Resultaten laden ...

Duurzaam vastgoed

Vanwege de groeiende zorg over de klimaatverandering èn stijgende energiekosten, groeit de belangstelling voor duurzaamheid binnen de vastgoedwereld. Al tijdens de ontwerpfase van nieuwbouw van bedrijfs onroerend goed wordt rekening gehouden met de duurzaamheid van zakelijk vastgoed.

De investeringen die in het begin gedaan worden in duurzaamheid worden ruimschoots terugverdient tijdens de verhuur of verkoop periode. Niet alleen zijn de energiekosten van duurzaam vastgoed simpelweg lager, de bedrijfspanden zijn ook couranter dan bedrijfspanden met energie labels in de categorie D tot G. Anders gezegd: een bedrijfspand met een groen energie label verkoopt gewoon beter! Investeren in duurzaam vastgoed betaald zich vrijwel altijd terug

Het energielabel is ingevoerd door de Nederlandse overheid om vastgoed eigenaren te stimuleren hun energie prestatie te verbeteren en bedrijfspanden het label 'duurzaam vastgoed' mee te kunnen geven. Vanaf 1 januari 2008 moet bij de bouw, verkoop of verhuur van een bedrijfspand op het moment van vastgoed transactie ook een energielabel aanwezig zijn.