wordt een bankgarantie gevraagd. Bij de bank van de kopende partij wordt tot die tijd een X-bedrag vastgehouden op de rekening van de koper. 

Wanneer een huurovereenkomst wordt ondertekend vraagt de verhuurder meestal om een bankgarantie. Deze bankgarantie is het totale bedrag van een aantal maanden huur dat wordt vastgezet door de bank van de huurder. De verhuurder heeft dan de garantie dat wanneer de huurder niet aan de huur kan voldoen, zij alsnog het huurbedrag kan ontvangen door aanspraak te maken op het vastgezette bedrag (de bankgarantie).

Het vasgezette bedrag komt pas weer vrij wanneer de huurovereenkomst wordt beëindigd.

Belangrijk: Wanneer je behoefte hebt aan meer informatie omtrent een bankgarantie of borg, raden wij je aan om contact op te nemen met je bank..

Borg

Vaak verlangt een verhuurder van een pand een waarborgsom van de huurder. Deze waarborgsom geeft de verhuurder wat meer zekerheid voor het geval er schade wordt aangericht aan het pand of wanneer de huurder bijvoorbeeld niet meer aan de huurprijs kan voldoen. Er is geen wettelijke regel hoe hoog een borg mag zijn. Tot maximaal 3 maanden kale huur als borg ziet een rechter nog als redelijk. Zorg er altijd voor dat je een bewijs hebt van betaling van de borg. Dit is het makkelijkst wanneer je dit via een bankrekening betaalt want dan staat het meteen zwart op wit.

Een huurder mag alleen de borg inhouden als er daadwerkelijk schade aan het pand is of er sprake is van een betalingsachterstand. Zorg er daarom voor dat je ten eerste altijd netjes je huur betaalt en dat je een duidelijk rapport hebt van eventuele gebreken aan het pand vóórdat je het pand gaat huren. Het liefst door een onafhankelijke partij.


Bedrijfspanden aanbieden

Heeft u een bedrijfsruimte die u wilt verhuren of verkopen? Op Bedrijfspand.com kunt u eenvoudig uw bedrijfsruimte of kantoorruimte onder de aandacht brengen van gemiddeld 100.000 bezoekers per maand. Er wordt niet bemiddeld door ons of een andere partij. Iemand die geinteresseerd is neemt direct contact met u op. Erg voordelig dus!

Bedrijfspanden zoeken

Bent u op zoek naar een bedrijfsruimte? Op Bedrijfspand.com vindt u een breed aanbod aan bedrijfsruimte, kantoorruimte of winkelruimte die te huur of te koop staan. Ga naar de voorpagina, voer een plaatsnaam in, kies bij Soort ruimte uw gewenste ruimte en klik op Pand zoeken

U kunt altijd een zoekopdracht achterlaten mocht er niks interessants tussen staan. Klik op Opslaan / Email Alert en u krijgt vervolgens automatisch bericht zodra er voor u iets interessants wordt aangeboden.